Bibi - From Bibi with love xx   (Waardering Muziekwereld) 8

Bibi - From Bibi with love XX

Birgitte Tirsvad aka Bibi heeft als thuisbasis de Deense metropool Kopenhagen. Ze is een singer-songwriter waarbij al vlug de gelijkenis wordt getroffen meet een Lulu of een Dusty Sprinfield uit de 60-ties. Soms poppy dan weer jazzy zoals op What Are You Doing In My Dream. Haar stemintonatie gaat van mierzoet tot soms wel ondeugend zoals op het verleidende Lingerie.

Door het schrijven van eigen materiaal kreeg ze zo ook een volwassenere kijk op de wereld van vandaag. Meerdere nummers gaan dan ook over het agelijks leven. Opener van het album is het nummer Birthday Song, een nummer dat zeker  aanleiding zou kunnen geven om te dansen op een birthday-party.

Om haar muzikale dromen te kunnen nastreven bracht ze een semester door op de muziekschool maar bezoekt ook nu nog songwriterretraites en workshops. Helemaal bevangen door het melancholische "A Woman Knows" lijkt het erop of je in de wereld van musicals terecht bent gekomen, daar waar Keep Me Dreaming een beetje bluesy wordt gebracht. Saqqara is een nummer waarbij Bibi de exotische toer opgaat en als afsluiter is er het dromerige Ode To Inisheer.

Haar debuut-cd From Bibi With Love xx bevat 10 nummers al dan niet geschreven in co-writing. De plannen voor een opvolger zijn al gesmeed en dus wordt het zeker uitkijken want deze "Bibi" doet een frisse wind waaien in het noorden...

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://rootsville.eu/2019/album%20reports%202019/albums%202019/bibi.html

Website: https://www.facebook.com/bibimusic/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 januari 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex