Aurelio - Darandi  (Waardering Muziekwereld)

Aurelio - Darandi

Tot voor kort was Aurelio nog een voor mij onbekende zanger. Dankzij de distributeur van Realworld Records is dat inmiddels verleden tijd. Bovendien leverde research naar dit album voor mij een bevestiging op  van het gezegde: ‘een mens is nooit te oud om te leren’. Want had u wel eens gehoord van Garifuna en Garifuna muziek? Ik in ieder geval nimmer en onderzoek leverde interessante informatie op.

Garifuna is een deel van de bevolking in Midden-Amerika met een Indiaanse en West-Afrikaanse achtergrond; zij leven langs de kusten van Belize, Guatemala, Honduras en Nicaragua. Aurelio Martínez is de vaandeldrager van de Garifuna muziek en is heel bekend en vermaard in Latijns-Amerika, mede vanwege zijn regelmatige samenwerking met een andere cultheld van de Garifuna muziek, Andy Palacio. Zelf is Martínez afkomstig uit Honduras. Darandi is een ter viering van zijn dertigjarig jubileum uitgebracht verzamelalbum van zijn beste liedjes. Naast een prima zanger is Aurelio Martínez ook een uitstekend gitarist. Bij de muziek op Darandi is het nagenoeg onmogelijk om stil te zitten en niet te gaan dansen.

Het album vormt voor mij als eerste kennismaking een mooie introductie om verder op zoek te gaan naar muziek van Aurelio.

Auteur: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 januari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex