Alex Lopez - Slowdown (Waardering Muziekwereld)

Alex Lopez - Slowdown

Singer-songwriter Alex Lopez is geboren in het epicentrum van de R&R Cleveland, OH. Als tiener, beďnvloed door Jimi Hendrix, Jimmy Page en Eric Clapton, speelde hij in lokale bandjes als Midnight Voyager en Sahara. Na zijn verhuizing naar Florida om te studeren, bleef hij optreden in lokale bands tot Sahara ook naar Florida verhuisde. Met enkele eigen nummers was hun succes eerder bescheiden te noemen.

Om zijn familie in hun onderhoud te helpen, stopte Alex met optreden. Tijdens deze periode is hij vooral bezig met bluesmuziek, bestudeert hij de gitaar stijl van BB King, Albert Collins en Buddy Guy en schrijft hij vele songs. Naast optreden met de classic rock band Reminiscion, werkte hij ook aan een solo carričre en brengt hij zijn eigen albums uit. In 2008 debuteerde Lopez met een titelloos debuut album en in 2013 bracht hij Back Bedroom Blues uit, in 2015 gevolgd door Is It A Lie.

Dit album is zijn vierde album. Zijn nieuwe album met zijn band The Alex Lopez Express, heet Slowdown.

Het nieuwe album is het herkenbare verhaal van iemand die verslaafd raakt en daarna terugvecht om op het rechte pad terug te keren. Elk nummer is een hoofdstuk in deze cyclus: van de onschuld in het begin tot de hartverscheurende wanhoop en, uiteindelijk tot verlossing en de redding. ”Dangerous” (het gevaar)is de eerste stap die leidt naar ”The Wildlife” (het wilde leven), terwijl ”Slowdown” en ”Words of Wisdom” hen waarschuwt, die in de neerwaartse spiraal zitten. In ”I Don’t Know” en ”Enough Of It” is er het eerste besef dat men een pad bewandelt, dat naar de vernietiging leidt; terwijl ”Stolen” en “Long Long Time” de hulpeloosheid samenvat van te moeten kijken naar de wereld van een geliefde die implodeert. Uiteindelijk is er in ”Redeem Me” en ”Alive” de weg die leidt naar de verlossing en vergiffenis. Maar, niet iedereen wint deze strijd. In “I Love You Blues” komen de verliezers aan het woord. De bonus tracks zijn de hartverwarmende ballade ”Dance the Night With Me” en een anti-oorlogslied ”War Without A Face” dat er ons aan herinnert, dat we allemaal broers zijn.

Slowdown van Alex Lopez en zijn band Xpress is een veelzijdig bluesrock album dat een breed publiek zal aanspreken. Lopez maakt hier dingen bespreekbaar en wijst erop, dat er altijd een licht brandt op het einde van de soms lange en donkere tunnel, die het leven soms kan zijn.

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/JULI1/CD111.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex