Boy=Girl - Boy=Girl   (Waardering Muziekwereld) 8

Boy=Girl - Boy=Girl

Toen het eerste nummer “Blue Modal #2” uit de cd “Boy = Girl” van het gelijknamige Amerikaanse duo begon te spelen vreesde ik al dat het een plaat vol met banjospel zou gaan worden, want dat instrument is zeer dominant aanwezig in die track. Gelukkig maar werd die vrees niet bewaarheid, want in de volgende vijftien tracks zit er voldoende variatie in het werk dat zangeres Jen Maurer (ex-lid van ‘The Rhondas’ en nu bij de bluegrassgroep ‘Mo’ Mojo’) en zanger Paul Kovac (frontman van countrygroep ‘Hillbilly Idol’) op dit debuutalbum als duo brengen.

De muziek die ze voor dit muzikale zijproject produceerden, hoort thuis in de categorieën folk en Americana. Het zijn vooral afwisselend door beide muzikanten zelf geschreven nummers met vier covers van liedjes van andere artiesten. Zo brengt ‘Boy = Girl’ met “This Ol’ Cowgirl” een lichtjes aangepaste versie van het bluegrassnummer “This Ol’ Cowboy” van de ‘Toy Caldwell Band’. De R&B-klassieker “Back To Black” van de betreurde Amy Winehouse krijgt een heel speciale banjobewerking en wordt knap gezongen door Jen Maurer.

Ook Bob Dylan’s nummer “Well Well Well” krijgt een bluegrass-kleedje aangemeten en helemaal aan het einde van deze cd brengt ‘Boy = Girl’ een herwerkte banjo-versie van de traditional “Lonesome Reuben’s Train”, een song die allicht het best gekend is in de versie van ‘The Lonesome Sisters’. Van hun eigen werk onthouden wij vooral countryrocker “Back In Your Arms Again”, de countryballads “Isn’t It Funny” en “What If I Fall”, het bluesy “Wish I Was On That Train” (zie video) en het nostalgisch klinkende “Bright Light”.

Als man-vrouw-duo zouden we Jen Maurer en Paul Kovac (geen echtpaar, wel al vrienden sinds 20 jaar) misschien wel het best kunnen vergelijken met het echtpaar Buddy en Julie Miller, maar anderzijds ligt hun muzikale richting toch wel even anders georiënteerd. ‘Boy = Girl’ heeft niet de intentie om hun werk live te gaan spelen, want beide muzikanten hebben teveel werk met hun eigen bands. Het is dan ook niet duidelijk of dit muzikale project nog een vervolg zal gaan krijgen in de toekomst. Van ons mag het alvast.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink :http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2015/MEI1/CD60.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 juni 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex