Beth Wimmer - Bookmark (Waardering Muziekwereld) 8

Beth Wimmer - Bookmark

Afkomstig uit Boston volgde Beth Wimmer de liefde richting Zwitserland. Deze singer-songwriter kan je zowel thuisbrengen onder de noemer Americana als Modern-Folk, maar boven alles brengt ze aangename luisterliedjes die je bij het beluisteren ervan in beroering brengen.

Met Bookmark krijgen we een opvolger van Peace At Christmas uit 2013 en dit brengt haar conto op 7 stuks. Een 'bookmark' is een gebeurtenis in je leven waaraan je altijd zal worden herinnerd en tevens de opener en titeltrack van dit 10 nummers tellende nieuwe album van Beth Wimmer. Producer van Bookmark is Billy Watts (Eric Burdon).

Na een rustig begin van de plaat krijgen we meteen al een uptempo nummer met Loosen My Grip. Een song die gaat over het verdergaan in het leven zonder om te kijken naar zaken waaraan je toch niets kunt veranderen. Het album kent niets dan positieve vibes, zoals onder meer Louisiana en Mexico, twee plaatsen waar je niet al teveel melancholisch over kunt zingen. Naast originals krijgen we met Starman een uitzonderlijke cover van David Bowie. Eťn van mijn favoriete nummers op dit album is zeker wel het ingetogen The Last Part waarop we Beth Wimmer te horen krijgen zoals ze bekend staat. Nummers waarbij je gaat luisteren naar de betekenis van de teksten zoals bij het afsluitende We Can Do This.

Dit 7de album van Beth Wimmer is dus ook een 'bookmark' in die talloze besprekingen van een jaar...

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/beth%20wimmer.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 januari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex