Anton Walgrave - Where oceans meet  (Waardering Muziekwereld) 8

Anton Walgrave - Where oceans meet

De 43-jarige Leuvense singer-songwriter Anton Walgrave is een muzikant die overloopt van kwaliteiten, zowel als componist van melodieën, als schrijver van schitterende songteksten. Als hij geen Belg was geweest en bovendien wat meer ambities had getoond, dan was Anton Walgrave nu al een kleine 20 jaar een internationale ster geweest, want alle elementen om zo’n grootse carrière op te bouwen zijn bij deze man echt wel aanwezig.

De realiteit is echter heel anders, want hij blijft doodgewoon tegen een gezapig tempo liedjes schrijven en op plaat opnemen. In 2003 verscheen zijn debuutplaat als soloartiest onder de titel Before The Dawn, gevolgd door Shine in 2006 (met zijn grootste hit Lost Soul uit de tv-serie ‘De Parelvissers’), Every Night You Pray in 2008, As You Are in 2011 en Tame Hearts in 2013.

Zijn nieuwste album Where Oceans Meet kwam via crowdfunding tot stand en werd live opgenomen tijdens twee concerten die op 6 en 7 juni 2016 in de 18e-eeuwse kapel van het ‘Wivina’-klooster in Dilbeek voor een live publiek werd gespeeld. Anton Walgrave zingt en speelt hierbij op zijn akoestische gitaar, Jelle Van Den Bergh speelt mee op akoestische gitaar en zorgt voor backing vocals en Mirko Banovic beroert de klavieren van piano en synthesizer. Daarnaast staat er ook een strijkerkwartet op het Dilbeekse podium met violisten Emile Verstraeten, Beatrijs De Klerck en Stefan Wellens en celliste Tine Anthonis.

De aan Nick Drake herinnerende emotionaliteit in de stem van Anton Walgrave beroert ons al meteen in de openingstrack Thrive, maar ook Solid Ground, titeltrack Where Oceans Meet, het verlangen uitschreeuwende Longing, het melancholische Are You Ready? en Call Me zijn stuk voor stuk songs die ons zeer kunnen bekoren.

Indien uw interesse voor dit toch wel sterk van de vorige cd’s afwijkende album door deze recensie werd opgewekt, dan kunnen we u warm aanbevelen om elke song van deze cd live te bekijken en te beluisteren via YouTube. Wij geven u hierbij als voorbeeld de albumtiteltrack op video mee. Daarna kunt u die negen liedjes allemaal downloaden en als het je bevalt, dan stuur je Anton Walgrave een willekeurige financiële vergoeding voor zijn noeste arbeid. Maar indien je niet bekoord zou worden door zijn werk, dan is hij net zo tevreden met niets.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2016/SEPT1/CD95.html

  

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 maart 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex