Bianca de Leon - Dangerous endeavor  (Waardering Muziekwereld)

Bianca de reon - Dangerous endeavor

Queen Of The Border Ballad’ is een soort van eretitel die verleend werd aan de uit Austin, Texas afkomstige zangeres, gitariste en songschrijfster Bianca De Leon. Zij was in de voorbije 40 jaar o.a. de muze en vertrouwelinge van Guy Clark en Townes Van Zandt en ze heeft tot op heden vier platen uitgebracht in Europa uitgebracht, naast één wereldwijd op de markt gebrachte plaat met “Love, Guns & Money” uit 2011.

Op haar meest recente album “Dangerous Endeavour” worden op de door Bianca De Leon zelf bespeelde akoestische gitaar na alle instrumenten zoals gitaren, bas, drums en keyboards bij de elf songs op de plaat ingespeeld door co-producer John Inmon. Hier en daar zijn er echter gastrollen weggelegd voor strijkers (Javier Chaparro, Richard Bowden en Fulvio Renzi), voor pianist David Webb bij de mooie song “Sad Corners Of Her Eyes” en voor zangeres Hilary Clair Adamson bij het rockabillynummer “That Vintage ’67 Cadillac”.

Bianca De Leon brengt op “Dangerous Endeavour” acht eigen composities en drie coverversies van gekende countryklassiekers. Die gecoverde liedjes zijn “Thorns Of A Different Rose” van Will Dudley, “(I Heard That) Lonesome Whistle” van Hank Williams en “White Freightliner” van Townes Van Zandt. Van haar eigen nummers noteerden we de ballads “Has It Really Come To This”, “If You Just Had A Mirror” en “I’m Waiting For A Miracle”. Een speciale vermelding willen we hier toch nog reserveren voor het aanstekelijke countrywalsje “Let’s Put The Dirty Back In Dancin’” dat we ter kennismaking in een akoestische live-versie op de bijgaande video willen meegeven.

Dat Bianca De Leon haar inspiratie voor de liedjes haalt uit allerlei belevenissen aan de grens van Texas en Mexico is duidelijk bij het beluisteren van dit album en haar vorige platen. Ze heeft in haar leven aan beide kanten van dit momenteel zwaar gecontesteerde grensgebied gewoond en ze zal ongetwijfeld ook een eigen ongezouten mening hebben over het wel of niet plaatsen van de door president Trump geëiste muur tussen beide landen. We durven na het beluisteren van albumtiteltrack “Dangerous Endeavour” zelfs te vermoeden welke kant haar opinie over deze delicate kwestie zal uitgaan.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 april 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex