A/B Trio - Trioliloquy  (Waardering Muziekwereld) 7

A/B Trio - Trioliloquy

Het ‘A/B Trio’ bestaat uit drie jazzmuzikanten uit Edmonton, de hoofdstad van de Canadese staat Alberta. Saxofonist Dan Davis, bassist Josh McHan en drummer Thom Bennett hebben acht instrumentale jazz-deuntjes op één plaat verzameld die ze de titel Trioliloquy hebben gegeven. Voor de tracks, waarop een trompet te horen i,s werd een beroep gedaan op gastmuzikant Kevin Turcotte uit Toronto, een man die eerder ook al te horen was op albums van ‘The Barenaked Ladies’ en Bruce Cockburn.

Nu ben ik geen echte jazzfan of -kenner en dat maakt het voor mij een beetje moeilijk om u op de specifieke kenmerken van de verschillende nummers op deze plaat te wijzen. Het zijn vaak tracks van meer dan 7 minuten (vier stuks) en de vier andere nummers klokken af tussen de 5 en 7 minuten. In de meeste nummers zit er wel altijd een stukje solo voor de verschillende gehanteerde instrumenten op dit album, zijnde saxofoon, contrabas, trompet en drums.Dat kunt u zelf ook vaststellen bij het bekijken en beluisteren van het nummer Leda’s Song op de video bij deze recensie. Andere titels van de werkjes op Trioliloquy zijn naast de albumtiteltrack ook Lenny’s Beat, het van een grappige woordspeling voorziene How Suite It Is, het funky nummer Roundabout, het donkere bluesdeuntje Bluesaholic, Secondary Opinion en het van een Spaanse titel voorziene nummer Los Plazos Del Patrón.

Klaarblijkelijk is dit al de derde plaat van het ‘A/B Trio’ en is Trioliloquy de opvolger van het in 2015 uitgebrachte album Out West, een plaat waarop de Canadese jazzlegende en saxofonist Mike Murley meespeelde. Veel meer kunnen we u echt niet vertellen over deze plaat die u misschien best zelf eens kan gaan beluisteren als u een liefhebber van geheel instrumentale jazzmuziek mocht zijn.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 maart 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex