Atlas Road Crew - Halfway to Hopkins   (Waardering Muziekwereld)

Atlas Road Crew - Halfway to Hopkins

De band naam is vernoemd naar de straat die voor de oefenruimte van de heren loopt in Columbia, South Carolina. Zij spelen een classic rock achtige stijl met southern soul accenten, met in de basis invloeden van de Allman Brothers en de Black Crows. De band is ontstaan op de universiteit van South Carolina maar zien zichzelf vooral als vriendenband.

De muziek klinkt fris, met een sound die je ook veel bij Australische bands zoals Dirty York en The Widowbirds aantreft. De zanger, Taylor Nicholson, doet qua stijl nogal eens denken aan Benjamin Ringel van de Delta Saints en heeft een behoorlijke invloed op de sound van de band. Vandaar dat de muziek soms enige feeling heeft met de Delta Saints.

Na het horen van het eerste nummer, ‘Voices’, met de strofe ‘voices in my head’, kan na het horen van de hele cd gezegd worden dat de stem in je geheugen blijft hangen. Op ‘Black eye sun rise’ begint Max Becker met een intro op de bas en dat wordt gevolgd door weer prima zangwerk en heel subtiel gitaarspel van Dave Beddingfield. Je verwacht dat het nummer op een moment gaat knallen maar dat gebeurd niet, eigenlijk een verrassend ingetogen nummer. Op ‘Low country blues’ mag Bryce James zijn toetsen even lekker onder handen nemen met daar tussendoor een heftige slidegitaar solo. En natuurlijk is Patrick Drohan op elk nummer goed aanwezig op de drums, super strak en meestal de muziek vooruit stuwend.

Het is teveel om alle nummers te beschrijven, maar één ding is zeker, met dit debuut album maken ARC een grote indruk. En als zij dit gaan volhouden gaan wij zeker meer horen van deze veelbelovende band.

Auteur: Jan van Eck

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2015/10/26/atlas-road-crew-halfway-to-hopkins/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 27 december 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex