Arroyo Rogers - Single wide (Waardering Muziekwereld) 7

Arroyo Rogers - Single wide

Met het verhaal over de illegale verassing van het lijk van Gram Parsons in Joshua Tree nam dit woestijnoord mythische proporties aan voor muzikanten. Ook gitarist Kip Powell en Lisa Mednick , een pianiste die enkele poëtisch getinte werkstukken zoals het recente The Blue Book pleegde, vonden er een schuilplaats, het muzikale echtpaar verruilde Austin voor een nieuw bestaan in een caravan. Met uitzondering van de afsluitende klaagzang She Went Out For Cigarettes die Powell in de thuishaven vastlegde is Single Wide met de hulp van gitarist Tony Stern in de Blue Velvet Studio in new Orleans vastgelegd; niettemin zit dit debuut zit helemaal in de western sfeer verankerd.

Dat het leven in ‘promised land’, meer bepaald in het Zuidwesten, niet altijd even rooskleurig is, vernemen we op de twangende combine van de Danelectro zessnarige bas en pedalsteeltonen (Dan Coope). De openingssong is evenals Broken Town samen gecomponeerd met Lisa die naast sprankelende piano- en orgelbijdragen voor vocale ondersteuning zorgt. Het smartelijke Three Sheets In the Wind is zo’n klassiek, onweerstaanbaar countryduet dat zich situeert rond de jukebox van de plaatselijke saloon. De verhalen zijn meestal opgebouwd rond de avonturen van de onfortuinlijke cowboy die een na een nachtelijke uitstap in een casino zijn truck niet terugvindt en noodgedwongen liftend naar huis keert. In Eleanor ontwaakt het hoofdpersonage na een wazige dronken nacht in het verkeerde bed met een behoorlijk ontnuchterende kater achteraf. Het resulteert telkens in fraaie honky tonkers waarbij de snarentwang de lagere registers opzoekt in contrast met de huilende pedalsteel. De vrolijke Tex Mex van het met accordeon en jarana gitaartje begeleide Albuquerque lijkt even op een onschuldig uitstapje naar New Mexico maar draait uit op een verhaal van overspel en bedrog, “You said you went to Albuquerque, but you smell like Old Milwaukee.”, een relaas dat nauw aansluit bij het eerder aangehaalde She Went Out For Cigarettes.

Niet echt wereldschokkend maar wel een (overigens slechts 7 nummers tellend) album dat met lekker ouderwetse country en honky tonk bijzonder aangename luistermomenten garandeert en naar de betere tijden van het genre refereert.

Recensent: Cis van Looy

Bron: www.wriiteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/arroyo-rogers-single-wide/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 juli 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex