Angelique Francis - Long river   (Waardering Muziekwereld)

Angelique Francis - Long river

De getalenteerde Angelique Francis maakt deel uit van de erg muzikale familie Francis die de blues uitstraalt en waarvan niet minder dan vier broers en zussen op haar nieuwe album ‘Long River’ te horen zijn. Angelique zingt uitstekend in de stijl van haar illustere voorgangers en is multi-instrumentaliste (bas, gitaar). In 2018 debuteerde ze met ‘Kissed by the Blues’.

Angelique, geboren en getogen in Ottawa, Canada, trok al jong de aandacht muzikaal wonderkind. Op 13-jarige leeftijd maakte ze haar Amerikaanse nationale televisiedebuut op het Oprah Network, door het schrijven en componeren van een origineel themalied voor de Gayle King-show. Ze speelde toen al akoestische gitaar, contrabas, elektrische gitaar en elektrische bas.

Voor haar vervolgalbum ‘Long River’ nam ze 14 originele nummers op. Het album opent heel rustig met “Storms from My Eyes” dat al direct laat horen wat deze muzikale familie in petto heeft. Het maakt ook duidelijk dat Angelique in het middelpunt staat en dat  haar muzikaliteit en haar stem je snel inpalmen. “Ashamed” op de groove van “Mannish Boy” en “Snow Rage” die hierna volgen zijn erg bluesy en de titelsong laat ons de andere kant van Angelique horen. Ed Lister’s trompet klinkt heerlijk en naast de zang neemt Angelique ook de mondharmonica in dit nummer voor haar rekening. Er staan drie gospelachtige meerstemmige “interludes” op het album. “Take Command” is het eerste. “Who Is Caroline?” vertelt je alles over vreemdgaan, op “Out Your Mind” is het gitaarriff heel aanstekelig en “I’ve Never” is dan weer soulvol. Met “Fear No Evil” zijn we al toe aan het derde interludium. “My Love” is een warme ballade en “Soul Train Line” dat de rij afsluit, swingt, heeft de groove en vat de muzikaliteit van de familie Francis en vooral van Angelique, die naast de zang ook de mondharmonica, een deel van de gitaar, bas en keyboards werk voor haar rekening neemt, nog eens goed samen.

Recensent: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 juni 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex