Annika Chambers & Paul Deslauriers - Good trouble  (Waardering Muziekwereld)

Annika Chambers and Paul Deslauriers - Good trouble

De Amerikaanse soul en blueszangeres Annika Chambers én de Canadese bluesrocker Paul DesLauriers hebben zowel hun persoonlijke en artistieke lot verenigd. Paul is meervoudig winnaar van de Maple Blues "Entertainer of the Year" Award in zijn geboorteland Canada. Annika is twee keer winnaar van de "Soul Blues Female of the Year" Blues Music Award. Na een korte introductie in Memphis tijdens de 2018 International Blues Challenge, ontmoetten ze elkaar weer tijdens een opnamesessie in 2019 en trouwden in augustus van dat jaar. Nu  registreerden ze samen een ​​krachtig, soulvol rockend album, dat een inspiratie en een balsem is voor het leven in de wereld van vandaag. De langspeler ‘Good Trouble’ begon als pandemische therapie toen de pas gehuwden Annika (vocals) en Paul (gitaren/mandoline) samenkwamen met gitarist JP Soars en drummer/bassist Chris Peet in Peet's homestudio in Florida. Bassisten Gary Davenport en Alec McElcheran, toetsenist Barry Seelen, drummer Bernard ‘Bingo’ Deslauriers en achtergrondzanger Kim Richardson vervolledigen de sectie. Naast heel wat originele tracks vinden we knappe coverversies van Joe South’s ‘Wak A Mile in My Shoes’, George Harrison’s ‘Isn't It A Pity’, de ballade ‘Need Your Love So Bad’, origineel van Little Willie John en de Mountain-rockklassieker ‘Mississippi Queen’. Openen doen ze in stijl met het soulgevoelige ‘You’ve Got To Believe’ en ‘Stand Up’ dat is ingekleurd met Paul’s opwindende rock-gitaarriffs. ‘Heavy Load’ heeft een gospelvibe én van de rocksong ‘We Got The Blues’, met credits Cassie Taylor, gaat het gezwind naar het funky ‘I’m Going To Live The Life I Sing About In My Song’, de rock-‘n-roll song ‘Money’s Funny’ en het afsluitende en heavy geperformde ‘I Need More Power’. De originele nummers designeren sociaal bewuste muziek en dit met een boodschap die de hedendaagse problematiek reflecteert. Hell yeah!
 
De knappe en charmante Annika Chambers is een uitzonderlijk vocaal talent uit Houston, Texas dat werd uitgeroepen tot ‘Best Female Vocals’ door de Houston Press Music Awards. Net zoals zoveel van haar collega zangeressen begon ook kleine Annika te performen in het plaatselijke kerkkoor. Maar haar plichtstochten in het Amerikaanse leger waren voor Chambers een hemels geschenk. Een van haar kolonels had haar horen zingen ze stelde voor om het Amerikaanse volkslied te vertolken op enkele ceremonies. Ze werd haast onmiddellijk een succesnummer en Annika werd gevraagd voor al militaire muziekevenementen. Ze werd lid van het gospelkoor en won een talentenjacht op haar basis. Chambers werd zo onderdeel van een touring band die doorheen Kosovo en Irak reisde om het moreel van de troepen wat aan te wakkeren. Ze programmeerde naast heel wat speciale evenementen en concerten ook dans en karaokeavonden. Eens terug in Houston in 2011 richtte ze de Annika Chambers en The House Rules Band. Het publiek hield van hun combinatie van blues en soul, en begon aandacht te schenken aan die krachtige stem achter de microfoon.
 
Paul DesLauriers heeft naast het project met Annika ook The Paul Deslauriers Band, kortweg PDB. Een Canadees trio dat bestaat uit zanger/gitarist Paul DesLauriers, bassist Alec McElcheran en drummer Sam Harrisson. De band werd meermaals bekroond met een Maple Blues Award in de categorie ‘Entertainer of The Year’ en de Quebec Lys Blues Award.

Recensent: Philip Verhaege

Bron: www.keysandchords.com

Direct link: Annika Chambers & Paul DesLauriers: Good Trouble - KEYS AND CHORDS

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 december 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex