A.K. & the Brotherhood - Oh Sedona!   (Waardering Muziekwereld) 8

A.K. & the Brotherhood - Oh Sedona!

‘A.K. & The Brotherhood’ is een Zweedse vijfkoppige formatie rond zanger en songschrijver Alo Karlsson, waarbij ‘The Brotherhood’ is samengesteld uit drummer Daniel Uhlas, gitarist en multi-instrumentalist Johan Glössner, bassist Mattias Schertell en pianist-organist Henrik Ström. De groep is opgericht in 2015 door Alo Karlsson die met de band country-, rock- en Americana-liedjes wou brengen, songs die hij allemaal zelf schreef. In 2017 verscheen hun debuutplaat The Outlaw Americana Sessions en nu werden er twaalf van die eigen composities verzameld op het vervolgalbum Oh Sedona!.

Voor de opname van die tracks werden er nog enkele Zweedse gastinstrumentalisten in de studio gehaald met Martin Björklund op viool en mandoline, Oskar Appelqvist op piano, Nicke Widén op pedal steel en Peå Johansson op saxofoon. Met zijn allen hebben ze een zeer ruim georkestreerde sound gecreëerd bij de liedjes op deze plaat die overigens door Johan Glössner werd geproduceerd.

Voor wie Sedona nog niet mocht kennen willen we toch ook even meegeven dat het één van de meest toeristische stadjes is in de Amerikaanse staat Arizona en dat vooral omwille van de bijzonder mooie rode rotsformaties die daar te aanschouwen zijn. Het ongeveer 12.000 inwoners tellende stadje is momenteel een waar toevluchtsoord voor jonge kunstenaars en mensen die zich op spiritualiteit hebben gestort.

Dit gezegd hebbende moeten we natuurlijk ook even aandacht besteden aan de liedjes die ‘A.K. & The Brotherhood’ hebben opgenomen voor hun tweede album Oh Sedona!. Geopend wordt er met het rockende California Free Bird waarna al meteen het mooiste nummer van de plaat volgt met de over eeuwige liefde handelende pianoballad For The Long Run (zie 2e video) waarin ook knap vioolspel te horen is.

Een volgende hoogtepunt op de plaat is de song Big City Sidewalks, een ballad waarin Alo Karlsson een emotioneel duet brengt met de Zweedse popzangeres Sofia Loell. Ook het swingende Where All The Dreams Go, het jazzy nummer Guiding Light en het op de eerste video in een live uitvoering te beluisteren Halfway To Anywhere behoren tot het betere werk op Oh Sedona!. De albumafsluiter Broken Rainbows is opnieuw een mooie ballad die de kwaliteit van dit album voor het laatst komt benadrukken.

‘A.K. & The Brotherhood’ mogen wat ons betreft met deze plaat een gooi doen naar internationale bekendheid die ze dan wel met optredens door Europa zullen moeten komen ondersteunen.

(valsam)

Bron> www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/cd_dvd_recensies.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 maart 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex