Anna Mieke - Theatre   (Waardering Muziekwereld) 9

Larkin Poe - Blood harmony

In thuisland Ierland is Anna Mieke Bishop al behoorlijk populair dankzij haar prachtige debuutalbum Idle Mind uit 2019. Het leverde haar een nominatie op voor de prijs van meest urgente act van de RTÉ Folk Awards dat jaar. Anna Mieke komt uit de prachtige provincie Wicklow, vooral bekend van het Nationale Park The Wicklow Mountains en van het idyllische Avoca, waar de serie Ballykissangel werd opgenomen.

Vier singles gingen reeds de release van haar tweede album Theatre vooraf, Twin, For a Time, Mannequin en Seraphim. De hoes, de foto’s op de binnenhoes en de video van het hypnotiserende Seraphim verraden meteen al dat de natuur een belangrijke rol in het leven speelt van multi-instrumentaliste Anna Mieke. In haar composities zoekt ze op avontuurlijke wijze de grenzen op van  de folkmuziek, die vermengd worden met levendige, elektronische droomlandschappen, voortbouwend op traditionele en hedendaagse motieven. Haar vaak vloeiende atmosferische arrangementen zorgen er tevens voor dat ze een unieke plaats gaat innemen in de alt-folk. Zeven van de acht composities schreef Anna Mieke zelf. Go Away From My Window is een traditional, welke onder andere vertolkt werd door Marlene Dietrich en Bob Dylan. Anna Mieke zingt en speelt elektrisch en klassiek gitaar, orgel en harmonium. Verder kreeg ze hulp van Matthew Jacobson (percussie), Ryan Hargadon (tenor saxofoon, synthesizers, klarinet, piano), Brían Mac Gloinn (gitaar, fiddle), Rosalind Leyden (bas), Lina Andonovska (diverse fluiten), Cora Venus Lunny (altviool, viool), Alannah Thornburgh (harp) en Nick Rayner (bas en synthesizers).

Het album kreeg al zeer terecht een positieve recensie Mojo. Het dromerige en atmosferische Theatre kroop razendsnel bij mij onder de huid.

Recensent: Theo Volk (Blog Music That Needs Attention)

Direct link: Music that needs attention: Anna Mieke : Theatre

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 december 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex