Bonnie Bishop - The walk  (Waardering Muziekwereld)

Bonnie Bishop - The Walk

Bonnie Bishop is een dusdanig Texaans klinkend naam dat hij zomaar associaties zou hebben kunnen oproepen. Echter eerlijk gezegd kon ik er niets bij bedenken, behalve het angstige vermoeden dat deze dame wel eens ‘too much country’ voor mijn smaak zou kunnen betekenen. Dat vooroordeel is misschien gegrond wat haar vorige platen betreft, maar dat geldt zeer zeker niet voor haar binnenkort te verschijnen album The Walk.

Het betreft hier een dynamische, soulvolle, bluesy cd. Deze zeven songs tellende plaat gaat in de eerste plaats over Bonnie Bishop zelf, volgens Dave Cobb. Je hoort haar hartslag en ziel bij iedere noot die ze zingt. Dit bruisende album werd geproduceerd door Steve Jordan. Dezelfde man die ook een belangrijke ruggensteun was voor platen van John Mayer, Buddy Guy, John Schofield, Herbie Hancock en zeker niet in de laatste plaats Robert Cray. Bonnie schreef de zeven nummers in samenwerking met anderen. 

‘Houd van jezelf, en ga door’, is de boodschap. Net als bij ons allemaal, gaat het leven ook bij Bonnie niet altijd voor de wind. De nummers gaan over de obstakels die op je pad liggen. Het gaat over veerkracht, over twijfel, over kwetsbaarheid, schaamte en dankbaarheid. Het gaat over de helende kracht van muziek. I Don’t Like to Be Alone is opgedragen aan eenieder die er alleen voor staat, en momenten heeft wanneer het hem of haar aan komt vliegen. Bonnie wenst dat dit nummer je voorziet van kracht. Durf te leven, en wees daarbij gewoon jezelf is de boodschap.

Recensent: Rein van den Berg (Blog Johnnys Garden)

Deeplink: read:https://johnnysgarden.nl/the-walk/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 november 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex