Bleached - Welcome to the worms   (Waardering Muziekwereld)

Bleached - Welcome to the worms

Het Amerikaanse duo Bleached leverde drie jaar geleden een debuut af dat garant stond voor een hele mooie zomer. De zusjes Jennifer en Jessica Clavin wisten op Ride Your Heart meedogenloos te verleiden met volstrekt onweerstaanbare popliedjes die de temperatuur onmiddellijk verhoogden tot zomerse waarden. Ride Your Heart bevatte een serie rauwe, rammelende en punky popliedjes, die vervolgens waren voorzien van een honingzoet suikerlaagje en van refreinen die na één keer horen voorgoed in het geheugen waren opgeslagen. Het beste van Blondie, The Ramones, The Buzzcocks, The Go-Go’s, The Bangles, Best Coast en The Dum Dum Girls (om maar wat namen te noemen), maar gelukkig ook voorzien van een eigenwijs randje. Bij beluistering van het debuut van Bleached ging de zon onmiddellijk schijnen en bij iedere beluistering wonnen de zonnestralen aan kracht. 

De zusjes Clavin hebben inmiddels gezelschap gekregen van bassiste Micayla Grace en opereren tegenwoordig als trio. Samen met de ervaren producer Joe Chiccarelli (The Strokes, Spoon, Morrissey) werd de tweede plaat opgenomen en wat is het een lekkere plaat geworden. Welcome The Worms volgt op een periode waarin de zusjes Clavin te maken kregen met diepe dalen vol persoonlijk leed, maar een ieder die nu een plaat vol donkere wolken verwacht komt gelukkig bedrogen uit. Ook op Welcome The Worms grossiert Bleached in popliedjes die de zon laten schijnen. In de teksten komt misschien wat ellende voorbij, maar deze kunnen de zonnestralen niet in de weg zitten. Welcome The Worms ligt in het verlengde van het debuut van de band, maar is nog net wat aanstekelijker. De bovengenoemde lijst met vergelijkingsmateriaal moet worden aangevuld met Joan Jett en Phil Spector, maar alle namen die er al op stonden mogen blijven staan. Verwacht geen muzikale hoogstandjes in de songs van Bleached, maar ondertussen steekt het allemaal wel knap in elkaar en wordt het perfecte zonnige popliedje keer op keer benaderd. 

In 2013 begon de zomer met het debuut van Bleached. De zomer van 2016 kan beginnen wanneer Welcome The Worms voor het eerst in de cd speler verdwijnt. Dat dit bij mij op de eerste lentedag van het jaar het geval was kan geen toeval zijn.

Auteur: Erwin Zijleman (Blog de Krenten uit de Pop)

Deeplink: http://dekrentenuitdepop.blogspot.nl/2016/04/bleached-welcome-worms.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 april 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex