Bonefish - Where do we belong / 8  (Waardering Muziekwereld)

Bonefish - Where do we belong

Americana en Britpop in een meer dan utstekende combinatie. De vier Zweden in Bonefish maken een tamelijk unieke mix van gemakkelijk te vinden invloeden. De groep wordt geformeerd in 2010. Bie Karlsson (vocalist, gitarist), Matte Norberg (gitarist), Nylle Thoor (bassist) en Rasmus Rasmusson (drummer) hebben al redelijk wat ervaring op de planken. Debuut Bonefish is een prettige kennismaking en wordt vooral in eigen land geprezen. Met tweede album Atoms maakt de groep grote stappen vooruit. Bonefish speelt goed beluisterbare poprock, de combinatie van Amerikaanse gitaarrock en Engelse zeventiger jaren ‘wave’ krijgt alom lofuitingen.

Where Do We Belong is de derde langspeler van het kwartet. Producer Max Lorentz heeft vooral de knoppen bediend en de groep laten spelen. Elf nieuwe liedjes die zonder al te veel moeite de weg vonden in de apparatuur in de studio. Thoor en Rasmusson vormen een ritmesectie die elk nummer gemakkelijk laat klinken. Lorentz voegt waar nodig toetsenwerk toe. Openingstrack ‘New Orleans (I Will Dance When I Get There)’ begint met vage geluiden van buiten de studio. Bonefish valt in en er wordt gezongen over een bezoek aan Amerika. New York en New Orleans zijn bezocht. I met some reallly nice people. When I got to see New York. Strolling around in Central Park. Seeing some sites, enjoying some food. (-) I will dance when I get to New Orleans. Zo simpel zijn de teksten van Bonefish. Bezoekjes aan uiteindelijk twee steden leveren zinnen op voor een song. En na de eerste track volgen er nog tien. Nummers schrijven, zo laat Bonefish horen,  is echt niet zo ingewikkeld. De groep speelt met hoorbaar plezier de geschreven liedjes. Na de luisterbeurten in de eigen huiskamers komen de liefhebbers naar de zalen om de teksten mee te zingen en te bewegen op de muziek van Bonefish. De Zweden passen niet in een keurig theater maar zullen zich beter thuis voelen in een zweterig lokaal waar de zweetdruppels van eerdere optredens nog aan het plafond hangen.

Luister naar Where Do We Belong en bezoek daarna een optreden van deze vier uitstekende Zweedse muzikanten. Bonefish past op podia. Haal die groep maar naar Nederland.

Recensent: Jaks Schuit

Bron: www.realrootscafe.com

Direct link: Bonefish, Where do we belong – REAL ROOTS CAFÉ (realrootscafe.com)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 oktober 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex