Björn Berge - Who else?  (Waardering Muziekwereld)

Björn Berge - Who else?

Eindelijk vond Bjorn 'the guitar express of the North' Berge tijd om een nieuw album op te nemen. Na een tussentijds project in de countryrock met Vamp en na zes jaar verschijnt Who Else?, samen met zijn nieuwe Electric Band. De plaat toont de veelzijdigheid van 'one of the greatest European blues men'. Veel mensen kennen hem vooral live als een 'rauwe gitaarhouthakker', maar er is nu meer feeling, tranquility and groove te horen in zijn werk en hij heeft meer ruimte om zijn kunsten te tonen. Op dit dynamische en energieke album banen Berge en zijn bandleden zich een weg tussen blues, rock, Americana en zelfs country. Een nieuwe look voor Berge, een band en geen soloproject meer, kortom hetgeen ze bij Mothy Python zouden zeggen: “And now for something completely different”.

Berge levert hier een schijf af van hoogstaande kwaliteit. Wat mij betreft één van de beste platen die ik dit jaar te horen heb gekregen. Goed uitgebalanceerd, veel variatie een mix tussen stevige blues, americana en hier en daar een vleugje country.
Zijn gitaarwerk en rauw stemgeluid mogen er nog zeker zijn en de virtuositeit van de man straalt uit de opnames. Met Bitter Sweet en The Calling staan twee schitterende ballades op de plaat en swingen doet het als geen andere met Speed Of Light en The Sun Is Going Down. Deze plaat staat als een huis.

De liefhebbers zullen nog wat geduld moeten hebben want de release wordt pas voorzien in februari van volgend jaar. Persoonlijk zit ik dan ook te wachten op een Belgische organisator die deze man en zijn band, volgend jaar naar ons land willen halen want dit is hoogstaand werk.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 januari 2019

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex