Big Time Bossmen - Working on a plan (Waardering Muziekwereld) 8

Big Time Bossmen - Working on a plan

Eén van de allerleukste rootsrockplaten van het jaar so far is wat ons betreft ontegensprekelijk Working On A Plan van onze landgenoten van de Big Time Bossmen. David Bauwens (zang, ritmegitaar en blues harp), Piet Vercauteren (leadgitaar), Bruno Dierick (staande en elektrische bas) en Rien Gees (drums) bevestigen met de dertien nummers op dat album waarom ze hier te lande al een poosje worden gezien als één van dé genrebeloftes voor de toekomst. Met een bruisende cocktail van rock & roll, swamp rock, blues, country en in iets mindere mate funk is het op Working On A Plan net geen veertig minuten lang doorlopend party time.

Voornaamste uitschieters vonden wij daarbij het volop tot aardig obscene heupbewegingen aanzettende Make My Way, het ook al lekker gedreven uit de hoek komende The Last Fuck, het sfeervolle achterbuurtenbluesje Wolfman, een ronduit heerlijke cover van de Ruth Brown-hit 5-10-15 Hours, het met wat countrygevoel gekruide duo Wouldn’t That Be Great en The Effect I Have On Women, het funky knallende Bartender en catchy lijflied Big Time Bossman.

Een concertagenda met daarop voor de komende maanden nu al gigs in onder meer Nederland, Duitsland, Engeland en Zweden bewijst dat ons land absoluut niet het eindpunt hoeft te zijn voor dit buitengewoon swingende viermanschap. Wij zouden in verband met het materiaal op Working On A Plan zelfs al voorzichtig durven te gewagen van internationale klasse.

 

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1ArchiefMaart2017.htm#BigTimeBossmen

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex