Bett Padgett - At the end of the day (Waardering Muziekwereld) 8

Bett Padgett - At the end of the day

Bett Padgett is een niet meer zo jonge singer-songwriter uit Raleigh, North Carolina die bij het nalezen van haar songteksten duidelijk laat blijken dat ze veel nadenkt en filosofeert over het leven en over de dingen die het aardse bestaan aangenaam helpen maken. Liefde, trouw, het familieleven, de natuur met bos en strand, de vogeltjes en haar hond maken haar gelukkig en meer hoeft dat blijkbaar ook niet te zijn voor deze sinds meerdere decennia gelukkig met Bill getrouwde vrouw.

Met uitzondering van het maken van eigen liedjes en de bijhorende muziek natuurlijk, want dat is wat Bett Padgett al op zeven albums heeft gedaan en nu ook voor haar nieuwste, achtste plaat At The End Of The Day, waarop ze veertien nummers heeft verzameld. Daar zijn drie instrumentale tracks bij met Wind Over Fort Caswell, How Can I Keep From Singing? en Fairies In The Garden, naast een cover van een oude traditionele Engelse ballad in House Carpenter en een eigen versie van het folkliedje Shower The People dat James Taylor in 1976 voor het eerst opnam voor zijn album In The Pocket. De overige negen tracks op At The End Of The Day zijn nieuwe, eigen composities van Bett Padgett. Het gaat hier over folksongs met een boeiend verhaal, geÔnspireerd door de dagelijkse dingen in haar omgeving. In het tekstboekje bij de cd vertelt ze bij elke track in enkele zinnen wat het nummer voor haar betekent. Zo gaat de albumtiteltrack over het aanvaarden van het lot. Bij elk einde van de dag moeten we dankbaar zijn voor het leven en ons bewust zijn van het onbekende voorbestemde dat iedereen boven het hoofd hangt. Het observeren van druk in de weer zijnde vogels in haar tuin was de inspiratiebron voor de song Birds Of Winter en in At The Beach reflecteert Bett Padgett over de speelse jeugdjaren die ze onbezorgd op het strand heeft doorgebracht. This Old Love Of Ours verhaalt over haar gelukkige huwelijk en de hoop om haar leven tot aan het einde samen met haar partner te mogen doorbrengen. Farther Than Far is een liedje dat ze voor haar zus schreef en het blaffende onderwerp van het nummer My Dog Moss zit helemaal in de songtitel vervat. The Christmas Cookie Cutters (zie video) is een liedje over de bakvormpjes die ten huize Padgett al sinds 1955 door haar moeder werden gebruikt om rond Kerstmis koekjes te bakken voor de kinderen. Sinds haar huwelijk heeft Bett deze traditie zelf voortgezet met haar familie tot groot plezier van haar kinderen en kleinkinderen. Ze gaat ook even de politieke toer op in Living In This World dat ze net na de voor haar zeer ontgoochelende presidentsverkiezingen in Amerika componeerde. Ook in What If There Was One Religion? reflecteert en droomt ze over een vredevolle wereld waarin de vele gewelddadige godsdienstconflicten niet zouden bestaan.

De muziek, die op dit album te horen is, wordt gespeeld door Bett Padgett zelf (gitaar, banjo, mandoline en harp), Chris Rosser (gitaar, basgitaar, synthesizer en harmony vocals), Eliot Wadopian (contrabas), River Guerguerian (percussie en drums) en Josh Goforth (viool).

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/OKT1/CD19.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex