Alex Lopez - Is it a lie  (Waardering Muziekwereld) 8

Alex Lopez - Is it a lie

Ben je in voor een solide blues album? Dan is dit nieuwe album van Alex Lopez zeker een tip. Alex Lopez werd geboren in Cleveland, Ohio en liet zich inspireren door de Britse blues invasie. Later verhuisde hij richting Florida en begon zijn carriŤre als blues man in een positieve drive te komen, maar zijn familie kwam steeds op de eerste plaats en dus laste hij een sabbat periode in. Door de invloed van Buddy Guy en Albert Collins begon hij terug nummers te componeren en nu de kinderen groot zijn geworden is het tijd om terug te keren naar concerten en 'live' music en hoe kan je dit beter dan te beginnen met een nieuw album.

Op Is It a Lie vinden we tien nieuwe en zelf geschreven nummers terug. Het album werd opgenomen in de 'Atomic Audio Recording' in de Tampa Bay area. Het album herbergt enkele mooie bluesrock nummers, maar ook mooie ballads als Sing The Blues, telkens gekenmerkt door de snedige gitaarrifs en een warme soulvolle klankkleur.

Amex Lopze laat zich op dit album begeleiden door een ritmesectie die bestaat uit bassist John Baccoli en drummer Craig Robison. Opener Can't Hide Your Love is meteen goed voor een goed rockritme, doorspekt met een heerlijke bass groove. Nummers als Smile At Me lonken duidelijk ietwat naar de commerciŽle tak van de muziek, maar dat nemen we hem natuurlijk niet kwalijk. Alleen klinken de backing vocals op de achtergrond een beetje melig.

Naast titeltrack Is It A Lie lijkt Alex Lopez pas op volle toeren te komen met het stevigere Company Man. Een nummer als Cheatin' Blues is dan weer Delta rockin' blues, waarvoor de akoestische gitaar even uit de kast wordt gehaald, maar desalniettemin krijgen we hier met Alex Lopez toch ietwat een nieuwe en frisse wind met countryblues.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/alex%20lopez.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 juli 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex