Amy LaVere - Painting blue  (Waardering Muziekwereld)

Amy LaVere - Painting blue

Amy LaVere is een Amerikaanse zangeres, songschrijfster en actrice uit Memphis, Tennessee. Ze brengt haar Americana-liedjes terwijl ze op de contrabas speelt en heeft inmiddels drie albums op haar conto staan met This World Is Not My Home uit 2005 als debuutplaat. Bij ons werd de als Amy Fant geboren muzikante vooral bekend met haar derde album Stranger Me uit 2011 en dankzij haar live-album Hallelujah (I’m A Dreamer) uit 2015. De titelsong van die plaat zong ze trouwens naast twee andere liedjes opnieuw in voor het vorig jaar uitgebrachte schitterende album Solstice van ‘Luther Dickinson And Sisters Of The Strawberry Moon’.

Als actrice dook Amy LaVere op in de rol van rockabilly-zangeres Wanda Jackson in de film “Walk The Line” over het leven van Johnny Cash. Maar nu lanceert ze haar eigen nieuwe plaat Painting Blue op de internationale markt. Die werd door haar echtgenoot en medemuzikant Will Sexton geproduceerd. Ze zingt er met haar zachte sopraanstem negen songs op waarvan ze er zelf zes heeft gecomponeerd.

De drie gecoverde nummers zijn het op de eerste video te beluisteren I Don’t Wanna Know, een folksong van John Martyn uit 1973 van zijn album Solid Air. Daarnaast brengt ze ook een fragiele versie van de song Stickhorse Kid uit het in 2016 verschenen album A Month Of Somedays van Americana-zanger David Halley en van het bekende anti-oorlogslied Shipbuilding uit het rijke repertoire van Elvis Costello en een track van diens album Punch The Clock van 1983. Het hartverscheurend mooie accordeonspel van Rick Steff op die twee laatst vermelde nummers vormt volgens ons een absoluut hoogtepunt op dit album.

Het eerste liedje van de eigen composities op deze plaat is het op de tweede video in een samen met Will Sexton gebrachte live-versie te horen nummer No Battle Hymn. Het ontbreken van een kind in haar relatie met Will Sexton vormt het onderwerp van de heel persoonlijke en breekbare song No Room For Baby. Andere knappe tracks zijn het zeemzoete melancholische nummer Love I’ve Missed en het soulvolle Not In Memphis dat nochtans vaak het ‘Mekka’ van de soulmuziek wordt genoemd. Ook het met kinderlijk klinkende stem gezongen Girlfriends en de uptempo gebrachte album afsluitende titeltrack Painting Blue On Everything verdienen ook nog een aparte vermelding.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 maart 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex