Roos Meijer

 

Biografie Roos Meijer, artiest van de maand juni 2022 op Muziekwereld

De oprechtheid van de alt-folk  van de Haagse singer/songwriter Roos Meijers vindt een weg naar het hart van zelfs de meest toevallige luisteraar, terwijl ze haar stem leent aan bijzondere maar ongehoorde mensen van over de hele wereld. Met inspiratie uit een diversiteit aan genres, waaronder folk, klassiek, indie-rock en Arabische muziek, overbrugt Roos vele rivieren van het muzikale landschap en leidt ze je naar nieuwe weiden. Met een ingetogen maar diep gevoel voor detail, in zowel zang als arrangement, vindt en navigeert haar muziek emotionele fijne lijnen die zelden worden uitgedrukt in populaire muziek.

Roos' debuut LP, 'Why Don't We Give It A Try?', kwam uit in november 2021 en is geïnspireerd op gesprekken met acht maatschappelijke changemakers voor zaken die te maken hebben met het klimaat, antiracisme, feminisme, mensenrechten, wezen, LGBTQ+ jongeren, en dakloosheid. Gevuld met eclectische maar integrale arrangementen, creëert elk nummer een volledig gerealiseerde sonische cultuur binnen de bredere wereld van het album en, door de unieke empathie van Roos' artistieke stem, komt het uit een plek van oprechte ernst en maatschappelijke plicht.

De vier singles van het album zijn uitgebracht in 2021 en hebben veel positieve recensies gekregen in de internationale media. Inmiddels is Roos geselecteerd als één van de artiesten van Popronde, het Nederlandse rondreizende festival voor opkomende artiesten. Op 12 november 2021 kwam haar debuutalbum 'Why Don't We Give It A Try?' uit. Op 29 november 2021 heeft Roos de eer om een concert te geven met het prestigieuze Residentie Orkest in Den Haag. Voor het concert putte ze uit haar volledige repertoire en speelde het debuutalbum integraal..

Al in 2018 bracht Roos haar debuut EP uit, 'Maktub', een werk geïnspireerd door de mensen die ze ontmoette tijdens haar werk in vluchtelingenkampen in Griekenland. 'Maktub' combineert Oosterse en Westerse popmuziek om inzicht te geven in de ervaringen van vluchtelingen. Alle opbrengsten van het project worden gedoneerd aan Sounds of Change, een Nederlandse organisatie die muzieklessen geeft in vluchtelingenkampen.

In 2020 bracht Roos twee nieuwe singles uit: 'Made For Loving You' in juni, een nummer geïnspireerd op de onvoorwaardelijke liefde tussen ouders en kinderen die ze observeerde tijdens haar werk in vluchtelingenkampen, en 'Calm Me Down' in november, een verbluffend meeslepend muziekstuk dat je meeneemt in haar ervaring van angst.

Een tamelijk snel na haar debuutalbum in het voorjaar 2022 uitgebracht album onder haar alter ego Maida Rose, een samenwerkingsverband met Javièr den Leeuw, verrast met een hoog indiepop(dreampop)-gehalte en in de lokale muziekwereld wordt het duo ook wel eens vergeleken met Beach House. Het album werd inmiddels overspoeld met lovende recensies en is van internationale allure.

 

Recensie Maida Rose: Maida Rose - Tales of adolescence (muziekwereld.com)

Website: Maida Rose - Official Website

 

terug naar Index