Åge Sten Nilsen - Smooth seas (Waardering Muziekwereld)

Åge Sten Nilsen - Smooth seas

Met Smooth Seas (Don't Make Good Sailers) kunnen we stellen dat dit een wel zeer opmerkelijk album is geworden van de rauwe rocker Age Sten Nilsen.

Een album waarop deze energieke rocker van onder meer Wig Wam en Ammunition zich bijzonder kwetsbaar lijkt op te stellen en hij de wereld wil laten kennismaken met een reeks nummers die bijzonder poppy overkomen. Tien tracks die in een akoestische omgeving zijn opgenomen en waarop zelfs 'strijkers' aan te pas komen.

Alle nummers werden geschreven en gecomponeerd door Age Sten Nilsen. Voor de fans van deze Noorse rocker is het zeker niet opmerkelijk want deze experimentele kant van hem kennen ze in Noorwegen al wel een tijdje.

De inspiratie voor dit album haalde hij uit een akoestische tour met de Amerikaan Dan Reed. Op dit album krijgen we ook invloeden van folk, country en rock. Naast hem krijgen we ook Atle Rakvag (bas), Magnus Buer (drums) en Ola Aanje (piano) te horen. Mediterranean Sky is een duet geworden met Linda Kvam. Voor liefhebbers van melancholische rock met een knipoog naar 'symfonie' best wel een aanrader.

 

Bron: www.rootsville.be

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/age%20sten%20nilsen.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex