Blues Pills - Blues Pills  (Waardering Muziekwereld)  7½

Blues Pills - Blues Pills

In december 2011 vormen frontdame / zangeres Elin Larsson, SE, Cory Berry, US, (drums), Dorian Sorriaux, FR, (gitaar) en Zack Anderson, SE, (bas), allen twintigers, de “Blues Pills” band. De naam ontlenen ze van de naam van een internet blog van Jens Heide, een festival organisator in Duitsland, met wie ze bevriend worden. Dit jong Amerikaans – Zweeds – Frans kwartet is beïnvloed door Aretha Franklin, een beginnende “Fleetwood Mac”, ”Led Zeppelin”, Jimi Hendrix, Janis Joplin en “Cream”. Met het idee om soul te combineren met blues en R&R, trad de band op tijdens het Roadburn Festival en het Desertfest in Berlijn in april 2013, als onderdeel van een Europese tour. Ook in 2013 tourde de band in Australië, waar ze openden voor hun label maten “Kadavar”. 

Het debuut van “Blues Pills” is een album geworden met vooral onderwerpen over geweld, haat en armoede, die er onder bepaalde mensen t.g.v. racisme, oorlog, onderdrukking… heerst. De band hoopt met het album wat rust te brengen in de ongeruste hoofden van deze mensen en hun harten te vullen met liefde en geluk, die er uit de grooves van hun muziek uitstraalt (dixit de “love & piece” uitspraken van de band in hun internet bio). Vooral het nummer 7”Devil Man” valt op, omdat het al eerder uitgegeven is op EP, en hier, na herwerkt te zijn, heel anders klinkt. Bedoeling was, om zeker niet in herhaling te vallen en te zorgen voor een nieuwe twist. Een andere merkwaardigheid is de Chubby Checker cover 9”Gypsy”, die hier vooral voor zangeres Elin Larsson een uitlaatklep is.

“Blues Pills” is een jonge band die in hun muziek passie en enthousiasme uitstralen, wat op een aanstekelijke wijze terug te horen is in hun sound. Deze retro bluesrock, klinkt helemaal niet gedateerd. M.i. is dit muziek, die live veel aandacht zal krijgen. “Blues Pills” tourt deze zomer en najaar opnieuw in Europa en is samen met “The Vintage Caravan” in oktober te zien en te horen in Nijmegen.nl. Allen daarheen en laat u overtuigen!

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats