Bobbo Byrnes - Seagreennumber5   (Waardering Muziekwereld) 8

Bobbo Byrnes - Seagreennumber5

SeaGreenNumber5 (inderdaad alles aan elkaar vast geschreven) is de titel van het nieuwste album van de alt.country- en Americanazanger en songschrijver Bobbo Byrnes uit het zuiden van Californië. Het is de opvolger van zijn platen “Motel Americana” uit 2017, “Two Sides To This Town” uit 2018 en “The Red Wheelbarrow” van vorig jaar. Alle drie mochten ze hier van ondergetekende een zeer lovende recensie in ontvangst nemen.

Hij brengt zijn platen als soloartiest uit naast albums die hij met zijn groep ‘The Fallen Stars’ opneemt, een band waarin ook zijn echtgenote Tracy Byrnes op basgitaar meespeelt. Ze is ook nu weer van de partij op “SeaGreenNumber5” als bassiste en backing vocaliste. Zelf bespeelt Bobbo Byrnes naast gitaren ook mandoline, accordeon, piano, pedal steel en banjo op dit album, terwijl Matt Froehlich op drums meespeelt, Jeremy Long op pedal steelgitaar en Georgiana Hennessy op viola en viool. Extra backing vocals worden op dit elf nieuwe songs tellende album gezongen door Jen Moraca en Tawney Ellis.

De vakpers looft Bobbo Byrnes omwille van zijn wijze van verhalen vertellen in de liedjes die altijd opgebouwd worden rond een sterke melodie. Vergelijkingen van zijn werk met dat van collega’s als Bruce Springsteen, Paul Westerberg en Ryan Adams zijn dan ook niet onterecht. Net als bij al zijn vorige albums noteren we ook hier weer enkele zeer sterke songs zoals het op de video te beluisteren “Queen Of The Party”, een muzikaal eerbetoon aan de vele vrouwelijke singer-songwriters uit de Americana-scčne.

Andere leuke nieuwe liedjes zijn “When We Ride”, “Every Sound That Crashes” (zie lyrics video), “December”, “Sight Of Me”, “Running Back To You”, “Somewhere Else” en “10.000 Miles” waarin hij zingt over de eenzaamheid tijdens zijn vele langdurige tournees doorheen de Verenigde Staten. In vergelijking met zijn vorige platen is de begeleidende muziek vrij sober en soms geheel akoestisch gehouden, waardoor zijn songteksten misschien nog wat beter tot hun recht kunnen komen.

Dat de muzikant Bobbo Byrnes het hart ook nog op de juiste plaats heeft moge blijken uit zijn initiatief om tijdens de coronacrisis een online show op te zetten om geld in te zamelen voor ‘Orange County Food Bank’, de lokale voedselbank in Garden Grove, Californië waardoor er niet minder dan 6.800 maaltijden konden worden uitgedeeld aan de armen en hulpbehoevenden.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18-10-2020

 

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex