Sunny War

 

Sunny War - Artiest van de maand februari 2023 op Muziekwereld

Sydney Wardís jeugd was niet bepaald florissant. Haar vader Rod was lang niet in beeld en werd ze opgevoed door haar verslaafde moeder Nicki, die pas afkickte toen Sidney een jaar of twaalf was. Sydney (32) verhuisde naar CaliforniŽ, was jarenlang dakloos, trad op als straatmuzikant en raakte verslaafd aan drank en drugs. Gelukkig werd muziek haar reddingsboei en overwon ze haar verslavingen.

Sindsdien gaat het alleen maar crescendo met Sydney. Ze deed wat terug voor de gemeenschap door drie jaar lang op LAís Skid Row maaltijden te bereiden, kleding, dekens en toiletartikelen aan daklozen uit te delen. Haar albums werden intussen steeds beter ontvangen en werd ze ook omarmd door collega muzikanten. Zo stond ze vorig jaar juni als support act van George Benson op het podium van de beroemde Royal Albert Hall.

Inmiddels is ze terug verhuisd naar haar geboortegrond Nashville. In de loop der jaren was de band met haar ouders weer beter geworden. Helaas kreeg Sydney tijdens het opnameproces het schokkende nieuws te horen dat haar vader Rod was overleden.

Haar nieuwste album Anarchist Gospel verschijnt op het kwaliteitslabel New West

 

Website: Sunny War

Recensie Anarchist Ghospel: Music that needs attention: Sunny War : Anarchist Gospel

 

 

terug naar Index