Bei Bei & Shawn Lee - Year of the funky  (Waardering Muziekwereld)

Bei Bei & Shawn Lee - Year of the funky

De Chinese muzikante Bei Bei bespeelt de guzheng, een traditioneel Chinees instrument, dat meer dan 2000 jaar oud is. Ze begon eraan op haar zevende en studeerde aan de Central University of Nationalities in Beijing, en aan de Hong Kong Academy for Performing Arts. Aan het Fullerton College in Californië studeerde ze tevens jazz en improvisatie. Met haar roots in klassieke muziek, werkt ze samen met verschillende artiesten in verscheidene stijlen, zoals funk, jazz, alternatief, elektronica, hip-hop, en dance. Ze nam al op voor de tv-reeks ‘Battlestar Galactica’, componeerde voor de Chinese tv-documentaire ‘Dun Huang’, Chinese film ‘Copycat’ enz.

Haar debuut Quiet Your Mind And Listen stamt uit 2006 en haar samenwerking Heart of China met Richard Horowtiz uit 2008. Twee jaar later kwam de samenwerking met Shawn Lee er, namelijk Into The Wind. Die Shawn Lee is een multi-instrumentalist, producer, singer-songwriter, composer en radio DJ, die al meer dan 35 albums uitgebracht heeft. Hij werkte onder andere samen met Jeff Buckley, Kelis, Saint Etienne, Money Mark, Amy Winehouse, Jonathan Jeremiah, Darondo, Adrian Younge, Tony Joe White, Robbie Williams, Incognito en Princess Superstar. Zijn muziek werd gebruikt zowel in film als op tv, in onder andere ‘Monuments Men’, ‘20 Feet from Stardom’, ‘House of Cards’, ‘Orange is the new black’ enz.

Op hun nieuwe samenwerking staan twaalf tracks, die ze samen schreven en die Oost en West samenbrengen. De titeltrack is meteen de eerst single van het album. Je kan deze instrumentale muziek omschrijven als “Aziatische fusion”. Het geluid van de guzheng wordt verweven met moderne beats, of met een bossa nova ritme op Bossa Rossa, of met funk op voornoemde titeltrack. Origineel is het wel, en bovendien muzikaal grensoverschrijdend!

Auteur: Patrick van de Wiele

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/bei-bei-shawn-lee-year-of-the-funky

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 juli 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex