A Girl Called Eddy - Been around   (Waardering Muziekwereld)

A Girl Called Eddy - Been around

“Girl, where you have been?” Met deze gesproken vraag opent het nieuwe en tweede album van Erin Moran, beter bekend onder haar artiestennaam A Girl Called Eddy. Zelden was een openingszin zo toepasselijk want het is maar liefst zestien jaar geleden dat ze in 2004 onder de vleugels van producer/muzikant Richard Hawley debuteerde met een album dat simpelweg A Girl Called Eddy heette.

In het openingsnummer Been Around geeft ze antwoord. Ze is onder meer beďnvloed door Carole King, Burt Bacharach en The Carpenters en dergelijke muziek, hoewel ze een nadrukkelijk eigen muzikaal gezicht heeft, is het referentiekader van hetgeen je overwegend mag verwachten van dit album.

Qua kwaliteit is deze plaat nog sterker dan het toch al niet misselijke debuut. Het voornoemde openingsnummer neemt je terug in de tijd waarin popmuziek aanvoelde als een warm bad. De fraaie achtergrondvocalen en de op Stevie Wonder gelijkende harmonicasolo overtuigen meteen. Ook uptempo liedjes zoals Jody, met een uitgebreide koperpartij, doen het hart van de popliefhebber sneller kloppen, waarbij de conclusie mag worden getrokken dat albums als deze doorgaans niet als rijpe appels uit een boom vallen. Daarnaast blijft van haar stem, die nog altijd veel gelijkenis vertoont met tijdgenoot Aimee Mann, een enorme aantrekkingskracht uitgaan. Erin Moran mag dan jaren uit beeld zijn geweest maar ze is “back in town”. En hoe.

Recensent: Ed Muitjens

Bron: www.johnnys garden.nl

Deeplink: https://johnnysgarden.nl/been-around/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 juni 2020

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex