De op deze webpagina in korte karakteristieken besproken cd's zijn ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån

 

 

Su Andersson - Train stories  (Waardering Muziekwereld) 9

Su Andersson - Train stories

De aan de Zweedse westkust woonachtige zangeres en songschrijfster Su Andersson liet hebben en houden inclusief een succesvolle carrière als architecte en CEO van een kleine onderneming achter zich om een avontuurlijke trip van oostkust tot westkust door de Verenigde Staten te gaan ondernemen. Na 35 jaar in het zakenleven te hebben gestaan vond ze dat de tijd gekomen was om aan zo’n avontuur te beginnen en op die manier haar passie voor muziek te herontdekken. Haar ervaringen tijdens deze per trein afgelegde reis door 15 Amerikaanse staten in de herfst van 2019 vertaalde ze als een soort dagboek in tien liedjes voor haar nieuwe album met de toepasselijke titel Train Stories.

Website: https://www.suandersson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

Hat Check Girl - Kiss me quick  (Waardering Muziekwereld) 9

Hat Check Girl - Kiss me quick

Vorig jaar was er met Bookish weerom voortreffelijk solowerk van Annie Gallup, de naar Maine verkaste muzikante vormt samen met Peter Gallway het duo Hat Check Girl. Kiss Me Quick is het achtste album van dit productieve koppel. Met het klimmen van de jaren verstrengelen de unisono en harmonische zang- en spoken word partijen zich in indringende persoonlijke duetten die onveranderlijk een melancholisch gevoel uitademen.

Website: http://hatcheckgirl.net/home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

 

Surrender Hill - A whole lot of freedom  (Waardering Muziekwereld) 9

Surrender Hill - A whole lot of freedom

Jaren voordat ze het Americana-duo Surrender Hill vormden, achtervolgden songwriters Robin Dean Salmon en Afton Seekins hun eigen muzen als solo-artiesten. A Whole Of Freedom, album nummer 4 voor Surrender Hill, werd opgenomen in de nieuw gebouwde thuisstudio van het koppel in het noorden van Georgia, met bijdragen van drummer Mathew Crouse, die ook verscheen op de "Tore Down Fences" van 2018, vioolspeler Wyatt Espalin, en gastgitarist Jonathan Callicutt. Van de 36 songs die oorspronkelijk voor de plaat werden geschreven, kozen Salmon en Seekins er 18 uit, waardoor A Whole Lot Of Freedom hun eerste dubbelalbum werd.

Website: https://surrenderhill.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

 

Jenny Reynolds - Any kind of angel  (Waardering Muziekwereld)

Jenny Reynolds - Any kind of angel

De singer-songwriter Jenny Reynolds komt oorspronkelijk uit New England in het noordoosten van de USA, maar woont en werkt zoals zovele collega’s alweer geruime tijd in Austin, Texas. Any Kind Of Angel is haar vierde cd, de tien songs op de cd zijn voor het overgrote deel zelf geschreven. Jenny Reynolds is een dame om in je hart te sluiten. Prachtige, subtiele, warme cd.

Website: https://www.jennyreynolds.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

 

Dave Rosewood - No rodeo in Rome  (Waardering Muziekwereld) 8

Dave Rosewood - No rodeo in Rome

Als kind kreeg de Amerikaanse singer-songwriter Dave Rosewood via zijn ouders de muziek in de genres country, bluegrass en gospel met de paplepel ingegoten. Zijn tweede album No Rodeo In Rome, een zelf geproduceerde album dat in zijn eigen ‘Aula Studios’ in het Zweedse Mariannelund tot stand is gekomen, zal begin oktober via zijn gelijknamige label op de Europese markt verschijnen.

Website: https://daverosewood.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

 

Cina Samuelson - Sing with your heart and soul  (Waardering Muziekwereld) 8

Cina Samuelson - Sing with your heart and soul

De Zweedse countryzangeres en songschrijfster Cina Samuelson uit Borås zong voor het eerst in het publiek toen ze amper 7 jaar oud was en drie jaar later zong ze al solo bij het lokale koor. Op die leeftijd ontdekte ze via de platen van een tante ook het muziekgenre ‘country’ dat haar verdere muzikale leven zou gaan bepalen. Cina Samuelson bracht eerder dit jaar haar nieuwste album uit met tien nieuwe eigen composities.

 

Website: https://cinasamuelson.se/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-10-2020

 

 

Barbara Bergin - Blood red moon  (Waardering Muziekwereld) 9

Barbara Bergin - Blood red moon

Het contrast tussen de dagdagelijkse activiteiten en het avondlijke bestaan van de uit Austin, Texas afkomstige Barbara Bergin kan nauwelijks groter zijn. Overdag werkt ze als orthopedisch chirurg in het ziekenhuis, maar als ze na die dagtaak thuiskomt pakt ze meteen naar haar akoestische gitaar. Daarmee componeert deze gehuwde moeder van twee zonen haar eigen folk-, bluegrass- en countryliedjes die ze nu voor het eerst ook op plaat heeft gezet, met name op het twaalf liedjes tellende debuutalbum “Blood Red Moon”. Na eerste beluistering is het gelijk duidelijk dat ze deze plaat met heel veel liefde, overgave en enthousiasme heeft gemaakt, dat blijkt uit elke track op “Blood Red Moon”. Aanrader, dit album!

Website: http://www.barbaraberginmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-03-2020

 

 

Jono Manson - Silver moon  (Waardering Muziekwereld) 8

Jono Manson - Silver moon

Jono Manson probeerde al op jonge leeftijd gitaarakkoorden uit, als tiener speelde hij in de jaren zeventig in het clubcircuit en de grote concertzalen als Madison Square Garden in New York City en deelde het podium met Pete Seeger, Bo Diddley en Joan Osborne en talloze anderen. Als producer was Manson actief betrokken in de rock- en folkscène, maar hij werkte evengoed samen met Pakistaanse sufi-rockers. Het levert een  gevarieerd geheel op aan rootsrock , waarin Manson diep in zijn muzikale verleden delft en de verschillende stadia ruimschoots aan bod komen.

Website: : http://www.jonomanson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-03-2020

 

 

 

Gunther Brown - Heartache & roses  (Waardering Muziekwereld) 8

Gunther Brown - Heartache & roses

De "Gunther Brown Band" is een 6-koppige formatie uit Portland, Maine, die met hun nieuw album Heartache & Roses meteen de juiste vibes afleveren welke je mag verwachten van een echte roots 'n rock band. Met hun nieuwe album Heartache & Roses zetten ze een nieuwe stap in hun oeuvre en met de quote Ain't Been A Good Year zetten ze de toon voor 11 nummers die zijn voortgevloeid uit mislukkingen, teleurstelling en soms een vleugje optimisme.

Website: https://guntherbrown.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-03-2020

 

 

 

A.K. & the Brotherhood - Oh sedona!  (Waardering Muziekwereld) 8

A.K. & the Brotherhood - Oh sedona!

‘A.K. & The Brotherhood’ is een Zweedse vijfkoppige formatie rond zanger en songschrijver Alo Karlsson, waarbij ‘The Brotherhood’ is samengesteld uit drummer Daniel Uhlas, gitarist en multi-instrumentalist Johan Glössner, bassist Mattias Schertell en pianist-organist Henrik Ström. ‘A.K. & The Brotherhood’ mag wat mij betreft met hun nieuw cd ‘Oh Sedona! een gooi doen naar internationale bekendheid die ze dan wel met optredens door Europa zullen moeten komen ondersteunen.

Website: https://nl-nl.facebook.com/AKandthebrotherhood/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-03-2020

 

 

 

Sugar Lime Blue - Narcoluptuous  (Waardering Muziekwereld) 7

Sugar Lime Blue - Narcoluptuous

In 1999 leidde in Texas de romantische ontmoeting van Ashley met Dave Beth tot een huwelijk én het uiteindelijk vormen van een band, Sugar Lime Blue, die hun muzikale interesses werelds moest maken. De band had al een zangeres en gitarist en voor de invulling van de ritmesectie werden bassist Russ Dean en drummer Jeff Gaylor aangetrokken.Hun nieuwste album is een album met 12 nieuwe nummers. Ze zijn “bluesy en melig, intens maar bescheiden” en worden gedragen door de etherische zang van Ashley, de gitaarsolo’s van Dave en het orgel van Junior Padilla. Het is alsof Grateful Dead, Little Feat en Jefferson Airplanes amen op het podium staan, of je op reis bent in de psychedelische sixties. 

Website: https://www.sugarlimeblue.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-03-2020

 

 

Ida & Louise - Shtoltse lider  (Waardering Muziekwereld) 9

Ida & Louise - Shtoltse lider

Ida & Louise zijn als duo de Zweedse sopraansaxofoniste Ida Gillner en de Deense pianiste Louise Vase. Op hun album Shtoltse Lider (vrij vertaald als ‘Trotse Gedichten’) brengen ze dertien Zweedstalige nummers die nauw aansluiten bij wat we algemeen ‘kamermuziek’ plegen te noemen. De gedichten zijn afkomstig van vijf vrouwelijke Joodse auteurs die met hun ‘Yiddish’-cultuur actief waren in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

Website: http://www.idalouise.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic - Vayter  (Waardering Muziekwereld) 9

Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic - Vayter

Dit is het debuutalbum van zangeres Anne Kalmering met Stahlhammer Klezmer Classic dat bestaat uit Semmy Stahlhammer ( viool), Miriam Oldenburg (accordeon) en Isabel Blommé (cello). Ze komen allen uit Zweden en ondanks dat ze al jaren samenspelen op festivals, op radio en televisie, in het Zweedse parlement, in musea en op scholen is dit pas hun eerste album. De stem van Anne Kalmering kent geen gelijkenis, haar warme, humorvolle en spirituele interpretaties van Jiddische en ladino liederen hebben haar gemaakt tot een sleutelfiguur van het unieke Joods-Zweedse culturele erfgoed.

Website: annekalmering.com/english/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Tragedy Ann - Matches  (Waardering Muziekwereld) 9

Tragedy Ann - Matches

Tragedy Ann is niet de naam van een of ander hopeloos en rampzalig meisje, maar wel de groepsnaam van een Canadees duo muzikanten uit Guelph, Ontario, bestaande uit zangeres Liv Cazzola die ook op ukelele, accordeon, orgel, piano en zingende zaag speelt en haar eveneens zingende partner Braden Phelan die het duo begeleidt op akoestische en elektrische gitaar bij hun optredens. Het eerste werk op plaat van ‘Tragedy Ann’ was de Ep Stumbling die in de zomer van 2016 op de markt is gekomen. Nu hebben ze elf nieuwe, zelfgeschreven folkliedjes verzameld op een eerste full-cd die de titel Matches heeft gekregen.

Website: https://www.tragedyannmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Anna Einarsson Ensemble - Life in pieces  (Waardering Muziekwereld) 9

Anna Einarsson Ensemble - Life in pieces

Anna Einarsson Ensemble is een nieuw collectief van in jazz- en folkmuziek geïnteresseerde muzikanten met hun roots in België en Zweden. Centrale figuur in dit kwartet is zangeres Anna Einarsson en de andere Zweden zijn contrabassist Svante Söderqvist en pianist Stefan Wingefors, terwijl de accordeon wordt bespeeld door de Belgische Anne Niepold. De songteksten bij de elf tracks op het debuutalbum Life In Pieces zijn intimistische mijmeringen over het leven en de beleving ervan door iemand die zich ongeveer midden in de duurperiode van het leven bevindt.

Website: http://www.annaeinarsson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Annie Gallup - Bookish  (Waardering Muziekwereld) 9

Annie Gallup - Bookish

Tot beider genoegen zijn de Amerikaanse singer-songwriters Annie Gallup en Peter Gallway jaren geleden een samenwerkingsverband aangegaan. Enerzijds brengen ze samen albums uit onder de naam Hat Check Girl. Anderzijds werken ze beiden mee aan elkaars soloalbums. Dit alles mogelijk gemaakt door een gestadige aanwas van liedjes die uit beider pennen vloeien. Bookish is het twaalfde soloalbum van de vrouwelijke tak van het duo dat opnieuw ruimte biedt aan de muzikale en literaire aspiraties van Annie Gallup.

Website: http://www.anniegallup.com/ 

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Navarra - I ljusningen  (Waardering Muziekwereld)

Navarra - I ljusningen

Op hun platen brengt de Zweedse band Navarra traditionele folksongs met hun roots in het Hoge Noorden. Het kwartet is samengesteld uit zangeres Sofia Kunze, pianist Arvid Kästel, violiste Erika Risinger en drummer Carl-Johan Groth. Deze plaat verzamelt twaalf Zweedstalige nummers. Helaas ontbreekt wel de Engelste vertaling van de Zweedse songteksten, maar voor folk liefhebbers hoeft dat geen groot bezwaar te vormen.

Website: http://www.navarra.me/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

 

Ellinor & Leonor - Ǟrsringar  (Waardering Muziekwereld)

Ellinor & Leonor - Ǟrsringar

De cd Årsringar (vrij vertaald als ‘Groeiringen’) van de Zweedse violiste Ellinor Fritz en de Belgische celliste Leonor Palazzo, hier spelend onder de naam Ellinor & Leonor is een verrassend nieuw folkalbum. Årsringar is hun tweede plaat en bestaat uit 14 bewerkingen op viool en cello van klassieke muziekstukken uit de 18e en 19e eeuw. Vaak gaat het om improvisaties van composities van Zweedse of Scandinavische componisten die hier allemaal van een Zweedse titel werden voorzien.

Website: https://ellinorleonor.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Justine Vandergrift - Stay  (Waardering Muziekwereld)

Justine Vandergrift - Stay

Justine Vandergrift is een in Calgary woonachtige singer-songwriter. Niet verbazend is dat Justine, zowel van vaders als moeders kant, Nederlandse roots blijkt te hebben. Justine groeide op in centraal Alberta en met de muziek uit die regio, hymnes en folk songs. Ze vermengt die samen met country-, soul- en rootsmuziek tot iets eigens. Stay is intussen haar vierde album en mijn eerste kennismaking met haar muziek. Meteen bij horen van opener en titelsong werd ik volledig gegrepen door haar warme stem met een klein hees randje.

Website: https://www.justinevandergrift.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Jude Johnstone - Living room  (Waardering Muziekwereld)

Jude Johnstone - Living room

Jude Johnstone, geboren in Bar Harbor, Maine, begon op ongeveer 8-jarige leeftijd liedjes te schrijven. Jude Johnstone is een stap verder gegaan in de richting van intimiteit op haar nieuwste album voor BoJak Records. Zij en producent Michael Hanson namen het album op zonder isolatie en zonder franje in haar huis in East Nashville, Tennessee. Het resultaat is een gereserveerd album in een akoestische setting van tien nummers, toepasselijk getiteld Living Room.

Website: https://judejohnstone.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-12-2019

 

 

 

Jan Seides - Unsung  (Waardering Muziekwereld) 9

Jan Seides - Unsung

Unsung is het zesde album van de Texaanse singer-songwriter Jan Seides. Ik was nog niet bekend met haar muziek en was na eerste beluistering compleet verrast. Naast een prachtige stem heeft Jan Seides ook de gave om gave folkliedjes te schrijven en de 12 nummers op dit album zijn wonderschoon. Een aanrader voor liefhebbers van moderne folk en tevens aanleiding om ook eens haar vorige albums te gaan beluisteren.

Website: http://www.janseides.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

 

Bianca de Leon - Dangerous endeavour  (Waardering Muziekwereld)

Bianca de Leon - Dangerous endeavor

Op haar meest recente album Dangerous Endeavour worden op de door Bianca De Leon (Austin,Texas) zelf bespeelde akoestische gitaar na alle instrumenten, zoals gitaren, bas, drums en keyboards, bij de elf songs op de plaat ingespeeld door co-producer John Inmon. Dat Bianca De Leon de inspiratie voor haar liedjes haalt uit allerlei belevenissen aan de grens van Texas en Mexico is bij het beluisteren van haar nieuwste plaat opnieuw gebleken. Sterk album!

Website: https://biancamusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

King of the Tramps - wild water  (Waardering Muziekwereld) 8

King of the Tramps - Wild water

KIng of the Tramps is een rootsrockband uit Auburn, Iowa. Wild Water is hun vijfde studioalbum waarop de vertrouwde southern-rock invloeden zijn terug te horen in de nummers van het 10 tracks tellende schijfje. Todd Patridge schrijft nog steeds over liefde, maar voor Wild Water zijn de protestsongs nu apolitiek.

Website: http://www.kingofthetramps.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

Steve Mednick - Enough!  (Waardering Muziekwereld) 8

Steve Mednick - Enough!

Sinds 2006 heeft Steve Mednick, een uit New Haven afkomstige singer-songwriter, meer dan 170 originele nummers opgenomen en uitgebracht. Met Steve gaan we flink terug in de tijd met veel invloeden uit de muziek van bijvoorbeeld Bob Dylan, Sir Paul McCartney, Stephen Stills, Richard Thompson, Paul Simon, Neil Young, Ray Davies, Joni Mitchell en andere grote songwriters.

Website: https://www.stevemednick.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

The Vignatis - Let's hit the road Gypsybilly vol. 3  (Waardering Muziekwereld) 8

The Vognatis - Let's hit the road Gypsybilly vol. 3

The Vignatis is een Frans-Amerikaans duo dat bestaat uit Fabrice en Tracy Vignati en hun album Let's Hit The Road werd vorig jaar al in de VS uitgegeven maar bereikt ons nu pas via de Zweedse promoter Hemifran. Het album maakt deel uit van een trilogy en voor 2020 staat er een volledig nieuw album in de steigers. Het album is een mix van vintage muziek als country en rockabilly met een vleugje Jazz Manouche welk ze omdoopten tot gewoonweg Gyspsybilly. En vrolijk en uiterst luchtig album.

Website: https://www.thevignatis.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

Diesel Park West - Let it melt  (Waardering Muziekwereld)

Diesel Park West - Let it melt

Diesel Park West is een Engelse indie rockband met roots in Leicester, een band die werd opgericht in 1980 en zo al bijna aan hun 40ste verjaardag toe zijn. En na al die jaren still going strong. Ruw, echt, vol met welverdiende wijsheid en een brede dosis zwarte humor. Let it Melt is een laatbloeiend meesterwerk van een band die als geen ander de wandeling in een rijk rockleven heeft doorlopen.

Website: http://www.dieselparkwest.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

Frank Migliorelli and the Dirt Nappers - The things you left behind  (Waardering Muziekwereld) 7

Frank Migliorelli and the Dirt Nappers - The things you left behind

De uit New York afkomstige Frank Migliorelli is naast zanger, gitarist, songschrijver, producer en ontwerper van games ook nog een gewaardeerde professor aan de universiteit van New York. Toch heeft hij blijkbaar naast al die activiteiten nog wat tijd gevonden om nieuwe nummers te componeren voor een nieuw album dat dezer dagen verschijnt onder de titel The Things You Left Behind, ook de titel van de openingstrack op dit tien nummers + één bonustrack tellende album.

Website: http://www.frankmigliorelli.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

Jaime Michaels - If you fall  (Waardering Muziekwereld)

Jaime Michaels - If you fall

Jaime Michaels is een Amerikaanse uit Santa Fé afkomstige muzikant, die liedjes vertolkt in het genre americana en folk. Zijn gruizige stem is perfect voor dit genre en hij speelt ook nog eens voortreffelijk gitaar. If You Fall is zijn nieuwste album. Mijn eerste kennismaking met de muziek van Jaime Michaels is mij heel goed bevallen.

Website: https://www.jaimemichaels.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-08-2019

 

 

 

Mara Levine - Facets of folk  (Waardering Muziekwereld) 9

Mara Levine - Facets of folk

Mara Levine is afkomstig uit New Jersey. Facet of Folk bevat 13 nummers en weerspiegelt de veelzijdigheid van folkmuziek in zijn geheel. Haar favoriete songwriters als Gordon Lightfoot, Paul Simon, Leonard Cohen en Christine Lavin mochten dus niet ontbreken op dit nieuwe album dat op 5 juli 2019 zijn release kende. Dit album is een must voor folkliefhebbers.

Website: https://maralevine.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

The Maes - The Maes  (Waardering Muziekwereld)

The Maes - The Maes

Het nieuwe album The Maes van het Australische folkduo Maggie en Elsie Rigby werd met verschillende producers opgenomen in Canada, Ierland, Schotland en Australië en kan dus terecht een internationale plaat genoemd worden. Wie zulke mooie liedjes kan schrijven en ze nog mooier kan zingen, verdient voor lange tijd een prominente plaats in te nemen in de wereld van de intimistische folkmuziek.

Website: https://themaes.com.au/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Auburn - Game of faith  (Waardering Muziekwereld)

Auburn - Game of faith

17 jaar geleden besloot de Londense singer-songwriter Liz Lenten om een eigen groepje op te richten dat onder de naam ‘Auburn’ door het leven zou gaan. Game Of Faith is het nieuwe album van de Britse band en was het vijf jaar wachten op een nieuwe albumrelease alleszins de moeite waard. Stuk voor stuk knappe liedjes in een mix van soul, country, folk en blues.

Website: http://www.auburn.org.uk/news/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

White Owl Red - Existential frontiers  (Waardering Muziekwereld) 8

White Owl Red - Existential frontiers

Zo’n vijf jaar geleden kwam White Owl Red aanzetten met Americana Ash dat in 2017 met Naked and Falling een fijn vervolg beleefde. De derde langspeler van deze band uit San Francisco leunt op alt country, indie rock en andere Americana invloeden. Verhalende alt-country met een West-Coast tintje….bloedmooie bloemlezing.

Website: https://whiteowlred.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Mark Rogers - Laying it down  (Waardering Muziekwereld) 8

Mark Rogers - Laying it down

Uit de regio Washington DC krijgen we het eerste volledige studioalbum binnen van een man, die nochtans al vrij lang in de muziek business zit, maar nooit veel materiële sporen naliet. Echte uitschieters hoor ik niet meteen, al zal dat wel aan mij liggen: ik hoor namelijk ook geen enkele miskleun en dus durf ik spreken over een heel fijne plaat van een laatbloeier die ik nog een mooie toekomst toedicht.

Website: https://markrogerssongs.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Blind Lemon Jazz - After hours  (Waardering Muziekwereld)

Blind Lemon Jazz - After hours

De Amerikaan Blind Lemon Pledge, ofwel Bay Area bluesman James Byfield, is moeilijk in één vakje te stoppen. Van blues over rock naar jazz en folk, met tussenstops van Cajun en country, hij heeft het allemaal gedaan. After Hours is een heel geschikt album om ’s avonds op je luie stoel lekker weg te zakken met een cocktail of een wijntje. Niet wereldschokkend, maar aangenaam relaxt allemaal.

Website: http://www.blindlemon-pledge.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Pat Kearns - Down in the wash  (Waardering Muziekwereld)

Pat Kearns - Down in the wash

Naast singer-songwriter is Pat Kearns ook nog eens producer, technicus, gitarist en zanger en misschien wel het best bekend van zijn medewerking aan de band uit Portland "Blue Skies For Black Hearts". Elf songs werden er ingeblikt voor dit album met tien nummers waarvoor Pat Kearns zelf voor de teksten en de muziek heeft gezorgd. Daarnaast werd er ook één cover opgenomen van het nummer “No Expectations”, een bluesballad van ‘The Rolling Stones’.

Website: https://www.patkearnsmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Sam Levin - A general air of regret  (Waardering Muziekwereld)

Sam Levin - A general air of regret

Af en toe stoten we hier ook eens op muzikale wonderkinderen. Sam Levin uit New York is daar één voorbeeldig exemplaar van. Amper 5 jaar oud speelde hij al op gitaar en piano en hij was net 10 jaar oud geworden toen hij al zijn eerste single op de markt bracht. Als je op zo’n jonge leeftijd zulke knappe songs kan schrijven en op zulke sublieme wijze gitaar kan spelen, kunnen we met recht spreken van een uniek muzikaal talent.

Website: https://www.thesamlevin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Arroyo Rogers - Single white  (Waardering Muziekwereld) 7

Arroyo Rogers - Single white

Met het verhaal over de illegale verassing van het lijk van Gram Parsons in Joshua Tree nam dit woestijnoord mythische proporties aan voor muzikanten. Het muzikale echtpaar verruilde Austin voor een nieuwe bestaan in een caravan. Single White is niet echt wereldschokkend maar wel een epeetje dat met lekker ouderwetse country en honky tonk bijzonder aangename luistermomenten garandeert en naar de betere tijden van het genre refereert.

Website: https://arroyorogers.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

Shift It Baby - Cool change  (Waardering Muziekwereld) 6

Shift It Baby - Cool change

Duits-Australisch duo uit Dresden probeert met bluesy pop en funky soultunes een fanbasis op te bouwen. Volgens hen lukt dat aardig, zelf heb ik toch enkele bedenkingen.  Ontegensprekelijk zijn beiden getalenteerd op hun gebied, maar het album sloeg bij mij helaas niet echt aan.

Website: http://www.shiftitbaby.de/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-07-2019

 

 

 

 

The Campfire Flies - Sparks like little stars  (Waardering Muziekwereld) 9

The Campfire Flies - Sparks like little stars

The Campfire Flies bestaat uit een sextet singer/songwriters, die allen hun sporen hebben verdiend in de indie folkrock scene van New Jersey, bestaande uit John en Toni Baumgartner en Ed Seifert (Speed The Plough), Deena Shoshkes en Jon Fried (The Cucumbers) en Matt Davis (The Thousand Pities). Sparks Little Stars is hun debuutalbum en bevat elf sprankelende, smaakvolle liedjes op het snijvlak van alt.country en indie folk.

193428603417 / Over Pop Music / 2018

Website: http://thecampfireflies.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Martha L Healy - Keep the flame alight  (Waardering Muziekwereld)

Martha L Healy - Keep the flame alight

Voor de opname van haar tweede album Keep The Flame Alight trok de uit de Glasgow afkomstige singer/songwriter Martha L Healy naar de ‘Rob The Cat Studios’ in Nashville, Tennessee, waar ze onder het toeziend oog van producer en legendarische bluegrass-fiddler David Spicher een dijk van een nieuwe plaat heeft opgenomen. Aanrader voor liefhebbers  van new country.

2018

Website: www.marthahealy.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Leaf Rapids - Citizen alien (Waardering Muziekwereld)

Leaf Rapids - Citizen alien

Leaf Rapids is een duo uit Winnipeg, Canada, gevormd door zangeres Keri Latimer en echtgenoot Devin Latimer. In de tien liedjes op Citizen Alien blikt het duo terug op de aloude geschiedenis van de familie van Keri, een verhaal dat zich over de twee voorbije eeuwen uitstrekt van Japan tot IJsland en na een woelige tocht over de oceanen tot rust is gekomen in het hart van de prairie in Winnipeg in Canada. Het duo brengt deze verhalen op erg mooie melodieuze muziek, waardoor je als luisteraar meteen bij het nekvel wordt gegrepen.

7 73865 00444 4 / MFM / 2019

Website: https://leafrapids.org/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

The Smoking Flowers - Let's die together (Waardering Muziekwereld) 8

The Smoking Flowers - Let's die together

Bij een duo uit Nashville dat in het verleden is vergeleken met Gram Parsons en Emmylou Harris had ik iets totaal anders verwacht, maar de intense rock op Let's Die Together van The Smoking Flowers overtuigt uiteindelijk makkelijk, al is het maar vanwege de geweldige zang die keer op keer vanuit de tenen komt en er voor zorgt dat de plaat aan komt als de spreekwoordelijke mokerslag. Een mokerslag waaraan overigens steeds wat meer roots wordt toegevoegd. Bijzondere plaat.

9 324690 144914 / Bandaloup Music / 2018

Website: https://www.thesmokingflowers.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Dan Navarro - Shed my skin (Waardering Muziekwereld) 8

The Smoking Flowers - Let's die together

De muzikale voorgeschiedenis van Dan Navarro situeert zich in Californië, tijdens zijn studentenjaren. Dan keerde In ’69 vanuit het Mexicaanse grensstadje terug naar LA om aan de UCLA te studeren. In die periode pakte hij de gitaar op en begon songs te schrijven. En nu in 2019 verrast hij ons op latere leeftijd met zijn debuutalbum Shed My Skin, een album met een aantal briljante eigen liedjes en een paar verrassende covers waaronder Billy Idol’s Sweet Sixteen. Het is vooral klassieke Californische jaren zeventig pop in de lijn van Eagles en Jackson Browne.

6 18446 57872 6 / Red Hen Records / 2018

Website: www.dannavarro.com/dannavarro/home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Good Lovelies - Shapeshifters (Waardering Muziekwereld) 8

Good Lovelies - Shapeshifters

Good Lovelies is een uit Toronto (Canada) afkomstig trio dat met Shapesfiters toe is aan hun vijfde studioalbum. Het trio bestaat uit Kerri Ough, Sue Passmore en Caroline Brooks. De vorige albums van Good Lovelies opereerden voornamelijk in het traditionele folkgenre, maar met hun nieuwe album slaan de dames een enigszins nieuwe weg in met de bekroonde producer Daniel Ledwell. De tien nummers hebben meer een mainstream popgeluid en handelen over uiteenlopende thema’s.  

8 23674 07592 7 / 2018

Website: www.goodlovelies.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Christian Draghi - Black roses & hats (Waardering Muziekwereld)

Christian Draghi - Black roses & hats

De Italiaan Christian Draghi maakte seventies heavy rock met het powertrio Doctor Cyclops. Op Black Roses & Hats (Ultrasound Records) kiest hij voor minder zwaar werk. De jaren zeventig zijn nog steeds de richtlijn. De radiovriendelijke nummers van deze aardige plaat brengen herinneringen aan lang vervlogen tijden. Een aantal van de tien liedjes componeerde hij tijdens een periode van isolatie.

8 033378 152240 / Ultra Sounds Records / 2018

Website: https://christiandraghi.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

Robert Hill & the Muskogee Few -  Robert Hill & the Muskogee Flew (Waardering Muziekwereld) 6

Robert Hill & the Muskogee Few - Robert Hill & the Muskogee Few

Een slidegitaar. Een beetje percussie. Een hese stem die nogal ver op de achtergrond blijft. Relaxed is het wel, dit album. Maar is benzedrine niet een opwekkend middel? Dat zou je niet zeggen bij dit nummer. Robert Hill & The Muskogee Few klinken namelijk nogal afwezig op dit titelloze in eigen beheer uitgebrachte album.

2018

Website: https://www.facebook.com/muskogeemusic/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-05-2019

 

 

West Of Eden - Flat Earth Society  (Waardering Muziekwereld) 9

West Of Eden - Flat earth society

Met het vorig jaar uitgebrachte No Time Like The Past sloot de Zweedse folkgroep West Of Eden een muzikaal hoofdstuk af. Nieuwe songs rijpten in het Chinese Beijing tijdens de Anniversary tour in 2017 van West Of Eden. Flat Earth Society toont wederom een naadloze, haast tijdloze fusie van de Keltische folk traditie met de Zweedse roots van West Of Eden.

7 320470 237083 /West of Music / 2019

Website: http://www.westofeden.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

Carl Solomon - Simple things  (Waardering Muziekwereld)

Carl Solomon - Simple things

Carl Solomon is een singer-songwriter die opgroeide in Brooklyn en nu woont in Baltimore. In Portland, Oregon (Fremont Recording Studio), werd deze nieuwste cd (zijn derde sinds zijn debuut in 2012) van hem opgenomen. Net als de voorganger, Promised Land uit 2015, is Simple Things een verrassend mooie cd van een man die het verdient om meer aandacht te krijgen. Schitterende liedjes, een dijk van een singer-songwriter met inlevingsvermogen, van het ingetogen, gevoelige type.

7 55491 11777 4 / Solomon Crow Music / 2018

Website: https://www.carlsolomonmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

Elena Elias Krell - X/O  (Waardering Muziekwereld) 8

Elena Elias Krell - X/O

De in Duitsland geboren Krell heeft zowat overal gewoond. Engeland, Griekenland, Honduras en Mexico waren de plaatsen waar zij verbleef voor zich in Rhinebeck, New York te vestigen. Het inmiddels alweer vijfde album kenmerkt zich met een mix van folk- en dreampop met af en toe ook Latijns-Amerikaanse invloeden. De meeste songs op dit album zijn door Krell zelf geschreven.

1929 479 0785 / Twenty-Eight / 2019

Website: https://www.eliaskrell.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

David Haerle - Garden of Edendale  (Waardering Muziekwereld) 8

David Haerle - Garden of Edendale

David woont al zijn hele leven in Edendale, district van Los Angeles, ten noordwesten van Downtown L.A. Verrassend genoeg is dit een debuutplaat, maar zo klinkt ze niet. Haerle is duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. Maar niet alleen de songs zijn af, ook de sound is dat. Liefhebbers van pakweg Tom Petty, Mark Knopfler, Peter Case en Jackson Browne vinden hier hun gading.

0 27297 50012 9 / Edendale Records / 2018

Website: https://davidhaerle.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

John Blakeley & Jeff Larson - It's about time  (Waardering Muziekwereld) 8

John Blakeley & Jeff Larson - It's about time

Als twee muzikale toppers de handen in mekaar slaan om iets nieuws te creëren, dan mogen wij als muziekliefhebbers meestal wel iets heel moois verwachten. De Amerikaanse singer-songwriter Jeff Larson uit San Francisco, Californië en gitarist John Blakeley (van o.a. ‘The Sandals’, ‘Stoneground’ en ‘Endless Summer’) maken deze verwachtingen meer dan waar op hun tien tracks tellende album Yesterday’s Dream.

6 73393 18072 9 / NCompass Music / 2019

Website: https://www.jefflarson-music.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

Billy White, Jr. - It's about time  (Waardering Muziekwereld)

Billy White, Jr. - It's about time

Als volbloed Texaan groeide Billy White, Jr. op met een muzikaal dieet van country. Hank Williams, Johnny Cash en Merle Haggard maakten samen met Jim Reeves de dienst uit in vaders bescheiden platencollectie. Omringd met enkele oude vrienden zoals toetsenman Lewis Stephens, exploreert White Jr. klassieke rock en bluespaden in uitsluitend zelf gecomponeerd werk met een glansrol voor het gitaarwerk. Niet echt wereldschokkend maar wel oerdegelijk vakwerk.

889211036981 / Ayemaydah Records / 2019

Website: https://www.billywhitejr.com/Home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-03-2019

 

 

Suzie Vinnick - Shake the love around  (Waardering Muziekwereld)

Suzie Vinncik - Shake the love around

Suzie Vinnick is een in onze contreien nog onbekende Canadese bluesartiest. Na het beluisteren van haar nieuwste album Shake The Love Around mag daar wat mij betreft best verandering in komen. Mooi en perfect uitgebalanceerd album waarop Suzie Vinnick laat horen dat ze van alle markten thuis is.

8 23339 20922 9 / Eigen Beheer / 2018

Website: http://www.suzievinnick.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Bob Rea - Southbound  (Waardering Muziekwereld) 8

Bob Rea - Southbound

Het is alweer een tijd geleden dat deze singer-songwriter van zich liet horen. Rea heeft meestal genoeg aan enkele woorden om zijn levenservaringen met de nodige zin voor zelfrelativering te uiten in eenvoudige, prachtig geïnstrumenteerde songs. Een talent dat uitsluitend voor de ‘fine fleur’ is voorbehouden. Met Southbound verwerft Bob Rea moeiteloos het lidmaatschap van dit selecte clubje, een singer-songwriter die ook een plaats in uw hart verdient.

7 98577 14262 8 / Shiny Dime Records / 2018

Website: https://www.bobreamusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Hat Check Girl - Cold smoke  (Waardering Muziekwereld)

Hat Check Girl - Cold smoke

Cold Smoke is het nieuwste album van Hat Check Girl, een duo gevormd door Peter Gallway en Anna Gallup. Gallways subtiele accenten van elektrische gitaar, piano en akoestische bas worden geflankeerd door de elektrische gitaar en lapsteel van Gallup. De duistere lo-fi  sound heeft een gesofisticeerde jazzy ondertoon. Het album ademt een poëtische sfeer die we ook in het werk  van Lou Reed en Leonard Cohen aantreffen en bepalend is voor het persoonlijke werk van dit getalenteerde en uiterst productieve duo. Dit zevende werkstuk voegt andermaal een elegant hoofdstuk toe aan het eigenzinnige repertoire.

7 93447 41382 2 / Gallway Bay Music / 2018

Website: http://hatcheckgirl.net/home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

The Complaints - Talk to me  (Waardering Muziekwereld) 8

The Complaints - Talk to me

Een moderne rockband met als gitarist/forntman Dean Petrella met bassist Chris Cruz en drummer Anthony Marotti. Liefhebbers van de rocksound van Tom Petty, Radiohead, Cold Play en Matchbox Twenty kan ik het album Talk To Me aanbevelen.

8 88295 67675 5 / CompRecords / 2018

Website: http://www.thecomplaints.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Clementine - Letting go  (Waardering Muziekwereld) 9

Clementine - Letting go

Niemand minder dan producer singer-songwriter Wyatt Easterling nodigde de Nederlandse singer-songwriter Clementine uit haar nieuwe cd te produceren in Omnisound Studio, Nashville Enkele nummers van Letting Go schreef Clementine met Wyatt samen. Zo is het lied That’s Freedom in Nashville geschreven en direct opgenomen met sessiemuzikanten. Op het nieuwe album staan ook een aantal nummers van bevriende songwriters die zelf op de achtergrond meezingen.

2018

Website: http://clementine.fm/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Jim Stanard - Bucket list  (Waardering Muziekwereld) 8

Jim Stanard - Bucket list

Jim Stanard was reeds in de jaren 60 actief in het clubcircuit van Pennsylvania, maar koos uiteindelijk van een carrière in de financiële wereld. Nu is er dan toch zijn debuutalbum verschenen. Hoewel Jim het met name moet hebben van zijn gitaarspel en songwriting, kan ik Bucket List aanbevelen voor de liefhebbers van Americana en folkrock.

888295728454 / Eigen Beheer / 2018

Website: https://www.jimstanardmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Ranzel X Kendrick - Texas sagebrush  (Waardering Muziekwereld) 8

Ranzel X Kendrick - Texas sagebrush

Texas Sagebrush is een tweede editie van de Texas Series Trilogy van de Texaanse muzikant Ranzel X Kendrick. Na de eerste uitgave Texas Paintbrush (2017) heeft Kendrick opnieuw een serie akoestische Texaanse songs verzameld, die voor 40 minuten aangename verpozing zorgt in de luisterstoel van de fervente rootsliefhebbers.

6 78572 28074 0 / Eigen Beheer / 2018

Website: http://www.ranzelxkendrick.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

David Massey - Late winter light  (Waardering Muziekwereld) 8

David Massey - Late winter light

In het dagelijkse leven maakt David Massey deel uit van een in Washington DC gevestigd advocatengroep. Ruim 18 jaar speelt hij gitaar en dat blijft hij sporadisch doen in zijn vrije tijd. Late Winter Light is zijn nieuwste album. Het is een aantrekkelijk countryalbum met invloeden van folk, blues en americana. Het album zal met name de liefhebbers van John Prine kunnen aanspreken.

8 88295 83556 5 / Poetic Debrus Records / 2018

Website: https://www.davemasseymusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Doug Schmude - Burn these pages  (Waardering Muziekwereld) 8

Dough Schmude - Burn these pages

Doug Schmude was voordat deze nieuwe release in mijn brievenbus belandde nog een onbekende artiest voor mij. Met Burn These Ages presenteert hij een aantrekkelijk americana-album op het snijvlak van rock, folk en blues, overgoten met een grunge-sausje.

8 99295 8424 8 / Lost Hubcan Records / 2018

Website: www.dougschmude.net

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-11-2018

 

 

Kate Campbell - Damn sure blue  (Waardering Muziekwereld) 9

Kate Campbell - Damn sure blue

In tegensteling tot de nagenoeg integraal met covers opgebouwde en on the road tot stand gekomen voorganger The K.O.A. Tapes vol.1 trok Kate Campbell zich terug in de studio van haar vertrouwde producer Will Kimbrough. Kate brengt nieuw songwerk op Damn Sure Blue en krijgt daarbij ondersteuning van het voortreffelijke soulvolle snarenwerk van Kimbrough en Kevin Gordon met op percussie Bryan Owings. Het resultaat vormt één van de mooiste rootsalbums van dit jaar.

6 34457 49520 3 / Large River Music / 2018

Website: http://www.katecampbell.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-09-2018

 

 

Judith Owen - Rediscovered  (Waardering Muziekwereld) 8

Judith Owen - Rediscovered

Geboren in Londen woont en werkt Judith Owen alweer geruime tijd als singer-songwriter in New Orleans. Haar nieuwste album Rediscovered. haar eerste album met covers dat wereldwijd is uitgebracht met daarop nummers Deep Purple en Soundgarden, alsmede klassiekers van Donna Summer en nummers van de hedendaagse Drake, Ed Sheeran en een paar Joni Mitchell arrangementen op Cherokee Louise en Ladies' Man. Mooie bewerking van oude en nieuwe klassiekers.

0 805859 064728 / Twanky Records / 2018

Website: http://www.judithowen.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-09-2018

 

 

Low Lily - 10,000 Days like these  (Waardering Muziekwereld)

Low Lily - 10,000 Days like these

De credits van 10,000 Days Like These waren veelbelovend. Daar prijken de namen op van niet de minsten, zoals o.a. Greg Liszt. Low Lily is een trio afkomstig uit New England, dat bestaat uit Liz Simmons (zang, gitaar), Lissa Schneckenburger (zang, viool) en Flynn Cohen (zang, gitaar, mandoline). Mijn favoriet is het prachtig door Lissa gezongen Good, Bad, Better. Overigens krijgen alle drie volop de ruimte om vocaal te kunnen excelleren. 10,000 Days Like These is een staalkaart van eigen werk, covers en traditionals.    

8 56843 00401 5 / Mad River Records / 2018

Website: http://www.lowlily.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-09-2018

 

 

Laura Meade - Remedium  (Waardering Muziekwereld) 9

Laura Meade - Remedium

Singer-songwriter Laura Meade uit New York, USA, maakte met de progressieve rockband IZZ diverse albums en speelt tevens theatermuziek. Op 18 mei 2018 verscheen haar debuutalbum Remedium. Het ts een uitstekende plaat, die vol mooie songs staat, met als uitschieters The Old Chapel At Dusk, What I See From Here en Never Remember. Een aanbeveling voor liefhebbers van de betere indiepop, deze schijf.

6 69563 52382 3 / Doone Records, inc, / 2018

Website: http://www.laurameademusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-09-2018

 

 

Andrew Sheppard - Steady your aim  (Waardering Muziekwereld) 9

Andrew Sheppard - Steady your aim

Andrew Sheppard, een bijzondere stem en eerlijke doorleefde songs. Voormalig professionele skateboarder, punker, oprichter en frontman van Gipsy River Haunts bracht op 23 maart j.l. zijn tweede album Steady Your Aim uit. Deze opvolger van Far From Here (2015) kenmerkt zich door de persoonlijke verhalen in een combinatie van soulfull country en rock’n’roll in de traditie van de outlaw-beweging van de jaren 1970-1978, de teksten van zijn songs zijn doordacht en raak. Het album zal naar mijn verwachting één van de beste albums van 2018 blijken te zijn. 

5 012345 678900 / Eigen Beheer / 2018

Website: https://andrewsheppardmusic.com/home

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-09-2018

 

 

Nichole Wagner - And the sky caught fire  (Waardering Muziekwereld)

Nichole Wagner - And the sky caught fire

De Amerikaanse singer-songwriter Nichole Wagner bracht vorig jaar de zeer veelbelovende EP Plotting The Constellations uit, waarop onder andere een zeer geslaagde cover van Springsteen’s Tougher Than The Rest was te vinden..And The Sky Caught Fire klinkt vaak als de plaat die Kacey Musgraves zou hebben gemaakt wanneer ze niet in Nashville maar in Austin zou zijn beland. Het is wat mij betreft een groot compliment voor het met bescheiden middelen in elkaar gesleutelde debuut van Nichole Wagner. 

Eigen Beheer / 2018

Website: https://www.nicholewagnermusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-09-2018

 

 

Annika Fehling Trio - In the universe  (Waardering Muziekwereld) 9

Annika Fehling Trio - In the universe

Naast de Zweedse Annika Fehling bestaat dit trio uit haar landgenoten Christer Jonasson en Robert Wahlström. Met In The Universe hoopt Annika dat er na haar diverse soloalbums met een nieuwe sound ook nieuwe horizonten kunnen worden opgezocht. De samenwerking met Robert Wahlström en Christer Jonasson heeft voor haar in ieder geval een nieuwe wereld geopend. Aan de muzikale kwaliteit zal het zeker niet liggen om van dit album een groot succes te maken. Eén van de meest verrassende releases van de laatste tijd!

7 350050 361563 / Rootsy / 2018

Website: http://www.annikafehling.com/aft.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

I'm Kingfisher - Transit  (Waardering Muziekwereld) 8

I'm Kingfisher - Transit

In zijn thuisland Zweden wordt Thomas Jonnson ondanks drie langspelers onder eigen naam als een goed bewaard geheim beschouwd. Transit, het derde luik van een fijne trilogie, met Artic en Avian is wederom met producer, arrangeur en multi-instrumentalist Carl Edlom tot stand gekomen. Er werd voor een sobere muzikale benadering geopteerd, Jonsson zong met begeleiding van zijn akoestische gitaar alles in. Nadien werden spaarzame accenten toegevoegd aan de solo-expeditie van de fingerpicker waarbij de intimiteit gevrijwaard blijft.  Het is ongetwijfeld een groeiplaatje.

6 34457 86562 4 / Kite Recordings / 2018

Website: https://www.facebook.com/imkingfisher/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

Raven and Red - We rise up  (Waardering Muziekwereld)

Raven and Red - We rise up

De titel laat al enigszins vermoeden dat we hier met jonge muzikanten te maken hebben, maar Raven and Red zijn geenszins aan hun proefstuk toe. In Duluth, niet ver uit de buurt van Atlanta, zetten Brittany Lynn Jones (Raven) en Mitchell Lane (Red) een akoestisch duo op, Cole King het jongste broertje van Lane kwam om de harmonische zangpartijen te versterken en tokkelt mee op de mandoline. Opvallend is vooral de sfeervolle samenzang van het jeugdige trio die de vergelijking met de vocale verrichtingen van The Byrds en Eagles moeiteloos doorstaat en bijzonder aangename luistermomenten genereert met een volwassen langspeler. 

0 96962 31671 /Eigen Beheer / 2017

Website: http://ravenandred.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

Mike Aiken - Wayward troubadour  (Waardering Muziekwereld) 8

Mike Aiken - Wayward troubadour

Singer-songwriter Mike Aiken kondigt op 8 juni zijn nieuwe cd Wayward Troubadour aan. Mike Aiken's muziek is een versmelting van country en folk, waarbij vooral zijn vocalen en uitstekende gitaarwerk opvallen. De band, die Aiken samenstelde voor Wayward Troubadour, bestond enkel uit vrienden met uiteraard zoals vertrouwd ook nog steeds aan zijn zijde zijn vrouw Amy. Verrassend Americana-album.

7 00261 46377 3 / Northwind Records / 2018

Website: http://www.mikeaikenmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

George Lilly and the Half-Fast Allstarz - Thinkin' about you baby  (Waardering Muziekwereld) 8

George Lilly and the Half-Fast Allstarz - Thinkin' about you baby

Er is op internet en zelfs op de promosite Hemifrån weinig te vinden over George Lilly. Waarschijnlijk denkt George Lilly, een muzikant en geluidstechnicus met meer dan vijftig jaar ervaring, dat goede muziek zichzelf verkoopt. Dit is natuurlijk een onzekere factor in de muziekwereld, maar aan de kwaliteit van dit album zal het zeker niet liggen. Zijn muzikale begeleiders klinken nergens te opdringerig en spelen volledig in dienst van de liedjes. Regelmatig, om eens een antieke term te gebruiken, swingt het de pan uit. Heerlijk plaatje van doorgewinterde muzikanten!

8 88295 67723 3 / Snakeygator Music / 2018

Website: https://nl-nl.facebook.com/snakygator/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

Paul Messinger - Love will find you / 9 Degrees of relationship  (Waardering Muziekwereld) 8

Paul Messinger - Love will find you / 6 Degrees of relationship

Het vorige album America 2.0 : Assorted Tales and New Myth van Paul Messinger wist de nodige indruk op mij te maken. In de liedjes daarop vertelde hij op geëngageerde wijze verhalen over de mensen om hem heen en en passant schetste hij een beeld hoe het is om te leven in het Trump tijdperk. Opvolger Love Will Find You: 9 Degrees of Relationship ligt gelukkig in het verlengde van de voorganger. Opnieuw levert hij een gevarieerde melting pot aan stijlen. Wie net als ik de voorganger een warm hart toedichtte, gaat zich volgens mij geen buil vallen aan dit nieuwe album van Messinger.

7 0026 46503 6 / Eigen Beheer / 2018

Website: https://paulmessinger.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

David Gerald - N2U  (Waardering Muziekwereld) 8

David Gerald - N2U

David Gerald is de zoon van Rural Mississippi. Hij groeide op in Detroit en werd al snel gegrepen door de R&B-muziek die vaak door het huis klonk. Gerald’s fans moesten lang wachten zijn nieuwe album N2U, maar dat wachten is het absoluut waard geweest. Twee vooruitgesnelde video’s schiepen hoge verwachtingen. David maakt blues, die op een zeer prettige manier geïnjecteerd is met rock en soul. Acht van tien songs schreef hij zelf en speelde hij in zijn eentje in.

8 88295 76939 6 / Eigen Beheer / 2018

Website: http://davidgerald.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

Son of the Velvet Rat - The late show  (Waardering Muziekwereld) 8

Son of the Velvet Rat - The late show

Oostenrijk is niet meteen het muzikale popmekka, maar het kan verkeren. Het echtpaar Georg Altziebler en Heike Binder, dat achter de naam Son Of The Velvet Rat schuilt, verruilde de groene Alpen van hun thuisland voor Californië en belandde in het dorre woestijnlandschap van Joshua Tree. Na het uitstekende studioalbum Dorado, is The Late Show een collectie van live-opnames van hun concerten in Californië en Oostenrijk tijdens hun wereldtour. Folk-noir voor de liefhebbers.

8 57674 00376 5 / Eigen Beheer / 2018

Website: http://sonofthevelvetrat.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 29-05-2018

 

 

Sawdust & Rust - Leaving a memory  (Waardering Muziekwereld) 9

Sawdust & Rust - Leaving a memory

De groep Sawdust & Rust ontstond in 2015 na een ontmoeting op Groenland tussen de Zweedse singer-songwriter Patrick Rydman en de Faeröer singer-songwriter Benjamin Petersen (artiestnaam Son of Fortune). Hun album Leaving A Memory is een collectie van melodieuze catchy songs met indie folk- en rootsinvloeden. Uitstekend album dat 10 nummers lang blijft boeien!

Eigen Beheer / 6 63993 75441 3 / 2018

Website: www.sawdustandrustmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 08-04-2018

 

 

CJ Simmons - Forever  (Waardering Muziekwereld)

CJ Simmons - Forever

CJ Simmons bestaat uit het uit Nashville afkomstige duo Christian en Jessica Simmons. Zij speelden de laatste jaren ontelbare concerten, veelal ook voor de Amerikaanse militairen die over de wereld zijn gestationeerd. Hun nieuwe album Forever is een topalbum voor liefhebbers van country en americana!

Zooter Records / 2016

Website: www.cjsimmons.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 08-04-2018

 

 

Mona Wallin - To build a fire  (Waardering Muziekwereld) 8

Mona Wallin - To build a fire

Mona Wallin is een Zweedse singer-songwriter, die tevens ook nog voortreffelijk gitaar speelt. To Build A Fire is haar debuutalbum met acht prima zelfgeschreven rootsy nummers. Naar eigen zeggen laat Wallin zich inspireren door Neil Young en Gillian Welch, maar naar mijn mening hanteert zij niettemin haar eigen stijl. Prima, verrassende americana uit het hoge noorden.

Heatherhall Records / 1 234567 890123 / 2018

Website: https://www.monawallin.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 08-04-2018

 

 

Flav Martin & Jerry Marotta - Soul redemption  (Waardering Muziekwereld) 8

Flav Martin & Jerry Marotta - Soul redemption

Soul Redemption is het debuutalbum van singer/songwriter Flav Martin en drummer/producer Jerry Marotta. Verbazingwekkend, want beide mannen hebben er al een indrukwekkende loopbaan op zitten. En dan is er nog de rest van de band, want dat zijn ook niet de minsten – bassist Tony Levin, pianist Peter Primamore, gitaristen Thor Jensen en Marc Shulman en accordeonist en harmonicaspeler Gary Schreiner, Samen zorgen ze voor intelligente, jazzy popmuziek in de stijl van Steely Dan.

Ascap / 8 45121 08420 7 / 2017

Website: https://flavmartinjerrymarotta.bandcamp.com/releases

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 08-04-2018

 

Eva Hillered - New me  (Waardering Muziekwereld)

Eva Hillered - New me

Eva Hillered is een Zweedse singer/songwriter, een tot nu toe onbekende zangeres in Nederland maar zij mag, gelet op haar nieuwste release New Me, wat mij betreft in onze contreien best wel doorbreken. Eva heeft een heldere soulvolle stem en de tien door haarzelf geschreven songs op het album zijn sprankelend en rootsy. Verrassende ontdekking, dit album!!

Hill Songs / 7 320470 231296 / 2018

Website: https://www.evahillered.se/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 04-04-2018

 

 

True North - Open road, broken heart  (Waardering Muziekwereld)

True North - Open road, broken heart

De Amerikaanse formatie True North uit Oregon aan de Amerikaanse Westkust combineert traditionele bluegrassmuziek met folk en akoestisch gebrachte harmonieuze samenzang. De in de vakpers gemaakte vergelijkingen tussen True North en bands als Alison Krauss & Union Station en Mandoline Orange zijn niet helemaal onterecht, maar toch vinden wij dat er in de muziek van dit kwartet een toegevoegde waarde terug te vinden is.

Eigen Beheer / 6 72617 08712 7 / 2017

Website: https://www.truenorthband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 04-04-2018

 

 

Carrington MacDuffie - Kiss make better  (Waardering Muziekwereld) 8

Carrington MacDuffie - Kiss make better

Afkomstig uit Austin TX. is Carrington MacDuffie een singer-songwriter, die thuis is in diverse aspecten van de muziek, maar haar voorkeur gaat uit naar melodieuze folkpop. In haar muziek zal echter het elektronische aspect nooit ontbreken en ditmaal is het David Dorn die de synthesizers voor zijn rekening neemt. Carrington MacDuffie moet wel in een bijzonder romantische bui hebben verkeerd bij het schrijven van de nummers voor Kiss Make Better, een album dat zich op aangename wijze relaxt laat beluisteren.

Pointy Head Records / 8 81034 12499 9 / 2018

Website: http://carringtonmacduffie.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 04-04-2018

 

Mario Rojas - Lost angelino  (Waardering Muziekwereld)

Mario Rojas - Lost angelino

Mario Rojas is een singer-songwriter uit Los Angeles. In de 11 rootsy songs op Lost Angelino klinken invloeden door van Elvis Costello, Ryan Adams en Bill Lloyd. Meest opvallende tracks: Temporary Crown, Face Down en Beatle Boots.

Eigen Beheer / 191924330110 / 2017

Website: https://www.mariorojasmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 04-04-2018

 

 

Johanna Sillanpaa - From this side  (Waardering Muziekwereld) 8

Johanna Sillanpaa - From this side

Johanna Sillanpaa werd geboren in Zweden, maar vertrok naar Canada voor het opbouwen van een professionele carrière. En die is in Canada en de USA behoorlijk van de grond gekomen. Haar nieuwste album From This Side verscheen reeds vorig jaar in Amerika en wordt nu gelukkig ook in Nederland uitgebracht. De daadwerkelijke kracht van het album gaat uit van de vele originals die werden geschreven door Johanna Sillanpaa, al dan niet in samenwerking met anderen. Cartchy en soulful album!

Chronograph Records / 8 30159 01731 0 / 2017

Website: http://www.johannamusic.com/wp/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2018

 

Mark Huff - Stars for eyes  (Waardering Muziekwereld) 8

Mark Huff - Stars for eyes

De uit Las Vegas afkomstige singer-songwriter Mark Huff verhuisde in 2003 naar Nashville, Tennessee om van daaruit zijn muzikale droom waar te gaan maken en daar lijkt hij hoe langer hoe meer in te gaan slagen. Zijn nieuwe album Stars For Eyes weet van meet af aan de aandacht van de muziekfans te trekken. Daar zijn wel een paar redenen voor te bedenken. Allereerst dat het met 11 zelf gecomponeerde nummers tellende album van een zeer hoge kwaliteit is, naast de aanwezigheid van ‘Grammy Award’-winnaar Chad Brown.

Eigen Beheer / 8 88295 6 7228 3 / 2018

Website: http://therealmarkhuff.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2018

 

Eric Congdon - Into the woods  (Waardering Muziekwereld) 7

Eric Congdon - Into the woods

Voor het vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter Eric Congdon uit Hendersonville, North Carolina trekken we met zijn allen voor een flinke wandeling het bos in. Op Into The Woods heeft deze vertolker van Americana- en bluesnummers tien nieuwe eigen composities verzameld en hij tekende eveneens voor de rol als producer van het album. Sfeervol album, echter wel voor de helft instrumentaal.

Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.ericcongdon.com/Eric_Congdon_Home_Page/Welcome.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2018

 

 

Case Garrett - Aurora  (Waardering Muziekwereld) 7

Case Garrett - Aurora

Zo’n 4 maanden geleden verscheen het debuutalbum van de uit Missouri afkomstige singer-songwriter Case Garrett, tegenwoordig wonend aan de rand van NYC. Op Aurora verhaalt Garrett in een muzikale terugblik over zijn jeugdjaren, die hij doorbracht in Tennesse en Louisiana. Aardig album dat liefhebbers van Robert Earl Keen en Jerry Jeff Walker wel zal kunnen bekoren.

Suitcase Records / 0 40232 65446 6 / 2017

Website: https://www.casegarrett.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2018

 

 

Mary Battiata & Little Pink - The heart, regardless  (Waardering Muziekwereld)

Mary Battiati & Little Pink - The heart, regardless

Bij eerste beluistering is het meteen duidelijk dat we hier niet met een of andere debutante te maken hebben. De in Maryland en de ruime omgeving van DC actieve singer/songwriter met naar verluidt Italiaanse roots, is overigens niet ‘the lady’ uit de bekende song van Tim Hardin. Mary Battiata heeft een prachtige, expressieve stem die naar de prairie lonkt en met charmant overslaand timbre haar verhalen vertelt. Mary Battiata heeft met dit meesterlijke, in de rijkgeschakeerde countrytraditie, werkstuk verrast en indruk gemaakt.

Eigen Beheer / 7 11574 81822 8 / 2017

Website: http://www.littlepinktheband.com/index2.htm

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-02-2018

 

 

Meadow Creek - 'Til death us part  (Waardering Muziekwereld)

Meadow Creek - 'Til death us part

Meadow Creek is een Zweeds duo, gevormd door Peter en Linda Dahl. Hun album met de veelzeggende titel ‘Til Death Do Us Part is een mix van bluegrass, country, americana, blues en pop. Het album luistert lekker weg, is prima geproduceerd door Göran Eriksson, maar valt zeker niet in de buitencategorie van het genre. Wel prettig en van toegevoerde waarde een inlay met alle songteksten.

Eigen Beheer / 7 350007 482846 / 2017 

Website: http://meadowcreekmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-02-2018

 

 

J. Briozo - Deep in the waves  (Waardering Muziekwereld) 8

J. Briozo - Deep in the waves

J. Briozo is niet de naam van een persoon, want achter dit pseudoniem gaat een indie folk- en rockgroep schuil die zijn thuishaven heeft in Minneapolis, Minnesota. Deze als een kwintet optredende band werd gevormd rond singer-songwriter en multi-instrumentalist Jeff Crandall die ook als frontman van de lokale rockgroep ‘Swallows’ actief is en zijn meer rustige songs in dit zijproject heeft gestoken.. We horen onder meer invloeden van Bon Iver en Beck. Deep In The Waves is een verdienstelijk album

Swallow The Music / 7 98577 10452 7 / 2017

Website: http://www.jbriozo.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-02-2018

 

Mike Spine - Don't let it bring you down  (Waardering Muziekwereld)

Mike Spine - Don't let it bring you down

De in Seatlle geboren Mike Spine brengt met Don’t Let It Bring You Down al zijn negende album uit, een album dat in eerste instantie een kaal akoestisch soloalbum zou worden met als geluidstechnicus en producer zijn goede vriend Rob Bartleson (Wilco, Pink Martini, Pond). Uiteindelijk werd toch gekozen voor een meer complexer bandconcept en deed hij een beroep op een drietal muzikanten uit Portland. Spine toont zich op zijn nieuwe album wederom een begenadigd songwriter van gave rocksongs. Zijn songteksten zijn gelukkig opgenomen in het kartonnen digifile, waarin het schijfje is verpakt.  Boeiend album!

Global Seepej Records / 6 78277 24142 8 

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-02-2018

 

 

The LYNNeS - Heartbreak song for the radio  (Waardering Muziekwereld) 9

The LYNNeS - Heartbreak song for the radio

The LYNNeS is ontstaan uit de jarenlange samenwerking tussen Lynn Myles en Lynne Hanson. Heartbreak Song For The Road kende zijn release op 2 februari 2018 en zal zonder twijfel de betreffende charts induiken met een dikke vette stip. Meteen vanaf het begin met opener Cold Front krijg je de kriebels van de perfecte harmonieuze samenzang van het duo. IJzersterk countryalbum dat ongetwijfeld over 10 maanden in mijn eindejaar lijst zal komen.

Eigen Beheer / 06129757577 / 2018

Website: https://www.lynnehanson.com/the-lynnes

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-02-2018

 

 

Kyle Carey - The art of forgetting  (Waardering Muziekwereld) 9

The Art Of Forgetting is het derde studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Kyle Carey. Het repertoire van Keltische en Amerikaanse folk bestaat uit eigen nummers en traditionals. Er klinken vooral Ierse invloeden door in de songs, zo op het eerste gehoor meer dan op de voorganger. Het is altijd weer een genot om de mooie, hartverwarmende stem van Kyle te horen.

Riberboat Records / 6 056339 01092 3 / 2018

Website: http://www.kyleannecarey.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-02-2018

 

 

Deborah Henriksson - Near and far  (Waardering Muziekwereld)

Deborah Henriksson - Near and far

De in Amerika geboren, maar in Zweden wonende singer-songwriter Deborah Henriksson brengt een mengeling van Keltisch, folk, country, ambient en pop. Dit is haar vierde album, met daarop 10 tracks waarvoor ze zelf de teksten schreef. Haar muziek doet denken aan Enya. Deborah brengt rustige songs, en als je houdt van Keltisch en folk, dan moet je beslist eens je oor te luisteren leggen.

DHP Records / 7 08744 97515 7 / 2017

Website: https://www.deborahhenriksson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-02-2018

 

 

Backtrack Blues Band - Make my home in Florida  (Waardering Muziekwereld) 8

Backtrack Blues Band - Make my home in Florida

Sinds 1980 is deze vanuit de Tampa Bay regio, Florida opererende band actief. Er is in de sindsdien verstreken jaren hoorbaar veel routine opgebouwd door de vijf bandleden. Hun muziek kan je karakteriseren als elektrische Chicago-blues. Make My Home In Florida is hun nieuwste release en is een live registratie, zowel op cd als dvd, van hun concert in het historische Palladium Theater in Sint Petersburg (Florida), Dit is naar mijn mening een typische liveband, dus de dvd in het digipack vormt voor mij een absolute meerwaarde.

Harpo Records / 8 88295 64773 1 / 2018

Website: http://www.backtrackbluesband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-02-2018

 

 

Kelsea Ballerini - Unapologetically  (Waardering Muziekwereld)

De in Tenessee opgegroeide Amerikaanse countryzangeres Kelsea Ballerini heeft met Unapologetically haar tweede album uitgebracht. Terecht hoog genoteerd in de American Album Countrycharts 2017 en dat geldt ook voor mijn eigen jaarlijstje. Het algemene thema van liefdesverdriet en nieuwe liefde is onmiskenbaar herkenbaar via Ballerini's eerlijke, open dagboek. Haar kracht in het vertellen van een verhaal is heel sterk en wat is dit een opvolger van haar eerste album. Het zal niet lang duren totdat Kelsea een gevestigde naam wordt in de countrypop.

Black River / 8 51491 00330 4 / 2017

Website: https://www.kelseaballerini.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

Zachary Richard - Gombo  (Waardering Muziekwereld)

Zachary Richard - Gombo

In tegenstelling tot de voorganger Le Fou, nagenoeg uitsluitend met Franstalige songs opgebouwd, wordt op Gombo lustig van charmant Fransoos naar het Anglo-Amerikaans heen en weer gependeld. Energieke zydeco opent de score met die onnavolgbare bayou combinatie van slidegitaar en de vertrouwde, hitsige accordeon van Roddie Romero.

RZ Records / 1 91924 22322 1 / 2017

Website: http://www.zacharyrichard.com/english/home.php

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Keegan McInroe - A good old fashioned protest  (Waardering Muziekwereld) 8

Keegan McInroe - A good old fashioned protest song

Wie kan er nu wat hebben tegen een goed opgebouwde ouderwetse protestsong? singer-songwriter Keegan McInroe is van mening dat er nooit genoeg protestliedjes kunnen worden gemaakt. Daarom besloot hij om negen songs in deze stijl op te nemen voor zijn nieuwste plaat, die hij dan ook maar gewoonweg A Good Old Fashioned Protest heeft genoemd. Aanrader voor liefhebbers van Bob Dylan uit zijn beginperiode.

Eigen Beheer / 6 62582 32052 7 / 2017

Website: https://www.keeganmcinroe.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Beth Wimmer - Bookmark  (Waardering Muziekwereld) 8

Beth Wimmer - BookmarkAfkomstig uit Boston volgde Beth Wimmer de liefde richting Zwitserland. Deze singer-songwriter kan je zowel thuisbrengen onder de noemer Americana als modern indie-folk, maar boven alles brengt ze aangename luisterliedjes die je bij het beluisteren ervan in beroering brengen.

Eigen Beheer / 191924277903 / 2017

Website: http://www.bethwimmer.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Michelle Lewis - The parts of us that still remain  (Waardering Muziekwereld) 8

Michelle Lewis - The part of us that still remain

Michelle Lewis genoot haar opleiding aan het roemruchte Berklee College of Music in Boston. Haar kwaliteiten waren al te horen op de platen die ze de afgelopen jaren in eigen beheer uitbracht, maar The Parts Of Us That Still Remain is nog net wat beter. Het album staat vol met aangenaam klinkende luisterliedjes met vooral invloeden uit de country en met name de folk. 

Eigen Beheer / 8 88295 07940 2 / 2014

Website: http://michellelewismusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Hayward Williams - Pretenders  (Waardering Muziekwereld)

Michelle Lewis - The part of us that still remain

Hayward Williams is een singer-songwriter uit Milwaukee, Wisconsin. Pretenders werd opgenomen in oktober van vorig jaar. Hayward Williams brengt doorgaans nummers met een nogal donkere klankkleur met een duidelijke basis voor traditionele folkrock. Het ganse album met daarop tien nummers laat zich meedrijven op een zeer 'laid back' gezongen sfeer.

My River Records / 8 88295 63870 8 / 2017

Website: https://www.haywardwilliams.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Judy Nazemetz - Balancing act  (Waardering Muziekwereld)

Judy Nazemetz - Balancing act

De Amerikaanse Judy Nazemetz begon al erg vroeg te zingen. Evenals op haar vorige album schreef zij alle songs zelf en zong deze ook in. Originele anekdotes liggen aan de basis van deze tracks. Die gaan over een aantal thema’s zoals slechte chauffeurs, die eerste kop koffie, dood, kleren ophangen, arrogantie, een boterham, het opkomende getijde, liefde, en ouder worden. Daarbij maakt ze gebruik van verschillen muziekstijlen zoals country, jazz, folk, gospel.

Eigen Beheer / 7 24101 26762 8 / 2017

Website: http://smokeyladymusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Ground Level Falcons - The new wilderness vol. 1  (Waardering Muziekwereld)

Judy Nazemetz - Balancing act

In 2011 besloten enkele Canadezen uit Alberta om de wereld te verbazen. Hun debuutalbum leverde de nodige brandstof om het ingeslagen pad verder te bespelen. The New Wilderness vol.1 bevestigt hun maturiteit. Inventief gitaarwerk met complexe zangharmonieën leveren originele (prog)rocksongs.

Eigen Beheer / 2017

Website: https://myspace.com/groundlevelfalcons

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 31-12-2017

 

 

Daisy Chapman - Good luck songs  (Waardering Muziekwereld)

Daisy Chapman - Good luck songs

Daisy Chapman is een Engelse folkzangeres/singer-songwriter, die met Good Luck Songs op 6 van de 9 tracks mij in hoge mate wist te boeien met prachtige (indie)folksongs, begeleid met haar prima pianospel en een aantal voortreffelijke musici waaronder strijkers. Enigszins uit de toon vallen Generation Next dat van folk aan het eind overstapt naar pure gospel, het soul/gospel-getinte There’s A Soul Coming en de wel erg grijsgedraaide traditional Waltzing Mathilde (Tom Waits). Zonde, een album met iets langere speelduur en honderd procent folk had met zekerheid een top-1 notering opgeleverd in mijn jaarlijstje.

4 250137 276854 / Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.daisychapman.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-10-2017

 

 

Amanda Abizaid - Walking in twos  (Waardering Muziekwereld) 8

Amanda Abizaid - Walking in twos

Amanda Abizaid is een half-Amerikaanse en half-Libanese muzikante, die niet alleen bijzonder fraai oogt, maar ook erg veelzijdig blijkt te zijn - ze zingt, speelt piano en dwarsfluit - én daarenboven een groot hart heeft. Immers, deze zeven nummers tellende EP is eigenlijk een benefietplaat ten behoeve van “HelpPhilippineSchools.org", een non-profit organisatie die zich bekommert om opvoeding van kinderen in het algemeen en de uitbouw en verbetering van schoollokalen in de Filippijnen. In dat plaatje passen eigenlijk ook de meeste songs op de EP: Lion’s Den, een rocknummer met electronica-inslag, het al eerder op single uitgebrachte One Love, dat inderdaad door Bob Marley geïnspireerd blijkt te zijn geweest, de trilhopper Promises of Love, waarin de grote Egyptische oud virtuoos Ahmed Kamal - u kent hem vast nog wel van zijn optredens op het Tahrirplein - een hele mooie oriëntaalse toets komt aanbrengen en  Release Me, dat pure ambient is en in twee talen gezongen wordt. Los van alle goede doelen: dit is ook gewoon een heel fijn plaatje.

8 14519 02304 3 / Eigen Beheer / 2017

Website: www.amandaabizaid.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-10-2017

 

Thunderbolt & Lightfoot - Songs for mixed company  (Waardering Muziekwereld)

Thunderbolt & Lightfoot - Songs for mixed company

Thunderbolt & Lightfoot’ is de artiestennaam van een Amerikaans folkduo uit Kalamazoo, Michigan. Hun echte namen zijn Sarah Fuerst en Phil Barry. Phil Barry begeleidt het duo op akoestische gitaar en Sarah Fuerst speelt op contrabas, piano en percussie. Dat gebeurt allemaal terwijl ze zo mooi samen blijven zingen in knappe liedjes. Thunderbolt & Lightfoot’ zijn wat mij betreft een regelrechte ontdekking in de wereld van de betere akoestische folkmuziek.

1 91061 39705 2 / Vesper Music / 2017

Website: https://www.thunderboltandlightfootband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-10-2017

 

 

Kashka - Relax  (Waardering Muziekwereld) 8

Kashka - Relax

Kashka is het alter-ego van de Canadese singer/songwriter Kat Burns, die met Relax een interessante release op de markt brengt met 8 zelfgeschreven songs in het genre indie folk/pop. Het album is opgenomen in haar eigen huis  in Toronto, maar dat is absoluut niet te horen wat betreft de geluidskwaliteit. Zonde dat het album slechts 8 tracks telt met een speelduur van slechts 24 minuten. Een minpuntje, want anders was ik tot een nog hogere waardering gekomen.

Eigen Beheer / 2017

Bandcamp: https://kashka.bandcamp.com/album/relax

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-10-2017

 

 

Humphrey-McKeown - Tapestry of shadows  (Waardering Muziekwereld) 9

Humphrey-McKeown - Tapestry of shadows

‘Humphrey-McKeown’ is een folkrockband uit Chicago, gevormd rond het duo Heather Humphrey met roots in New York en singer-songwriter Tom McKeown uit Chicago. Hun muziek kan als Americana worden geklasseerd en heeft vooral kenmerken uit de folk- en rockmuziek in de sound verwerkt. Zowel hun zangkwaliteiten als hun talent als songschrijvers komt in zowat elke track op deze nieuwe cd tot uiting en de leadzang als duo klinkt bij momenten hemels en hartverwarmend!

HMI Music / BMI / 1 9106132679 1 / 2017

Website: http://www.hm-music.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Pi Jacobs - A little blue  (Waardering Muziekwereld) 9

Pi Jacobs - A little blue

De in L.A. gevestigde singer-songwriter Pi Jacobs noemt haar muziek een 'Americana bluesy rock thing'. Aangestuurd door de enorme platencollectie van haar moeder begon Pi Jacobs al als tiener gitaar te spelen en te zingen. A Little Blue telt twaalf songs op het snijvlak van blues en countryrock, afgewisseld met een paar prima ballads. Deze plaat kan wel eens hoge ogen gaan scoren in mijn eindejaars;ijst!

Travianna Records / 7 99666 64281 4 / 2017

Website: http://www.pijacobs.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Neila Dar - Son of the stars  (Waardering Muziekwereld)

Neila Dar - Son of the stars

Neila Dar is een indie-muziekproject, geleid door zangeres Jasmine Akahlia Tommaso en gitarist Lorenzo Grassi. De jazz-achtergrond hoor je geregeld terug in hun muziek, vooral in de zang en in het gitaarspel. Naast het aanleveren van songmateriaal waren Tommaso en Grassi ook verantwoordelijk voor de productie. Son of the Stars is een uitstekend debuut!

Eigen Beheer / 6 35961 24752 4 / 2017

http://neiladar.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Jay Pinto - Jay Pinto  (Waardering Muziekwereld)

Jay Pinto - Jay Pinto

Jay Pinto is een singer-songwriter uit Seattle. Zijn gelijknamige album telt 9 prachtige acoustische popsongs, die verhalen over liefde, hoop en vriendschap. Pinto zit volgens info op zijn bandcamp site al 35 jaar in het vak en ik prijs me gelukkig dat ik via dit album eindelijk in aanraking ben gekomen met zijn muziek.

Eigen Beheer / 1 91924 01053 1 / 2017

https://jaypinto.bandcamp.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Howard Simon - Visitors  (Waardering Muziekwereld) 8

Howard Simon - Visitors

De uit San Francisco afkomstige Howard Simon is een singer-songwriter, die met Visitors zijn tweede studioalbum uitbrengt. Zijn muziek roept associaties op met muziek uit de late jaren 60, begin jaren 70 in de traditie van de in die periode populaire singer-songwriters. Op Visitors staan 14 gevarieerde liedjes met klassieke folkinvloeden in de stijl van Bob Dylan en Paul Simon.

Eigen Beheer / 8 88295 45484 1 / 2016

Website: http://www.howardsimonmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Frank Migliorelli and the Dirt Nappers - Bass, drums, guitars and Organs  (Waardering Muziekwereld) 8

Frank Migliorelli and the Dirt Nappers - Bass, drums, guitars and organs

Prima Americana-plaat van deze uit New York afkomstige rockgitarist. Bass, Drums, Guitars & Organs is een aanrader voor liefhebbers van John Mellencamp, BodDeans en Tom Petty.

Rave.On / 0 06596 80336 0 / 2017

Website: http://www.frankmigliorelli.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

 

Particle Kid - Particle Kid  (Waardering Muziekwereld)

Particle Kid - Particle Kid

Het album Particle Kid is de debuutplaat van Particle Kid, een in Los Angeles residerende singer-songwriter en visueel artiest die op zijn officiële paspoort de naam J. Micah Nelson heeft staan. Particle Kid is geen gemakkelijk in het gehoor liggend album en wie hoopt om er werk in de lijn van zijn vader Willie Nelson terug te kunnen vinden, is er al snel aan voor de moeite. Micah Nelson experimenteert namelijk nog teveel met teksten en met allerlei instrumenten, maar dat hij talent heeft als singer-songwriter is wel duidelijk.

Henhouse Studios / 2017

Website: http://jmicahnelson.com/particle-kid/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Joseph Eid - Watch it fall  (Waardering Muziekwereld)

Joseph Eid - Watch it fall

De folkpop-artiest Joseph Eid heeft heel wat aanzien verworven met zijn eerste full lenght album Human. Het kreeg zelfs een vermelding in het gerenommeerde American Songwriter Magazine als ‘Best New Music’. De nummers op Watch It Fall klinken folky en hebben een pop geënthousiasmeerde inslag, die is begeesterd door een intieme ritmesectie en bol staat van pedal steel, elektrische en akoestische gitaren.

Eigen Beheer / 8 88295 56832 6 / 2017

Website: https://www.josepheidmusic.com/home

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-09-2017

 

 

Lesley Kernochan - A calm sun  (Waardering Muziekwereld) 9

Lesley Kernochan - A calm sun

Het nieuwste album van Lesley Kernochan verscheen reeds eind vorig jaar, maar was tot dusver ontsnapt aan mijn aandacht. A Calm Sun is een puur americana-album geworden. Met A Calm Sun heeft Lesley Kernochan een uitstekend album afgeleverd dat ik gelukkig ruim een half jaar na de release op het spoor ben gekomen, helaas wel te laat voor mijn jaarlijstje, genre country 2016.

Maple Syrup Music / 1 90394 92513 0 / 2016

Website: https://www.lesleykernochan.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-08-2017

 

 

Passerine - Harbingers  (Waardering Muziekwereld)

Passerine - A calm sun

Tot voor kort voor mij nog onbekend, deze (indie)folk-bluegrassband uit Florida, gevormd door David Brain (dobro, vocals), Carmela Pedicini (gitaar, vocals), Doug Conroy (bas, vocals) en Sara Stovall (viool, vocals). Toch is Harbingers hun inmiddels derde album, reeds vorig jaar gereleased. Het album bevat 12 prachtige folkliedjes, gelardeerd met sublieme vocal harmony plus opvallende vioolbijdragen van Sara Stovall. Leuke ontdekking, deze folkband en zeker aanleiding om hun eerste twee albums nog te gaan beluisteren!

Eigen Beheer / 8 88295 44819 3 / 2017

Website: http://passerinemusic.net/passerine/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-08-2017

 

 

Alex Lopez - Slowdown  (Waardering Muziekwereld)

Alex Lopez - Slowdown

Slowdown, het nieuwe album van Alex Lopez, is het herkenbare verhaal van iemand die verslaafd raakt en daarna terugvecht om op het rechte pad te geraken. Elk nummer is een hoofdstuk in deze cyclus: van de onschuld in het begin tot de hartverscheurende wanhoop en, uiteindelijk tot verlossing en de redding. Slowdown van Alex Lopez en zijn band Xpress is een veelzijdig bluesrock album dat een breed publiek zal aanspreken. Lopez maakt hier gevoelige zaken bespreekbaar en wijst erop dat er altijd een licht brandt op het einde van de soms lange en donkere tunnel, die het leven soms kan zijn.

Mar Emil Records / 8 88295 57763 2 / 2017

Website: http://www.alexlopezmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-08-2017

 

 

Craig Cassler - Find my way  (Waardering Muziekwereld) 8

Craig Cassler - - Find my way

Craig Cassler, opgegroeid in Californië, tegenwoordig residerend in Boston, Mass. en muzikaal beïnvloed door diverse stijlen, variërend van rock, reggae, pop, funk en zelfs punk is met Find My Way al weer toe aan zijn zesde studioalbum. Hierop negen nummers, voornamelijk te karakteriseren als countryrock. Degelijk album en naar mijn mening hoog tijd dat Cassler ook gaat doorbreken in Europa.

191061650621 / Eigen Beheer / 2017-08-06

Website: www.craigcassler.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 05-08-2017

 

 

Rob Jungklas - Blackbirds  (Waardering Muziekwereld)

Rob Jungklas - Blackbirds

Blackbirds gaat over de keuzes die je maakt. Een terugkerend thema in het werk van Rob Jungklas. Niet alleen zijn muziek is puur en aards. Zijn poëzie brengt je minstens evenredig uit balans. Letterlijk volgen is moeilijk. Hij voegt gewicht toe aan zijn teksten, en brengt daarmee een diepere bedoeling over op de luisteraar. Die zwaarte laat zich moeilijk omschrijven, maar onwillekeurig weet je dat deze muziek gaat over de scheidslijn tussen leven en dood. Keuzes die je maakt zijn dan ook niet vrijblijvend. Evenals de muziek van Rob Jungklas.

Madjack Records / 6 61185 00882 5 / 2017

Website: http://robjungklas.com/album/blackbirds

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 07-07-2017

 

 

Kaurna Cronin - Eurphoria delerium & loneliness (Waardering Muziekwereld)

Kaurna Cronin - Euphoria delerium & loneliness

Folkrocker en singer-songwriter Kaurna Cronin heeft zijn roots in Adelaide, Australië waar hij in zijn thuisland in 2015 nog de eretitel van ‘Artist Of The Year’ heeft gekregen van de lokale ‘Folk Alliance Australia’ en waar hij met de regelmaat van de klok optredens verzorgt, samen met zijn vaste bandleden, zijnde gitarist Tom Kneebone, bassist Kiah Gossner en drummer Kyrie Anderson. Euphoria, Delirium & Loneliness is de opvolger van zijn vorig jaar verschenen cd Southern Loss en van zijn officiële internationale debuutplaat Glass Fool uit 2015. Met dit derde album beantwoordt Kaurna Cronin met glans zijn in korte tijd opgebouwde reputatie als begenadigd singer-songwriter.

Eigen Beheer / 4 250137 276878 / 2017

http://www.kaurnacronin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 07-07-2017

 

 

Born 53 - A talent unrecognized  (Waardering Muziekwereld) 8

Born 53 - a talent unrecognized

Als een band zijn plaat A Talent Unrecognized als titel meegeeft, dan is de eerste indruk dat daar wat frustratie van uitstraalt, maar dat is zeker niet de bedoeling geweest van het Zweedse kwartet ‘Born 53’. Deze groep werd in 2003 in Stockholm opgericht door zanger, gitarist, bassist en pianist Anders Lindh, snarenvirtuoos Hans Birkholz en drummer Jörgen Larsson. Wat later voegde zangeres Åsa Källén-Lindh zich bij de formatie, die zich van begin af aan ging toeleggen op het spelen van roots rock, folk en bluesmuziek. A Talent Unrecognized is voor mij één van de grootste verrassingen in de afgelopen tijd in het rootsgenre.

Eigen Beheer / 7 320470 218549 / 2017

Facebook” https://www.facebook.com/Born53/

http://www.stevemcnaughton.com.au/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 07-07-2017

 

 

Steve McNaughton - Eagles aloft (Waardering Muziekwereld) 8

Steve McNaughton - Eagles aloft

Steve McNaughton is een Australische singer-songwriter uit Sydney die met de plaat Eagles Aloft aan zijn derde soloalbum is toegekomen. Deze plaat verscheen in zijn thuisland al in 2013, maar nu mikt hij op een internationale release met de hulp van de geëngageerde Zweedse distributeur Peter Holmstedt en diens bedrijfje ‘Hemifran’. Na debuutplaat Hardly Soft Rock uit 1999 en Storm Chaser uit 2009 bevestigt Steve McNaughton op Eagles Aloft dat hij het songschrijven behoorlijk onder de knie heeft en daarmee dus ook een plaats verdient in de hedendaagse Australische muziekscène.

Eigen Beheer / 0 680569 500809 / 2013

http://www.stevemcnaughton.com.au/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 07-07-2017

 

 

Lynne Hanson - Uneven ground  (Waardering Muziekwereld) 9

Lynne Hanson - Uneven ground

Uneven Ground is het zesde album van Lynne Hanson en biedt wederom, zoals vertrouwd, songs van zeer hoge kwaliteit, uiterst passioneel uitgevoerd, ontroerend, uiterst genietbaar en vol met persoonlijke verhalen en bovendien zeer gevarieerd qua geluid. Het album biedt een interessante tweedeling: de gevoelige met zielaanrakend gitaarspel van de Canadese en het energieke pad. Dit album gaat zeker belanden in mijn eindejaarslijst!

Song Shop Records / 7 78224 33292 3 / 2017

Website: www.lynnehanson.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-06-2017

 

 

 

Jan Daley - The way of a woman  (Waardering Muziekwereld)

Jan Daley - The way of a woman

Jan Daley is een jazzzangeres uit Los Angeles. Op haar nieuwste album The Way Of A Woman staan zes nummers, die reeds op haar succesvolle ep When Sunny Goes Blue werden uitgebracht. Verder aangevuld met zes nieuwe songs, die door Daley zelf zijn geschreven. Het album is een must voor liefhebbers van smooth jazz in de stijl van Barbra Streisand.

LOG Records / 6 50434 15389 8 / 2017

Website: http://www.jandaley.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-06-2017

 

 

 

Aaron English - American (fever) dream  (Waardering Muziekwereld)

Aaron english - American (fever) dream

Met zijn vier albums als soloartiest en met zijn naar hem vernoemde band is de uit Seattle, Washington afkomtige pianist Aaron English geen heel nieuwe naam meer in de wereld van de folk- en popmuziek. In 2012 haalde hij zelfs even de top van de Italiaanse hitparade met een op piano gebrachte medley van de ‘Beatles’-song Norwegian Wood en de ‘Led Zeppelin’-klassieker Kashmir. Naast gelauwerd pianist is hij ook een actieve en talentvolle singer-songwriter, wat hij bewijst met de negen tracks die een plaatsje hebben gekregen op American [Fever] Dream.

Eigen Beheer / 859703209629 / 2017

Website: http://aaronenglish.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-06-2017

 

 

 

Carrington MacDuffie - Rock me to mars  (Waardering Muziekwereld)

Carrington MacDuffie - Rock me to mars

Afkomstig uit Austin TX. is Carrington MacDuffie een singer-songwriter, die thuis is in diverse aspecten van de muziek, maar haar voorkeur gaat uit naar melodieuze folkpop. MacDuffie’s voorliefde voor gedichten weerklinkt in haar teksten en die emoties kan je tevens horen in haar muziek. De zes nummers als Better That Way, Sweet Young Thing en Come For Me liggen duidelijk in genoemde lijn en gaan van ballads tot lichtjes rockend

Pointly Head Records / 8 81034 13570 4 / 2017

Website: http://carringtonmacduffie.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-06-2017

 

 

 

Judy Kass - Beyond the ash and steel  (Waardering Muziekwereld) 9

Judy Kass - Beyond the ash and steel

Verbazingwekkend dat dit pas haar tweede cd is, want Judy Kass zingt al sinds 1971 in het openbaar. Twee jaar geleden debuteerde deze in New York geboren zangeres met Better Things. De tien songs zijn zonder uitzondering voorzien van subtiele arrangementen en de ervaren, warme vocalen van Judy. Beyond the Ash and Steel laat een ervaren en veelzijdige zangeres horen, die veel meer aandacht verdient dan ze nu al krijgt.

7 00261 43604 3 / Eigen Beheer / 2016

Website: www.judykass.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Ani DiFranco - Binary  (Waardering Muziekwereld)

Ani diFranco - Binary

Binary is inmiddels het twaalfde studio-album dat verschijnt van de Amerikaanse singer-songwriter Ani DiFranco. Drummer Terence Higgins, die sinds 2012 deel uitmaakt van Ani’s concert tours, doet op de meeste nummers mee. Verder gastbijdragen van diverse bekende namen, zoals Jenny Scheinman, Ivan Neville, Maceo Parker, Justin Vernon (Bon Iver) en Gail Ann Dorsey. Releasedatum: 9 juni.

Aveline Records / 2017

Website: www.anidifranco.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Bev Grant - It's personal  (Waardering Muziekwereld)

Bev Grant - It's personal

Als tiener vormde ze in Portland, Oregon met haar zussen het trio The Miller Sisters. In New York zette ze in de vroege jaren zeventig haar band The Human Condition op en The Brooklyn Women’s Chorus, politiek activisme en feminisme zijn in de muzikale projecten van Bev Grant verweven. Op haar eerste solowerk sinds het uit 2014 daterende Wool & Grant een samenwerking met Ina May Wool, komen die onderwerpen opnieuw aan bod. Bev Grant komt op dit ‘persoonlijke’ album heel overtuigend over met haar in fraaie, gevarieerde songs verwerkte verhalen.

8 88295 54744 / Eigen Beheer

Website: www.bevgrant.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

Elias Krell - As Eli  (Waardering Muziekwereld)

Elias Krell - As Eli

Op haar tiende had Elías Cosenza Krell al heel wat verhuizingen achter de rug. Geboren in Freiburg, Duitsland, waar ze drie jaar woonde, vervolgens vijf jaar Engeland, daarna zes maanden Griekenland en tot slot een jaar in Mexico. Hierna vestigde het gezin zich definitief in Chicago. Ze gebruikt haar stem op een speciale manier, ze varieert in hoogte maar ook in het aanhouden van de noten. Ze schrijft zowel erg persoonlijke liedjes als fictieve nummers. Vaak zijn de teksten erg grappig, maar soms ook schrijnend, zoals in Too Old for You. In kort tijdsbestek is As Eli mij heel dierbaar geworden.

1 91061 39866 0 / Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.eliaskrell.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

Annie Gallup - Lucy remembers her father  (Waardering Muziekwereld) 8

Annie Gallup - Lucy remembers her father

Niet alleen vanwege haar samenwerking met haar muzikale wederhelft Peter Gallway binnen Hat Check Girl weet Annie Gallup voortdurend de aandacht op zich gevestigd te houden, neen, ook haar nimmer teleurstellende soloplaten blijven wel in een heel erg hoog tempo volgen. Met Lucy Remembers Her Father is ze ondertussen al aan haar elfde album toe. En daarop onverminderd een hoge kwaliteit met 12 aantrekkelijke songs.

Gallway Bay Music / 7 00261 / 45308 8 / 2017

Website: www.anniegallup.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Susan Kane - Mostly fine  (Waardering Muziekwereld) 8

Susan Kane - Mostly fine

Met haar derde langspeler A Word Child maakten we voor het eerst kennis met de intelligent opgebouwde luisterliedjes van Susan Kane uit New York. Vier jaar later voegt ze daar met Mostly Fine een fijne lading aan toe. Wederom tien uit het leven gegrepen verhalen die door Susan met de hulp van producer en gitarist Jeff Eyrich in de Woody House studio van Fred Gillen Jr. werd vastgelegd.

Eigen Beheer / 7 00261 44335 5 / 2016

Website: www.susankane.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Elaine Mahon - Reach for the stars  (Waardering Muziekwereld) 8

Elaine Mahon - Reach for the stars

Reach For The Stars is het derde album van de uit Florida afkomstige Elaine Mahon. Haar stijl is aan te merken als Amerikaanse folk en met haar doorleefde warme stem weet Mahon de luisteraar te ontroeren met 14 zelfgeschreven songs, die uitblinken in schoonheid en eenvoud. Een album om te koesteren en te beluisteren op een stille zondagochtend.

7 00261 45108 4 / Eigen Beheer / 2016

Website: www.elainemahonmusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Gus McKay - Talisman  (Waardering Muziekwereld) 8

Gelijk vrolijk word je van deze Talisman van Australiër Gus McKay niet direct. Desalniettemin is zijn muziek van een zeer hoogstaande kwaliteit en het beluisteren meer dan waard. Het lijkt wel of Gus McKay zich samen met zijn muzikanten diep in de outback van het 'John Forrest National Park' in Glen Forrest WA. heeft teruggetrokken om deze unieke nummers te gaan inspelen. Voor mij hiervoor totaal onbekend, deze Gus McKay maar achteraf diep onder de indruk van zijn soms zwaar psychedelische oorlogsvoering met de diverse instrumentaria waarmee Talisman werden ingeblikt. Straffe kost.

Eigen Beheer / 2017

Website: www.gusmckay.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-05-2017

 

 

 

Anton Walgrave - Where oceans meet  (Waardering Muziekwereld) 8

Anton Walgrave - Where oceans meet

De 43-jarige Leuvense singer-songwriter Anton Walgrave is een muzikant die overloopt van kwaliteiten, zowel als componist van melodieën, als schrijver van schitterende songteksten. Zijn nieuwste album Where Oceans Meet kwam via ‘crowdfunding’ tot stand en werd live opgenomen tijdens twee concerten die op 6 en 7 juni vorig jaar in de 18e eeuwse kapel van het ‘Wivina’-klooster in Dilbeek voor een levend publiek werden gespeeld. Aanrader!

Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.antonwalgrave.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-03-2017

 

 

 

Lorin Hart - Love come back  (Waardering Muziekwereld) 8

Lorin Hart - Love come back

Singer-songwriter Lorin Hart (LA, California) bracht in 2015 het album Love Come Back uit en het is fijn dat de cd nu ook in Europa verkrijgbaar is. Op Love Come Back trakteert Lorin Hart de luisteraar op twaalf  zelfgeschreven songs in het genre americana/folkrock. Lorin beschikt over een soulvolle stem en het album luistert dan ook lekker weg.

Eigen Beheer / 8 88295 29337 2 / 2015

Website: https://lorinhart.bandcamp.com/releases

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-03-2017

 

 

 

Scott Smith - The sum of life  (Waardering Muziekwereld) 8

Scott Smith - The sum of life

The Sum Of Life is het debuutalbum van de Amerkaanse singer-songwriter Scott Smith uit San Francisco. Hierop elf americana, country-- en bluesrockers, merendeels uptempo uitgevoerd. Voor Americana-liefhebbers is het album een aanbeveling en ik ben ervan overtuigd dat Scott Smith ook live de liefhebbers zal weten te boeien. Opmerkelijk debuut!

Eigen Beheer / 8 88295 37528 3 / 2015

Website: http://www.scottsmithband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-03-2017

 

 

 

Lathouwers & Barbier - No time for rock 'n roll  (Waardering Muziekwereld)

Lathouwers & Barbier - No time for rock 'n roll

Lathouwers & Barbier is een duo uit het noorden van België die met No Time For Rock ’N Roll vorig jaar een interessant gitaar-akoestisch album uitbracht. Veel delta- en countryblues, maar – zoals de albumtitel reeds in het vooruitzicht stelt – geen uptempo americana. Met name liefhebbers van The Jayhawks komen op dit album aan hun trekken.

Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.lathouwersbarbier.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-03-2017

 

 

 

People vs Larsen - Loving losing  (Waardering Muziekwereld)

People vs Larsen - Loving losing

Tom Larsen is de frontman van People Vs. Larsen (PVL). Al ruim vier jaar lang levert PVL een innovatieve bijdrage aan de indie /blues muziekscenes in New York en hebben ze zich gevestigd als één van de beste live bands in NYC. PVL’s stijl is een muzikale ervaring, die blues, rock, jazz en indie  verenigt. Met Loving Losing is People Vs. Larsen er in geslaagd aan de traditionele blues een frisse en hedendaagse draai te geven en grenzen te verleggen.

8 88295354035 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.peoplevslarsen.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-02-2017

 

 

 

Husky Tones - Who will I turn to now?  (Waardering Muziekwereld) 8

Husky Tones - Who will I turn to now?

Na hun voortreffelijke debuut Time For A Change komt het duo dat gevormd wordt door Victoria Bourne (drums/vocals) en Chris Harper (gitaar/vocals) opnieuw sterk voor de dag met hun tweede album.  Hierop vinden we tien originele nummers, die zijzelf omschrijven als ‘punkblues’. Zware, rauwe, maar steeds melodieus klinkende gitaar riffs tekenen het album maar evenzeer worden er verrassende , haast ijle, dromerige adempauzes in gelast..

5 060362461746 / Eigen Beheer / 2017

Website: https://www.huskytones.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-02-2017

 

 

 

Mark Ripp & The Confessors - Under the circumstances  (Waardering Muziekwereld) 8

Mark Ripp - Under the circumstances

Het was drie jaar wachten op dit nieuwe album van de Canadese singer-songwriter Mark Ripp, maar ons geduld is met het onlangs verschenen Under The Circumstances beloond met dertien voortreffelijke rocksongs in de stijl van Tom Petty en Bruce Springsteen. Na iedere draaibeurt kreeg ik de neiging de cd opnieuw te starten. Met albums van dit kaliber worden we tegenwoordig niet meer zo vaak verwend.

8 29982178725 / Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.markripp.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-02-2017

 

 

 

Zoë Schwarz Blue Commotion - This is the life I choose  (Waardering Muziekwereld)

Zoë Schwarz Blue Commotion - This is the life I choose

Dertien songs op deze nieuwste release van de Britse Zoe Schwarz en deze zijn niet in onder één noemer te vangen. De liedjes hebben namelijk legio invloeden, zoals blues, soul, jazz, funk en pure rock. Niet alle songs zijn even sterk en het is in dit verband zonde dat Zoe in relatief korte tijd drie albums uitbracht. Als zij had gekozen voor een album met de beste songs van deze drie, dan hadden we kunnen spreken van een wereldalbum.

5 020883331560 / 33 Records / 2016

Website: https://www.bluecommotion.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-02-2017

 

 

 

Jude Johnstone - A woman's work  (Waardering Muziekwereld) 9

Jude Johnstone - A woman's woirk

De muziek van Jude Johnstone koester ik al zes albums lang en ook haar zevende, A Woman’s Work, stelt mij allerminst teleur. Integendeel, het is wederom genieten van prachtige liedjes en mooie verhalen. En wanneer de eerste track ‘Never Leave Amsterdam’ heet, dan kan je bij mij als Amsterdammer natuurlijk al helemaal niet stuk! Voor velen - zeker in West-Europa - nog tamelijk onbekend, deze Jude Johnstone, die al op haar achtste eerste liedjes schreef. Hoogste tijd voor een forse doorbraak in Nederland, waaraan A Woman’s Work hopelijk kan bijdragen.

614511839525 / BoJak Records / 2017

Website: www.judejohnstone.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Eileen Kozloff - Just words  (Waardering Muziekwereld)

Eileen Kozloff - Just words

Eileen Kozloff was tot voor kort nog een onbekende zangeres voor mij en mijn eerste kennismaking met Just Words, haar derde solo-album na tien tussenliggende jaren met haar vorige Heart And Souls Entwined, leverde een heel prettige luistersessie op van een kleine drie kwartier. De elf liedjes op het albums balanceren op het snijvlak van country en folk, waarbij de prachtige stem van Eileen immer leidend is. Heel fijn album!

88829549837 / MoosiCowlia (BMI) / 2017

Website: www.eileenkozloff.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Surrender Hill - Right here, right now  (Waardering Muziekwereld)

Surrender Hill - Right here, right now

Right Here right Now vormt een aangename eerste kennismaking met het duo Surrender Hill, gevormd door Afton Seekins en Robin Dean Salmon, residerend vanuit Sedona, Arizona. Dit blijkt hun tweede album te zijn met liefst veertien songs, variërend van americana, country tot rootsrock. Toppertje in dit genre!

Eigen Beheer / 888295510745 / 2017

Website: http://www.surrenderhill.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Kelly's Lot - Bittersweet  (Waardering Muziekwereld)

Kelly's Lot - Bittersweet

De rondom Kelly Zirbes gevormde band Kelly’s Lot (L.A., Ca) keert terug naar hun roots met veertien door Kelly (2 samen met Perry Robertson) geschreven uiterst gevarieerde rootssongs. Als ik goed heb geteld is Bittersweet al weer het twaalfde album in zo’n 21 jaar dat Kelly’s Lot aan de weg timmert en dit schijfje stelt opnieuw allerminst teleur. Een aanrader dus!

Eigen Beheer / 88829553037 / 2017

Website: www.kellyslot.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Hat Check Girl - Two sides to every story  (Waardering Muziekwereld) 8

Hat Check Girl - Two sides to every story

Hat Check Girl is een samenwerkingsverband tussen Annie Gallup en Peter Gallway, twee muzikanten die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend met respectievelijk diverse cd’s (beiden) en als producer (Gallway). Two Sides To Every Story is het zesde album als duo Hat Check Girl en bevat een collectie van tien songs, in combinaties van twee en ondergebracht  in vijf hoofdstukken. Annie en Peter verzorgen samen de vocalen en instrumentatie, daarin bijgestaan door Jerry Marotta (Peter Gabriel, Indigo Girls, Elvis Costello), op drums en percussie.

Gallway Bay Music / 7 00261448411 ;/ 2016

Website: http://hatcheckgirl.net/home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

John Cee Stannard & Blues Horizon - To the river  (Waardering Muziekwereld) 8

John Cee Stannard & Blues Horizon - To the river

De Britse singer-songwriter produceert nieuwe blues-albums aan de lopende band sinds hij zo’n drie jaar geleden met zijn begeleidingsband Blues Horizon switchte naar het bluesgenre. To The River is zijn nieuwste en bevat twaalf uiterst smaakvolle bluesnummers, waarvan er tien door hemzelf zijn geschreven. Speciale aandacht voor zangeres Julia Titus, die op een aantal nummers prachtige vocale bijdragen levert.

Eigen Beheer / 6 34158 64120 6 / 2017

Website: www.johnceestannard.co.uk www.johnceestannard.co.uk

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Miss Tess - Baby, we all know (Waardering Muziekwereld) 8

Miss Tess - Baby, we all know

Op haar nieuwste album Baby, We All Know brengt Miss Tess elf boeiende rootssongs en zij schreef alle liedjes zelf (Moonshiner samen met Sean Staples en Miss Lola samen met Thomas Bryan Eaton). Miss Tess laat zich begeleiden door een keur van uitstekende muzikanten die de kwaliteit van het album ver doen uitsteken boven het maaiveld in het grote aanbod van dit genre. Prima rootsalbum!

Rights Records / 6 41444176823 / 2016

Website: http://www.misstessmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

Kurt Deemer Band - Gaslight (Waardering Muziekwereld) 8

Kurt Deemer Band - Gaslight

Gaslight is het debuutalbum van de Kurt Deemer Band (Baltimore, Maryland) en telt twaalf nummers op het snijvlak van rootsrock en alt.country. Uitstekend studiodebuut, waarbij ik me levendig kan voorstellen dat het bijwonen van liveconcerten van deze band zeer de moeite waard zal zijn.

Eigen Beheer / 88829552187 / 2017

Website: http://www.kurtdeemerband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 11-01-2017

 

 

 

 

Wendy Webb - Step out of line (Waardering Muziekwereld)

Wendy Webb - Step out of line

Step Out Of Line is het vijfde studio-album van de in Iowa geboren en getogen en tegenwoordig vanuit Florida residerende Wendy Webb. Waren haar vorige albums reeds van zeer goede kwaliteit, dit is verreweg haar beste. Speciale aandacht voor het titelnummer met een schitterende trompetsolo van Wayne Jackson, alsmede voor de sublieme song Freedom. Step Out Of Time is één van de beste americana-albums van de laatste tijd en derhalve een must voor de liefhebbers van het genre.

Eigen Beheer / 889211899296 / 2017

Website: http://wendywebbmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

Johanna Lillvik - Johanna Lillvik (ep) (Waardering Muziekwereld) 8

Johanna Lillvik - Johanna Lillvik (ep)

De debuut-ep van Johanna Lillvik is ongetwijfeld een voorproefje van toekomstige kleurrijke indie pop en rock van deze Zweedse schone. Johanna schreef niet alleen zelf al haar liedjes, zij is ook verantwoordelijk voor de composities en de productie van deze ep. Speciale aandacht voor track 4, een indrukwekkend jazz/r&b-nummer met een geweldige trompetsolo van Anders Gustafsson. Johanna Lillvak is een groot muzikaal talent met een dijk van een stem van wie we ongetwijfeld nog veel muzikale pracht mogen verwachten.

Paraply Records / 2017

Website: https://www.facebook.com/johanna.lillvik

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

The Furious Seasons - Look west  (Waardering Muziekwereld) 8

The Furious Seasons - Look west

Mooie folkpop van deze Californische band op deze 5e release Look West. Veel nostalgische, melancholische songs en dat luistert lekker relaxt weg. Teksten met veel persoonlijk materiaal en de liedjes blijven ook na diverse luisterbeurten beklijven.

Eigen Beheer / 190394737160 / 2016

Website: http://thefuriousseasons.com/ 

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

Bob Cheevers – Selections from the Bob Cheevers Collection Fifty Years   (Waardering Muziekwereld) 8

Bob Cheevers - Selections from the Bob cheevers Collection Fifty Years

Ter viering van zijn 50-jarig jubileum als songwriter (van wel zo’n 3000 liedjes!) vormt dit schijfje een selectie van 10 songs van de 83 liedjes van een gelijktijdig uitgebrachte 5-cd box, die een overzicht biedt van de eerste 25 jaar van Cheever’s carrière. Een leuke kennismaking voor diegenen die nog niet bekend waren met zijn muziek.

651591007011 / Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.bobcheevers.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

Vinny Fazzari - Live life long  (Waardering Muziekwereld)

Vinny Fazzari - Live life long

De naam Vinny Fazzari zal niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Toch draait deze artiest al heel wat jaren mee en heeft hij zelfs voor het verschijnen van zijn debuut Live Life Long al een award op zak als solo-artiest. Live Life Long is duidelijk het gevolg van een rijk muzikaal leven en is een mooi album geworden.

888295234580 / Eigen Beheer / 2015

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

 

Steve Brooks - I'll take you home  (Waardering Muziekwereld) 8

Steve Brooks - I'll take you home

Steve Brooks is een niet meer zo jonge singer-songwriter uit Austin, Texas. Steve Brooks heeft de kunst van het songschrijven duidelijk onder de knie en ook zijn zangstem is heel aangenaam om naar te luisteren. Het is niet waarschijnlijk dat Steve nog een echte muzikale carrière in de spotlights wil nastreven, maar dat hij zijn muziek verder wil gebruiken om zijn verhalen en meningen wereldkundig te maken staat buiten kijf. I’ll Take You Home is een mooie gelegenheid om kennis te maken met zijn liedjes.

700261435749 / Steve Brooks and Frog Records / 2015

Website: http://www.stevebrooks.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

Tom Shed - Davey's Cornet  (Waardering Muziekwereld) 8

Tom Shed - Davey's cornet

Voor de Amerikaanse zanger en songschrijver Tom Shed is het een erezaak om via zijn muziek bij de luisteraars één of andere boodschap na te laten. Op zijn nieuwe twaalf nummers tellende cd Davey’s Cornet komen uiteenlopende gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis aan bod, maar ook verhalen uit het dagelijkse leven.

02038484172 / Curly Maple Music/ 2016

Website: http://tomshed.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

Dave Desmelik - Lifeboat  (Waardering Muziekwereld)

Dave Desmelik - Lifeboat

Met een tien langspelers tellende discografie mag de sinds eind jaren negentig actieve muzikant (voor hij het solopad verkende bracht Desmelik met Onus B Johnson twee langspelers uit) een veteraan genoemd worden in de indie-scène. Met Lifeboat, zijn elfde werkstuk, profileert Dave Desmelik zich als een alleskunner.                                               

Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.davedesmelik.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-01-2017

 

 

 

Backtrack Blues Band - Way back home  (Waardering Muziekwereld)

Backtrack Blues Band - Way back home

De Backtrack Blues Band uit de Tampa Bay Area in Florida bestaat al 36 jaar. Nu brengen ze ‘Way Back Home’ uit, hun vijfde plaat. Er staan tien gedreven Chicago bluessongs op. De band grijpt terug naar de sound van Paul Butterfield en de vroege Fabulous Thunderbirds. Lang geleden dat ik zo’n fijne bluesplaat heb gehoord!

2 01607 01000 7 / flamingcheese records / 2016

Website: http://backtrackbluesband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-12-2016

 

 

 

Anna Fermin's Trigger Gospel - You belong here  (Waardering Muziekwereld) 8

Anna Fermin's Trigger Gospel - You belong here

Anna Fermin is een Amerikaanse singer-songwriter van Filippijnse ouders, sinds haar jonge jeugd residerend in Chicago, die 8 jaar na haar laatste plaat met haar vier bandleden van Trigger Gospel een alleraardigst album heeft uitgebracht met een mix van americana, roots en (alt)country. Alle negen songs zijn door Anna zelf geschreven en de muziek kenmerkt zich door veel stijlwisselingen binnen de genoemde genres.

8 88295 51055 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.annaferminmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-12-2016

 

 

 

Jason Elmore & Hoodoo Witch - Champagne Velvet  (Waardering Muziekwereld) 8

Jason elmore & Hoodoo Witch - Champagne velvet

Jason Elmore & Hoodoo Witch hebben voor hun derde album een muzikale switch gemaakt. De vorige albums kenden vooral een stevige sound gebaseerd op Texas blues en rock. Op Champagne Velvet krijgen we een heerlijke 50’s sound in de vorm van jump-blues, Memphis soul en swing roots gepresenteerd. Luistert lekker weg!

6 3596124242 0 / UnderworldIndieRecords / 2016

Website: http://jasonelmore.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-12-2016

 

 

 

Travis Green - A little too late  (Waardering Muziekwereld) 8

Travis Green - A little too late

Op de tien originele nummers die de Texaan Travis Green opnam, klinkt hij als een tiener crooner die omgeschoold is tot een gelaarsde roadhouse rocker. Liefhebbers van rootsrock en country zullen met dit album zeker aan hun trekken komen. Voor de eventuele line dance specialisten onder hen, trek uw beste danslaarzen maar aan!

8 88295 42773 9 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.travisgreenmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-12-2016

 

 

 

Pete Sinjin - The heart and the compass  (Waardering Muziekwereld)

Pete Sinjin - The heart and the compass

Met The Heart And The Compass blijkt Pete Sinjin alweer toe aan zijn vierde album en zijn vorige platen schijnen al even mooi te zijn al deze. Elf liedjes staan er in totaal op The Heart And The Compass. En met dat geheel nestelt Sinjin zich wat mij betreft comfortabel ergens in de slipstream van grote voorbeelden als Rodney Crowell, Ryan Bingham, John Prine en Townes Van Zandt. Niet de minste namen toch?

7 00261 44250 1 / Eigen Beheer

Website: http://www.petesinjin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-11-2016

 

 

 

Gerry Beckley - Carousel  (Waardering Muziekwereld) 8

Gerry Beckley - Carousel

Carousel is een verrassend frisse plaat van Gerry Beckley, één van de oprichters van de band America. Beckley is een alleskunner in zijn studio in Los Angeles, naast de productie en het gros van de 12 songs zorgt hij zowat in zijn eentje voor de volledige basisinstrumentatie in melodieus popwerk, enigszins in het verlengde van zijn werk met America.

Blue Elan Records / 2016

Website: http://venturahighway.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-11-2016

 

 

 

C. Daniel Boling - These houses  (Waardering Muziekwereld) 8

C. Daniel Boling - These houses

C. Daniel Boling is wat je noemt een ware laatbloeier. Pas op zijn vijftigste ging met zijn liedjes optreden en al vrij snel met het nodige succes. Zo was hij bijvoorbeeld twee jaar geleden nog de winnaar van de gerenommeerde Kerrville New Folk songsmidcompetitie. En ook zijn inmiddels zeven albums genieten in kennerskringen het nodige aanzien.

7 00261 43928 0 / Berkalin Records / 2016

Website: http://danielboling.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-11-2016

 

 

 

Jeff Boortz - Half the time  (Waardering Muziekwereld) 8

Jeff Boortz - Half the time

Al gedurende achttien jaar is Jeff Boortz een betrouwbare naam in de muziekscene van Houston, TX. Zijn voorlaatste (derde) studio album “Half The Time” dateert uit 2014. Het is een album met (tien) originele nummers en alternatieve muziek uit Texas, die zijn oorsprong vindt in de Americana. Jeff Boortz is een artiest die je absoluut moet ontdekken! 

6 44167 13102 5 / Eigen Beheer / 2014

Website: http://www.jeffboortzmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 22-11-2016

 

 

 

Sharon Goldman - Kol Isha (A Woman's Voice)  (Waardering Muziekwereld) 10

Sharon Goldman - Kol Isha (A woman's voice)

Kol Isha, Hebreeuws voor A Woman’s Voice) is een prachtig folkalbum van de Amerikaans-Israëlische zangeres Sharon Goldman dat op de valreep terecht gaat komen in mijn top-10 2016 van folkalbums. Gezegend met een heldere stem als die van een nachtegaal betovert Goldman de luisteraar in 13 songs, die allen teruggrijpen naar Sharon Goldman’s herinneringen aan Hebreeuwse liedjes tijdens haar religieuze kindertijd.. Een ’folkpareltje’!

8 88295 47004 9 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://sharongoldmanmusic.com/home

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-11-2016

 

 

 

Glenn Alexander & Shadowland - Glenn Alexander & Shadowland  (Waardering Muziekwereld)

Glenn Alexander & Shadowland - Glenn Alexander & Shadowland

Glenn Alexander heeft samen met zijn bandleden van Shadowland (waarvan de meesten afkomstig zijn uit de band Southside Johnny & the Ashbury Jukes) een fijn americana-album uitgebracht met een mix van blues, soul en rock. Een aanbeveling voor alle roots-liefhebbers om dit schijfje te kopen bij bv. Amazon of CD Baby.

8 88295 46672 1 / Rainbows Revenge Records / 2016

Website: http://glennalexander.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-11-2016

 

 

 

Jack Tempchin - One more song  (Waardering Muziekwereld) 8

Jack Tempchin - One more song

Jack Tempchin is over het algemeen bekender als songwriter dan al performer. Hij schreef ondermeer legendarische songs voor The Eagles, zoals “Peaceful Easy Feeling” en “Almost Gone”). Maar zijn eigen albums zijn stuk voor stuk ook zeer de moeite waard, zoals Tempchin op zijn nieuwste cd One More Song weer ondubbelzinnig bewijst door heel fijn terug te vallen op zijn roots uit de jaren 60.

Blue Elan Records / 2016

Website: http://www.jacktempchin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-11-2016

 

 

 

Jesse Dayton - The Revealer  (Waardering Muziekwereld) 8

Jesse Dayton - The Revealer

Sinds halverwege de jaren negentig actief in de muziek en zijn debuut Raising Cain trok veel aandacht bij liefhebbers van de Outlaw Country van Johnny Cash, Waylon Jennings en Hank Williams. Nu inmiddels zo’n twintig jaar verder in de tijd keert hij terug naar zijn eigen muziek. Met zijn warme bariton laat hij horen dat hij nog steeds met een keur aan stijlen uit de voeten kan: rootsrock, honkeytonk, country en rock ’n roll.

Blue Elan Records / 2016

Website: http://jessedayton.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 06-11-2016

 

 

 

Lynne Hanson & The Good Intentions - 7 Deadly Spins  (Waardering Muziekwereld) 8

Lynne Hanson & The good Intentions - 7 Deadly Spins

De titel van deze nieuwste van de Canadese singer-songwriter Lynne Hanson verwijst naar de 7 zogenaamde ‘murder ballads’ op dit mini-album. Uitstekende americana, maar wel helaas met een enigszins (te) korte speelduur. In afwachting van een nieuw volwaardig (full)album kunnen we gelukkig terugvallen een aantal uitstekende cd's, die Lynne Hanson eerder uitbracht, allen verkrijgbaar via www.cdbaby.com

8 29982 16615 9 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.lynnehanson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 02-10-2016

 

 

 

Elijah Ford & The Bloom - As you were  (Waardering Muziekwereld) 8

Elijah Ford & The Bloom - As you wereElijah Ford debuteerde als solo artiest in 2011 met Upon Waking. As You Were is zijn tweede volwaardige studio album. Al vanaf de opener ”Try As You Might”  voel je waar het hier op dit album om gaat. Gedegen rocksongs met poppy randjes wisselen elkaar af en vullen dit album met genietbare songs, die soms heel Southern aanvoelen.

6 12046 71494 2 / Nine Mile Records / 2016

http://elijahfordmusic.com/#preorder

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 02-10-2016

 

 

 

Mary Beth Cross - Feels like home  (Waardering Muziekwereld)

Mary Beth Cross - Feels like home

Zes leuke songs op het snijvlak van folk en bluegrass presenteert de uit Colorado afkomstige Mary Beth Cross op haar ep Feels Like Home. Niets op aan te merken, maar we kijken hierdoor wel uit naar een nieuw album met een volwaardige speelduur. Wie daarop niet wil wachten, kan ik haar vorige vier albums warm aanbevelen, allen verkrijgbaar via www.cdbaby.com

8 88295 41596 5 / 2016

Website: http://marybethcross.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 02-10-2016

 

 

 

Brian Cullman - The opposite of time  (Waardering Muziekwereld) 8

Brian Cullman - The opposite of time

Brian Cullman uit NYC heeft wat betreft zijn zangstem en muziekstijl wel wat weg van Lloyd Cole en dat is natuurlijk in principe een prima visitekaartje. Zijn nieuwe (2e) album The Opposite Of Time telt 12 gevarieerde (folk)rocksongs, maar pas na een aantal luistersessies kreeg ik een klik met dit album. Een typisch ‘groeiplaatje’ dus en wat mij een klasse beter dan zijn debuut van 8 jaar geleden.

016728119627 / Sunnyside Records / 2016

Website: http://www.briancullman.com/#brian

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 02-10-2016

 

 

 

Giulia Millanta - Moonbeam parade  (Waardering Muziekwereld) 9

Giulia Millanta - Moonbeam parade

Op Moonbeam Parade, het nieuwste album van de Italiaanse, maar tegenwoordig in Austin, Texas residerende Giulia Millanta, staan 13 zeer interessante zelfgeschreven nummers, die het best zijn te rangschikken onder het genre indie pop/folk. Leuke nazomerse muzikale verrassing! Cd-recensie op muziekwereld staat gepland voor 4 oktober.

1 90394 61598 7 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.giuliamillanta.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-09-2016

 

 

 

The Grand Undoing - Sparks rain from the light of love  (Waardering Muziekwereld) 8

The Grand Undoing - Sparks rain from the light of love

Sparks Rain From The Lights Of Love (poëtische albumtitel overigens) is het derde studioalbum van Seth Goodman (Boston, MS) onder de naam van The Grand Undoing. Het album is een mix van post-rock/americana met de nodige psychedelische invloeden in de stijl die we kennen van Joe Jackson. Alle nummers zijn door Goodman zelf geschreven. Interessant album dat wel een aantal luisterbeurten nodig heeft om op de juiste waarde te worden geschat, oftewel een 'groeiplaatje'.

8 88295 45623 4 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://thegrandundoing.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-09-2016

 

 

 

Seth Swirsky - Circles and squares  (Waardering Muziekwereld) 8

Seth Swirsky - Circles and squares

Op zijn nieuwste release laat Seth Swirsky horen dat hij ook een softrock-kant heeft en eerlijk gezegd spreken deze maar liefst 17 tracks mij meer aan dan het vroegere werk van zijn Red Button releases. Circles And Squares bevalt de nodige invloeden van McCartney, The Beach Boys en Nilsson, om maar een paar interessante vergelijkingen aan te halen. Pluspunt is verder dat Swirsky alle instrumenten op het album zelf bespeelt.

14511 83742 2 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.seth.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-09-2016

 

 

 

Michael Tomlinson - House of sky  (Waardering Muziekwereld) 7

Michael Tomlinson - House of sky

Liefhebbers van easy listening folkpop en met name de fans van Dan Fogelberg kunnen hun hart ophalen met het nieuwste album van de uit Seattle (Washington) afkomstige singer-songwriter Michael Tomlinson. De 16 tracks kabbelen rustig voort en daarmee typeer ik gelijk een minpuntje: het klinkt naarmate het album vordert enigszins braaf en saai, maar daarentegen toch wel weer lekkere achtergrondmuziek tijdens de huidige indian summer.

Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.michaeltomlinson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-09-2016

 

 

 

Jaime Michaels - Once upon a different time  (Waardering Muziekwereld)

Jaime Michaels - Once upon a different time

Once Upon A Different Time is het tiende album in twintig jaar van de Amerikaanse singer/songwriter Jaime Michaels. Het album is een mix van nieuwe nummers en enkele songs die opnieuw opgenomen werden. Jaime Michaels is een vlotte verteller. Dat hij zijn verhaaltjes in mooie songs verpakt, die hij samen met competente muzikanten vertolkt, is zonder meer een pluspunt. Once Upon A Different Time is een luisteralbum bij uitstek.

8 012786019420 / Appaloosa Records / 2016

http://www.jaimemichaels.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-08-2016

 

 

 

The Flying A's - You drive me crazy  (Waardering Muziekwereld) 8

The Flying A's - You drive me crazy

Het duo The Flyin’ A’s wordt gevormd door het echtpaar Hilary Claire en Stuart Adamson uit Austin, Texas. Met hun derde cd zetten zij de opgaande lijn van de afgelopen jaren voort. Speciale complimenten ook voor de schitterende productie van Chris Cage. Met You Drive Me Crazy verdienen The Flyin’ A’s een definitieve doorbraak. De nabije toekomst zal het leren.

7 00261 43637 1 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.theflyinas.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-08-2016

 

 

 

Sonny Axell - Kickback  (Waardering Muziekwereld) 8

Sonny Axell - Kickback

Deze jazzpianist/-vocalist uit St. Etienne, Frankrijk brengt op zijn nieuwste album ondermeer muziek van favorieten uit zijn jeugdjaren, zoals Earth, Wind & Fire en Stevie Wonder. Op Kickback etaleert Axell dat hij een flinke stap voorwaarts maakt met een toegankelijke mix van r&b en jazz.

6 35131 19673 7 / Eigen Beheer / 2016

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-08-2016

 

 

 

 

Someday Jacob - It might take a while  (Waardering Muziekwereld) 7

Someday Jacob - It might take a while

Someday Jacob is een formatie uit Bremen die met It Might Take A While hun tweede album presenteren. Het album heeft zeker zijn charmes en laat je dromen over uitgestrekte valleien waar mysterie en schoonheid in elkaar overvloeien, maar over de gehele linie voldoet het album toch niet helemaal aan de verwachtingen. Niettemin wel een ruime voldoende.

4 260311 430996 / Eigen Beheer / 2015

Website: http://somedayjacob.de/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-08-2016

 

 

 

Sue Sergel - Beneath the willow tree  (Waardering Muziekwereld) 9

Sue Sergel - Beneath the willow tree

Met haar roots in Liverpool (UK), tegenwoordig vanwege de liefde al jarenlang residerend in Zweden, de laatste jaren in Göteborg, is Sue Sergel één van de meest bekende bluesartiesten in Zweden. Met haar nieuwste album Beneath The Willow Tree verrast zij de muzikale fijnproevers met een mix van twaalf voortreffelijke Americana-songs. Absolute aanrader!

Eigen Beheer / 7 320470 204399 / 2015

Website: http://www.suesergel.net/home-page

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-08-2016

 

 

 

The Coal Porters - No. 6  (Waardering Muziekwereld) 8

The Coal Porters - No. 6

The Coal Porters, zo’n 17 jaar geleden opgericht in LA, is een Brits-Amerikaanse bluegrassband onder leiding van Sid Griffin en Neil Robert Herd met haar thuisbasis in Londen. No. 6 is (voor de hand liggend) het zesde en verreweg het beste album van de band.

Prima Records Ltd. / 7 93962 0027 9 / 2016

Website: http://www.sidgriffin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-08-2016

 

 

 

 

Mia Rose Lynne - Follow me moon  (Waardering Muziekwereld)

Mia Rose Lynne - Follow me moon

Het zo’n reeds 8 maanden geleden uitgebrachte nieuwe album van Mia Rose Lynne verdient het om opnieuw onder de aandacht te worden gebracht. Award-winnares Mia Rose Lynne is een singer-songwriter uit Tennessee. Op Follow Me Moon brengt zij op voortreffelijke wijze een mix van 11 originals met invloeden uit de folk, pop, bluesgrass en americana.

Waterknot Music / 6 43157 43731 / 2015

Website: http://www.miaroselynne.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-08-2016

 

 

 

Don Conoscenti - Anastasia  (Waardering Muziekwereld) 8

Don Conoscenti - Anastasia

Anastasia is het eerste studio-album van Don Conscenti in 15 jaar. Het moet gezegd: het was het lange wachten wel waard. De 14 tracks zijn een afwisselende mix van uiteenlopende americana-songs, die naar meer doen smaken met hopelijk dit keer een kortere wachttijd.

Howlin’ Dog Records / 0 36000 29145 2 / 2015

Website: http://www.donconoscenti.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-08-2016

 

 

 

Jenai Huff - Color wheel  (Waardering Muziekwereld)

Jenai Huff - Color wheel

Met haar zuivere en soulvolle stem staat Jenai Huff ook op haar derde album weer garant voor alt.country van hoog niveau, mede dankzij de voortreffelijke musici die hun medewerking verleenden aan Color Wheel, zoals grammy-winnaar Ben Wisch (ook verantwoordelijk voor de productie), singer-songwriter Eugene Ruffolo, George Naha en drummer Chris Mashak.

8 88295 44218 3 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://jenaihuffmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 28-06-2016

 

 

 

King of the Tramps - Cumplir con el diablo  (Waardering Muziekwereld)

King of the Tramps - Cumplir con el diablo

King of the Tramps is een rootsrockband, met nadrukkelijke invloeden vanuit de rhythms and blues, rock en southern countryrock in hun songs. Hun sound wordt ook wel door de kenners omschreven als ‘whiskey gospel’ en ‘midwestern roots rock’. Na beluistering van Cumplir con el Diablo kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat King of the Tramps een pure liveband is, dus laten we hopen dat we dit gezelschap in de toekomst ook op de Nederlandse podia mogen verwelkomen.

8 88295 43651 9 / Old School Records / 2016

Website: www.kingofthetramps.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 28-06-2016

 

 

 

Al Rose - Spin spin dizzy  (Waardering Muziekwereld) 8

Al Rose - Spin spin dizzy

Spin Spin Dizzy is alweer het zevende album van songsmid Al Rose (Chicago, Illinois). Tijdens zijn carrière toerde hij regelmatig in Japan en door Europa, maar voor mij is deze release een eerste kennismaking en die valt zeker niet tegen. Alle songs zijn door Rose zelf geschreven en ik kan dit album aanbevelen aan liefhebbers van eigenzinnige folkrock.

1 90394 40704 9 / Eigen Beheer / 2016

Website: www.alrosemusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 28-06-2016

 

 

 

J. Hardin - The piasa bird  (Waardering Muziekwereld) 8

J. Hardin - The piasa bird

John Everett Hardin groeide op in een klein rivierstadje in de staat Mississippi en vestigde zich uiteindelijk op latere leeftijd in Wisconsin, waar hij tussen 2005 en 2011 twee albums (een EP en LP) uitbracht en in die periode onder de naam Everett Thomas uitgebreid door de States toerde. The Piasa Bird werd opgenomen in een vierdaagse sessie in The Midwest Sound Studio, Rockford, Ilinois. Dit folkalbum is zeer de moeite waard, met name voor liefhebbers van Tomwnes van Zandt en Gillian Welch!

8 88295 44070 7 / Piasa Recordings / 2016

Website: http://www.jhardin.net/ (in voorbereiding)

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 28-06-2016

 

 

 

Auburn - Love & promises  (Waardering Muziekwereld) 9

Auburn - Love & primises

Vorig jaar verraste Liz Lenton en haar band ons met hun schitterende album Mixed Feelings. Nu verschijnt de opvolger Love & Promises, alweer het vijfde uit hun oeuvre. Het is opnieuw genieten van afwisselende americana, gelardeerd met de prachtige vocalen van Lenton. Wederom een absolute aanrader voor liefhebbers van americana! 

1 90394 20425 9 / Scarlet Records / 2016

Website: http://www.auburn.org.uk/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Annie Keating - Trick star  (Waardering Muziekwereld) 9

Annie Keating - Trick star

Annie Keating groeide op in Boston, en kreeg haar eerste fiets ongeveer tegelijk met haar eerste gitaar, allebei waren ze belangrijk voor haar als ontsnappingsmiddelen uit de saaie en conservatieve Bostonse buitenwijken. Trick Star, het titelnummer van Keatings nieuwe album, gaat over die eerste fiets, een Trick Star. De rest van de liedjes op dit, haar zevende, album gaan over opgroeien, weggaan, en weer terugkeren, en nog veel meer. Keating leverde kortom weer een juweeltje af, een mooi groeiplaatje.

0 24606 95581 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.anniekeating.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

Richard Paul Thomas - Salado  (Waardering Muziekwereld) 8

Richard Paul Thomas - Salado

Richard Paul Thomas is een singer-songwriter uit LA, California. Zijn songs zijn een mix van diverse muziekstijlen, zoals folk, r&b, jazz en zelfs rock ‘n’ roll. De weldoordachte teksten van zijn liedjes raken de luisteraar recht in het hart. Aangename verrassing dit album, met dank aan Hemifrån.                       

7 00261 43992 1 / Eigen Beheer / 2016

Website: http://www.richardpaulthomas.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Gypsy Soul - True  (Waardering Muziekwereld)

Gypsy Soul - True

Gypsy Soul wordt gevormd door het duo Cilette Swann & Roman Morykit uit Jacksonville, Oregon. De tien songs op True – hun dertiende album! – zijn een mix van originele country, alt.country en roots, en liggen stuk voor stuk prachtig in het gehoor voor de liefhebbers van het genre. Prachtig americana-album! 

6 56097 80002 / Off The Beaten Track Recordings / 2016

Website:

https://www.facebook.com/gypsysoulmusic/app/208195102528120/?ref=page_internal

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

Libby Koch - Just move on  (Waardering Muziekwereld) 8

Libby Koch - Just move on

Muziekliefhebbers van country á la Allison Krauss en Rhonda Vincent mogen wat mij betreft zonder te luisteren dit nieuwe album van Libby Koch (Houston, Texas) aanschaffen. Wanneer ik hier nog aan toevoeg dat Just Move On mede tot stand kwam via producer Bil VornDick hoef ik kenners van zijn palmares met een groot aantal albums in het country- en bluegrassgenre geen nadere aanbeveling te doen voor dit lekker wegluisterend countryplaatje.

8 45121 09483 1 / Berkalin Records / 2016

Website: http://www.libbykoch.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Riddle & The Stars - New coastline  (Waardering Muziekwereld) 8

Riddle & The Stars - New coastline

De Australische singer-songwriter Ben Riddle brengt samen met zijn muziekvrienden ‘The Stars’ (voorheen The Fallen Stars) op New Coastline een mix van tien afwisselende songs in het genre americana dat liefhebbers van het werk van Gram Parsons zeker zal aanspreken.

4 250137 207988 / Eigen Beheer / 2015

Website: www.riddleandthestars.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Robert Rex Waller Jr. - Fancy free  (Waardering Muziekwereld) 8

Robert Rex Waller Jr. - Fancy free

Op zijn album Fancy Free heeft Robert Rex Waller Jr. dertien favoriete songs geselecteerd, waaraan hij zijn eigen interpretatie en uitvoering wijdt. De keuze van deze selectie met onder andere songs van Neil Young, Ray Davies, Willie Nelson en Bob Dylan is smaakvol tot standgekomen en biedt in combinatie met de soulvolle basstem van Waller en zijn prima bandleden een absolute meerwaarde voor deze americana-release. 

1 90394 24938 0 / Western Seeds Record Company / 2016

Website: http://www.robertrexwallerjr.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Tony McLoughlin, Marlon Klein - Where Is Jack  (Waardering Muziekwereld) 8

Tony McLoughlin, Marlon Klein - Where Is Jack

De uit vijf bandleden geformeerde formatie rond Tony McLoughlin en Marlon Klein is afkomstig uit Kaapstad, Zuid-Afrika. De band beschrijft de muziek op hun nieuwe album Where Is Jack als een multi-crossover world/roots/rock music project - based on the deep “true blue” lyrics of real-life experience en na beluistering van het album kan ik deze definiëring wel onderschrijven. Een heel dikke voldoende als rapportcijfer!

4 006180 263422 / Fuego / 2016

Website: https://www.facebook.com/WhereIsJack/info/?tab=page_info

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 14-06-2016

 

 

 

Rupert Wates - Colorado mornings  (Waardering Muziekwereld) 9

Rupert Wates - Colorado mornings

Singer/songwriter Rupert Wates verrast met dit album de luisteraar met prachtige akoestische americana en folk, verpakt in twaalf wonderschone liedjes die – met af en toe een vleugje jazz als extra ingrediënt – meevoeren op een nostalgisch avontuurlijke reis door de prachtige landschappen van Colorado.

Eigen Beheer / 0 88907 21289 4 / 2016

Website: http://www.rupertwatesmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2016

 

 

 

Matt Bauer - Dream's end  (Waardering Muziekwereld) 9

Matt Bauer - Dream's end

Wanneer je de muziek van Matt Bauer niet kent (Is dat mogelijk?) dan heb je geen 30 seconden nodig om te onderscheiden dat zijn stijl binnen de criteria valt waarvoor Americana doorgaat. Ondanks dat Matt Bauer een veelzijdig instrumentalist is, wordt hij op Dream’s End door een bataljon musici ondersteund. Matt Bauer is niet alledaags, maar zijn nieuwste album openbaart zich andermaal als een avontuur waarbij je betrokken wil zijn. En wanneer zijn stijl weerklank vindt, dan wordt je zijn muzikale wereld ingezogen. Bauer ontstresst!

Crossbill Records / 7 35885 82802 8 / 2015

Website: http://mattbauermusic.squarespace.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2016

 

 

 

The Robert Bobby Duo - Folk art  (Waardering Muziekwereld) 8

The Robert Bobby Duo - Folk art

Op het album Folk Art brengt The Robert Bobby Duo 11 akoestische songs in het genre roots/americana. De liedjes doen wel enigszins denken aan een mix van John Prine en Lucinda Williams en dat is op zich al voldoende aanbeveling voor de liefhebbers van dit genre. 

Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.robertbobby.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2016

 

 

 

Clarence Bucaro - Pendulum  (Waardering Muziekwereld) 8

Clarence Bucaro - Pendulum

De uit Cleveland, Ohio afkomstige, tegenwoordig vanuit Brooklyn opererende Clarence Bucaro is voor mij al een aantal jaren geen onbekende meer. Op Pendulum etaleert Bucaro wederom een ongelooflijk knappe cocktail van Memphis-countrysoul en Westcoast-countryrock. De robuuste, herfstige sound maakt van Bucaro’s nieuwste release ideaal gezelschap voor onstuimige najaarsstormen en lange avonden in de beschutting van huiselijke warmte.

Twenty Twenty Records / 8 88295 41300 8 / 2016

Website: http://mattbauermusic.squarespace.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2016

 

 

 

Marten Lärka - Alouette  (Waardering Muziekwereld) 8

Marten Lärka - Alouette

Marten Lärka is een sympathieke singer/songwriter uit Jättendal, Hälsingland in midden Zweden, die hier nog onbekend is maar in zijn thuisland reeds diverse cd’s en ep’s op zijn naam heeft staan. Alouette is zijn nieuwste album dat 9 tracks telt (Franstalig!) met een mix van minimalistische indie pop en indie rock. Verrassende francofiele Zweedse ontdekking! 

Eigen Beheer / 2016

Website: https://www.facebook.com/martenlarka/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-04-2016

 

 

 

The Ted Vaughn Blues Band - The Ted Vaughn Blues Band  (Waardering Muziekwereld)

The Ted Vaughn Blues Band - The Ted Vaughn Blues Band

De Noordwestelijke staat Oregon in de VS is nu niet bepaald de streek waar bluesbands welig tieren, maar The Ted Vaugh Blues Band is de uitzondering op de regel. Het gelijknamige debuutalbum is een absolute aanrader voor de bluesliefhebbers. Reeds in 2011 uitgebracht in de States, maar gelukkig nu ook hier verkrijgbaar. 

7 00261 32638 2 / 2011

Website: http://www.tedvaughnbluesband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-04-2016

 

 

 

Eli Barsi - Portrait of a cowgirl  (Waardering Muziekwereld) 8

Eli Barsi - Portrait of a cowgirl

De albumtitel laat niets te raden over in welk genre we de muziek van de uit Saskatchewan (Canada) afkomstige Eli Barsi kunnen rangschikken. Haar alweer 13e album biedt de liefhebbers van bluegrass en country twaalf gedegen countrypop en –rocksongs. Eli Barsi beschikt over een stem die zich prima leent voor het genre en haar band zorgt voor uitstekende instrumentale ondersteuning.

8 29982 14351 8 / Redtruck Internationa Records / 2016

Website: http://elibarsi.com/home

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-04-2016

 

 

 

The Grahams - Glory bound  (Waardering Muziekwereld) 8

The Grahams - Glory bound

Op de opvolger van Riverman’s Daughter, een eerste  muzikale zoektocht die langs de machtige Mississippi meandert, verkennen Alyssa en Doug Graham de horizonten langs de spoorrails. Evenals op de voorganger wordt op Glory Bound de thematiek met veel aandacht voor authenticiteit benaderd in een songsyclus die met hulp van oude vriend  Bryan McCann tot stand kwam. Puike rootsplaat! 

7 07541 85109 1 / Eigen Beheer / 2013

Website: www.thegrahamsmusic.net

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-04-2016

 

 

 

Allison Dietz - Pretty lies  (Waardering Muziekwereld)

Allison Dietz - Pretty lies

Opmerkelijk debuutalbum van deze jonge singer-songwriter uit Baltimore (Maryland), waarop zij country- en folkrock laat samensmelten in 10 uitstekende Americana-nummers, die merendeels door haar zijn geschreven. Absolute aanrader voor liefhebbers van Loretta Lynn. 

Eigen Beheer / 8 88295 35030 3 / 2015

Website: http://www.allisondietzmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-04-2016

 

 

 

Billy Shaddox - I melt, I howl  (Waardering Muziekwereld) 8

Billy Shaddox - I melt, I howl

De in Colorado geboren en getogen Billy Shaddox is een singer-songwriter pur sang in het genre americana/roots. De elf songs zijn stuk voor stuk pakkend en meeslepend in welk kader ‘Feels Like Home’ en ‘Golden Coast’ wat mij betreft de prijsnummers zijn van dit warm aanbevolen album. 

Eigen Beheer / 2015

Website: http://billyshaddox.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-04-2016

 

 

 

The Chapin Sisters - Today's not yesterday  (Waardering Muziekwereld) 8

The Chapin Sisters - Todays's not yesterday

Dit is het eerste album van The Chapin Sisters met originele songs sinds 5 jaar (afgezien van een tussendoortje met covers van The Everly Brothers). De zusjes verwennen de luisteraar zoals vertrouwd met prachtige harmonieuze vocalen in nummers die verhalen over persoonlijke gevoelens en indrukken aangaande hun verhuizing van Los Angeles naar New York.

Lake Bottom Records / 8 88295 33863 9 / 2015

Website: http://www.thechapinsisters.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-04-2016

 

 

 

Stone Cupid - The Cardinal  (Waardering Muziekwereld) 8

Stone Cupid - The Cardinal

Julie Christensen is een gelouterde zangeres in de Amerikaanse alt.countryscene en met haar (vibrato)vocalen is zij de spil in de sound van de formatie Stone Cupid (Nashville, Tennessee). Niettemin ook de nodige credits voor de mannelijke bandleden Chris Tench (gitaar), Sergio Webb (gitaar), Bones Hillman (bas) en Steve Latanation (drums), die ‘The Cardinal’ mede vormgeven met uitstekende instrumentale ondersteuning. 

Eigen Beheer  / 8 81034 15305 0 / 2015

Website: http://www.stonecupid.com/index/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-04-2016

 

 

 

Bianca de Leon - Love, guns & money  (Waardering Muziekwereld) 8

Bianca de Leon - Love, guns & money

Met Love, Guns & Money is Bianca de Leon inmiddels al aan haar vierde album toe. En net als op de voorgangers overtuigt ze ook op die nieuwe weer volop. En dat levert in het gezelschap van begenadigde medereizigers John Inman (gitaren, Stuart Adamson (akoestische gitaar), Radoslav Lorkovic (piano, B3 en accordeon), The East Side Flash (resophonic), Paul Pearcy (drums en percussie) en nog wat anderen ook nu weer flink wat muzikale hoogstandjes op.

Eigen Beheer / 7 00261 32170 7 / 2016

Website: http://biancamusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-03-2016

 

 

 

John Pinamonti - The Usual  (Waardering Muziekwereld)

John Pinamonte - The Usual

John Pinamonti groeide op in Californië en Oregon, maar woont en werkt al een tijd in New York. Pinamonti maakt rootsy Americana, met mooie arrangementen die door een uitstekende band mooi gespeeld worden, goede liedjes, en meer hoeft het soms niet te zijn. 

Eigen Beheer / 7 / 00261 43122 2 / 2015

Website: http://www.pinamonti.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-03-2016

 

 

 

June Star - Pull awake  (Waardering Muziekwereld)

June Star - Pull awake

Pull Awake is al weer het 17e album van deze rootsband uit Baltimore, USA en telt elf aanstekelijke roots rockers, voorzien van uitstekende teksten. Absolute aanrader voor liefhebbers van sublieme Americana.

Eigen Beheer / 8 88295 24158 8 / 2015

Website: https://junestar.bandcamp.com/album/pull-awake

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-03-2016

 

 

 

Spicewood Seven - Still mad  (Waardering Muziekwereld) 8

Spicewood Seven - Still mad

Spicewood Seven bestaat uit het duo Tommy Spurlock (onder andere producer van The Band, Emmylou Harris, Rodney Crowell) en Luke Powers. Still Mad bevat messcherpe songs, die niet gespeend zijn van de humorvolle teksten.

Phoebe Clair Publishing / 8 88295 37271 8 / 2015

Website: http://www.phoebeclaire.com/BIO/tommyspurlockbio.htm

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-03-2016

 

 

 

Dave Insley - Just the way that I am  (Waardering Muziekwereld)

Dave Insley - Just the way that I am

Op zijn vierde soloalbum Just The Way That I Am is Dave Insley absoluut in topvorm in samenwerking met een aantal van de beste musici uit Austin. De teksten van de twaalf songs op dit album variëren van hartbrekend, nostalgisch tot hoopvol. Prijsnummer is wat mij betreft Win Win Situation For Losers, geschreven samen met Rick Shea en Paul Lacques, als duet uit\gevoerd met Kelly Willis. De release van dit album is eind april 2016.

8 68217 00010 3 / Eigen Beheer / 2016 

Website: http://daveinsley.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 09-03-2016

 

 

 

Daniel Martin Moore - Golden age  (Waardering Muziekwereld) 8

Daniel Martin Moore - Golden age

Op zijn zedse album krijgt de in Kentucky geboren Daniel Martin Moore net als op zijn achterliggende platen productionele hulp van Jim James (My Morning Jacket). Een plaat, waarop Moore’s mistroostig stemgeluid, basgitaar en percussie de basis vormen, aangevuld met het warme instrumentarium van stemmig pianowerk, zachte gitaarklanken en het geluid dat weelderige strijkersarrangementen kenmerkt. Een uitgebreid instrumentarium dat spaarzaam en smaakvol gedoseerd klinkt.

Eigen Beheer / 2015

Website: www.danielmartinmoore.com 

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 09-03-2016

 

 

Inouwee - Rawhide  (Waardering Muziekwereld)

Inouwee - Rawhide

Inouwee bestaat uit het Deense (Kopenhagen) duo Kaare Hansen en Signe Marike. Met hun album Rawhide brengen zij in 9 tracks een mix van indiepop en electro dat fans van Niki & the Dove, Darkness Falls en Altmodisch zou kunnen aanspreken.

Eigen Beheer / 2015

Website: https://inouwee.bandcamp.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 09-03-2016

 

 

 

The Sumner Brothers - The hell in your mind  (Waardering Muziekwereld) 8

The Sumner Brothers - The hell in your mind

Op hun bandcampsite omschrijft de Canadese formatie The Sumner Brothers zich nog als altcountry-band, maar op dit vijfde album hoor je toch vooral gitaarrock met weemoedige ondertoon. Na het beluisteren van de acht tracks, die op hun CD The Hell In Your Mind staan, kan ik dit album aanbevelen aan alle liefhebbers van rootsmuziek met ‘een donker randje’.

8 75531 01153 1 / Eigen Beheer / 2015

Website: www.thesumnerbrothers.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 09-03-2016

 

 

 

Shtreiml - Eastern hora  (Waardering Muziekwereld)

Shtreiml - Eastern hora

Shtreiml is een opmerkelijke Canadese band, opererend vanuit Montreal, met Jason Rosenblatt als frontman. Rosenblatt schreef alle composities voor Eastern Hora, wat al het vierde album van deze energieke band blijkt te zijn. De muziek die ze maken is nauwelijks te classificeren – klezmer ontmoet balkan, maar dan wel met een stevige scheut rock, funk en jazz. Het album is een absolute aanrader.

Eigen Beheer / 2014

Website: http://www.shtreiml.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Courtney Yasmineh - Red letter day  (Waardering Muziekwereld) 8

Courtney Yasmineh - Red letter day

Red Letter Day is al weer het vijfde album dat de uit Minnesota afkomstige Amerikaanse zangeres Courtney Yasmineh onder eigen beheer uitbrengt. Geproduceerd door drummer Rob Genadek is een leuk album met een achttal fraai geschreven nummers afgeleverd. Een album voor liefhebbers van het genre indie pop/rock.

7 07541 82209 1 / Eigen Beheer / 2014

Website: http://www.courtneyyasmineh.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Tim Houlihan - Another orion  (Waardering Muziekwereld) 7

Tim Hulihan - Another orion

De muziek van Tim Houlihan werd in het verleden omschreven als  ‘living-room music’. Met zijn warme stemtimbre, de sobere, melodische benadering en de terugkerende basis van akoestische gitaar ontsnapt Tim Houlihan niet aan vergelijkingen met illustere voorgangers als James Taylor en Jackson Browne. Another Orion heeft best zijn aangename momenten, maar het ongelijke niveau van het songwerk doet enigszins afbreuk aan de amusementswaarde.

7 98576 81362 8 / Peatcart Music / 2015

Website: https://www.facebook.com/Tim-Houlihan-Music-598392076843893/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Blind Lemon Pledge - Pledge drive  (Waardering Muziekwereld)

Blind Lemon Pledge - Pledge drive

Dit kwintet met als thuisbasis San Francisco brengt op hun nieuwste album een mix van Chicago- en New Orleans-blues, alsmede een aantal herbewerkingen van pop- en rockstandards. Blind Lemon Pledge lijkt me een boeiende liveband; op de plaat komen de enthousiast gebrachte nummers wat minder tot hun recht.

8 88295 38925 9 / Ofeh Records / 2016

Website: www.blues.james-creative.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Jason Rosenblatt - Wiseman's rag  (Waardering Muziekwereld) 9

Jason Rosenblatt - Wiseman's rag

Jason Rosenblatt is in de eerste plaats een virtuoos mondharmonicaspeler. Met Wiseman’s Rag maakt deze Joodse Canadees een uitstapje naar de oude blues en jazz van het zuiden van de Verenigde Staten, maar daaraan geeft Rosenblatt geheel zijn eigen draai. Die gave liet hij al jaren horen in zijn fenomenale band Shtreiml, een wereldfusieband. Wiseman’s Rag is een juweeltje in zijn genre.

6 29048 20072 4 / Eigen Beheer / 2015

Website: www.jasonrosenblatt.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Tyler Edwards - Too young for love  (Waardering Muziekwereld)

Tyler Edwards - Too young for love

Van 2008 tot 2014 maakte de uit Florence, South Carolina komende singer-songwriter Edwards deel uit van de niet onbekende band I Anthem. Op Too Young For Love, een mini-album met zes tracks, gaat Tyler op de akoestische toer en ook die rustiger muziekstijl ligt hem wel.

Eigen Beheer / 2014

Website: www.tyleredwardsmusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Reverend Freakchild - Hillbilly zen-punk blues  (Waardering Muziekwereld)

Reverend Freakchild - Hillbilly zen-punk blues

Reverend Freakchild is geen echte dominee, hoewel hij filosofie en theologie gestudeerd heeft en ooit in een gospelkoor heeft gezongen. De Reverend speelt een fantastische partij (resonator) gitaar, zingt uitstekend en schreef een aantal ijzersterke liedjes. Laat je dus niet misleiden door de merkwaardige naam van deze man of de misleidende titel van het album, want dit is gewoon een bluesy Americanaplaat van absolute topklasse!

7 00261 42032 5 / Citizen of the Universe Music / 2015

Website: www.www-reverendfreakchild.org

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Ryan Davidson - A wick burned high  (Waardering Muziekwereld) 7

Ryan Davidson - A wick burned high

De Californische singer-songwriter Ryan Davidson ‘etaleert’ op A Wick Burned Hight negen zelfgeschreven songs en twee traditionals. Elke song is een korte film, of een kort verhaal op zich. Spijtig genoeg is het een overwegend traag en rustig album geworden en daarom is het geen voltreffer. Maar ik denk wel dat Davidson tot meer in staat is. Hij is een goede songschrijver, al komt het er nu nog niet volledig uit.

7 72423 76104 3 / Eigen Beheer / 2015

Website: www.ryandavidsonmusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 21-02-2016

 

 

 

Caroline Aiken - Broken wings heal  (Waardering Muziekwereld) 9

Caroline Aiken - Broken wings heal

Onder productie van de met een Grammy genomineerde John Keane is dit het 9e album van Caroline Aiken (Atlanta, Georgia) met ondermeer gastbijdragen van Emily Saliers (Indigo Girls), Randall Bramblett en Michelle Malone. Het reeds mei vorig jaar uitgebrachte Broken Wings Heal met 12 prachtige songs heeft helaas mijn jaarlijst van vorig jaar gemist en met deze promotie hoop ik dat verzuim enigszins te compenseren.

Eigen Beheer / 8 88295 26471 / 2015

Website: http://carolineaiken.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Ken Dunn & Gypsy Starfish - The great unknow  (Waardering Muziekwereld)

Ken Dunn & Gypsy Starfish - The great unknown

De Canadese veteraan folk-roots-singer-songwriter brengt ons op zijn vorige jaar uitgebrachte zevende album The Great Unknow tien aangename rootssongs. Het album luistert lekker weg en is voor rootsliefhebbers absoluut de moeite waard.

Eigen Beheer / 8 29982 16647 0 / 2015

Website: www.kendunnmusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Dana Immanuel - Dotted lines  (Waardering Muziekwereld) 8

Dana Immanuel - Dotted lines

Dana Immanuel is een Engelse singer-songwriter uit Noord-Londen. Op Dotted Lines staan acht aangenaam in het gehoor liggende liedjes in het genre folk, blues, old-fashioned jazz en Americana; Dana begeleidt zichzelf op akoestische gitaar en banjo.

Eigen Beheer / 8 89211 73366 8 / 2015

Website: http://danaimmanuel.com/about.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

West Of Eden - Look to the west  (Waardering Muziekwereld)

West Of Eden - Look to the west

West Of Eden is een Zweedse folkband met een grote passie voor Keltische folk. Het onlangs uitgebrachte album Look To The West is inmiddels hun achtste album. Speciale aandacht voor de sublieme stem van zangeres Jenny Schaub; alleen al vanwege Jenny’s vocale bijdrage is Look To The West een absolute aanrader voor liefhebbers van Keltische folk.

Eigen Beheer / 7 320470 210567 / 2016

Website: http://www.westofeden.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Yael Meyer - Warrior heart  (Waardering Muziekwereld) 8

Yael Meyer - Warrior heart

De in Chili geboren, in de VS wonende, joodse zangeres en multi-instrumentaliste Yael Meyer (1981) verrast ons op Warrior Heart met toegankelijke singer-songwriter liedjes. Haar liedjes werden en worden gebruikt in films en commercials. Op Warrior Heart vind je persoonlijk aansprekende thema’s als liefde, angst, gezinsleven, waarheid en uitdagingen.

KLI Records / 7 00261 40851 4 / 2014

Website: https://yaelmeyer.bandcamp.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Kristina Stykos - Horse thief  (Waardering Muziekwereld) 8

Kristina Stykos - Horse thief

Het visitekaartje van de in Vermont wonende Kristina Stykos is aardig gevuld. ‘Singer/songwriter, music producer, recording engineer, radio host, performer’ zijn maar enkele van haar talenten. Dat ze ook nog een getalenteerde gitarist is, vermeldt het visitekaartje niet. Daar heeft ze dan weer haar albums voor, zoals haar in 2015 gereleasde Horse Thief. Aangenaam album.

Thunder Ridge Records / 8 88295 28533 9 / 2015

Website: http://www.kristinastykos.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Jeb Barry - Milltown  (Waardering Muziekwereld) 8

Jeb Barry - Milltown

Het repertoire van deze singersongwriter omvat ondertussen ruim 4000 songs. Percussief akoestisch snarenspel wisselt af met ingetogen melancholische akoestische klanken, sporadisch aangevuld met spaarzame instrumentatie van zijn folk- en bluegrasscombo The Pawn Shop Saints, begeleiden de sombere beschouwingen van een begenadigd observator die zijn verhalen met een wat rafelige stemtimbre debiteert. Kale liedjes, intens gezongen, met arrangementen die precies raak zijn. Vrolijk word je er niet van, maar wat schrijft die Jeb Barry een allemachtig mooie treurige liedjes!

DollyRocker Recordings / 8 22371 15345 7 / 2015

Website: http://www.jebbarry.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

Penny Nichols - Golden state  (Waardering Muziekwereld)

Penny Nichols - Golden state

De al wat oudere jongeren onder ons kennen Penny Nichols misschien nog wel van haar redelijk succesvolle dagen als folkie ergens medio de jaren zestig, toen ze al met zo menig grote naam de planken deelde. Of van haar bluegrasswerk met John, Bill en Alice McEuen misschien ook wel. Om maar te zeggen dat Nichols al een aardig poosje meegaat, dat ze door de wol geverfd is. Veelal rondhangend ergens tussen folk en (roots)pop hangt Nichols veelvuldig een fraai sfeerbeeld op. Ons daarbij stemgewijs hier en daar best wel wat herinnerend aan huisfavorietje Tish Hinojosa.

Pensongs Productions / 7 3902758796 5 / 2015

Website: www.pennynichols.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

Scott Krokoff - Realizations & declarations vol. 2  (Waardering Muziekwereld) 8

Scott Krokoff - Realizations & declarations vol. 2

Deze New Yorker zou je best ‘de zingende jurist’ kunnen noemen. In het dagelijks leven is Scott namelijk advocaat. De sterke kant van Scott Krokoff is dat hij de muziek uit het verleden tot een aangenaam hedendaags klinkende Americana kan omvormen, zonder evenwel de authenticiteit uit het oog te verliezen. Deze vol. 2 van het project ‘Realizations & Declarations’ mag dan ook best geslaagd genoemd worden. Benieuwd wat vol. 3 ons gaat brengen.

Eigen Beheer / 8 8829532044 3 / 2015

Website: http://www.scottkrokoff.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Texas Martha and the House of Twang - Long way from home  (Waardering Muziekwereld) 8

Texas Martha and the House of Twang - Long way from home

Titel van de cd en de naam van de band laten aan duidelijk niets te wensen over, evenals de foto. De gitaar in handbereik leunt Texas Martha nonchalant op de  robuuste carrosserie van zo’n fraaie oldtimer. Martha Fields Galloway is een telg van een muzikale familie uit de heuvels van West Virginia en Kentucky. De Appalachen sound kreeg ze met de moedermelk ingelepeld.

Eigen Beheer / 8 89211 19662 3 / 2015

Website: www.texasmartha.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Mark Davis and the Inklings - Because there's nothing outside  (Waardering Muziekwereld) 8

Mark Davis and the Inklings - Because there's nothing outside

Tegenwoordig leeft Mark Davis in San Luis Obisp, Californië waar hij met zijn levensgezellin Karoline Hausted  in formaties als To Wake You en Shadowlands figureert. Meestal knutselt hij in zijn homestudio met taperecorder en laptop aan zijn muzikale experimenten. De muzikale benadering van Davis, songs met een sterke melodieuze inslag leunen aan bij de verrichtingen van songwriters als Peter Case, maar ook bij het post Beatles oeuvre van George Harrison, terwijl niet alleen de zang gelijkenissen vertoont met het vroege solowerk van John Lennon.

Bitemark / 6 13872 00182 4 / 2011

Website: www.markdavisandtheinklings.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

Echo Bloom - Blue  (Waardering Muziekwereld)

Echo Bloom - Blue

Na omzwervingen die van Washington DC naar Los Angeles en San Francisco leiden kwam Kyle Evans tot rust in Berlijn. Het verblijf in deze historische stad werkte bovendien uiterst inspirerend. Blue bevat sobere pracht in negen songs die bij voorkeur na het invallen van de duisternis mogen worden beluisterd.

BrokenSilence / 4 25013 207926 / 2015

Website: www.echobloom.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-01-2016

 

 

 

Kate Campbell - The k.o.a. Tapes vol. 1  (Waardering Muziekwereld)

Kate Campbell - The k.o.a. Tapes vol. 1

Dit album is deels opgenomen in Kate’s huiskamer en klinkt dan ook heel akoestisch. Kate Campbell toont met haar nieuwe album opnieuw aan dat zij één van de beste hedendaagse vertolkers is van akoestische americana. Luister en geniet!

Large River Music / 8 88295 32305 5 / 2015

Website: www.katecampbell.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 13-01-2016

 

 

 

David Berkeley - Cardboard boat  (Waardering Muziekwereld) 8

David Berkeley - Cardboard boat

Wereldreiziger David Berkeley verdient naar mijn mening meer bekendheid. Ook op zijn vierde album toont Berkeley zich wederom een begenadigd songwriter: “There’s a brighter day / Can you see it coming now, my love / Wait, please don’t run away / What is it that we are so scared of?”. Carboard Boat is een akoestisch indie-folkalbum dat zeer de moeite waard is.

Straw Man Music / 6 16892 29184 8 / 2015

Website: https://davidberkeley.bandcamp.com/track/cardboard-boat

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 13-01-2016

 

 

 

Buford Pope - The poem & the rose  (Waardering Muziekwereld) 8

Buford Pope - The poem & the rose

Prima countryplaat van deze rondom Buford Pope, het alter ego van Mikael Liljeborg, geformeerde Americana-band uit het zuiden van Zweden, mede vanwege de heldere vocalen van Anna Liljeborg. Sterke aanrader voor liefhebbers van countrymuziek.

Unchained Records / 73255600001131 / 2015

Website: www.bufordpope.com www.myspace.com/bufordpope

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 13-01-2016

 

 

 

Jimmy Ruggiere - Nicer guy  (Waardering Muziekwereld) 8

Jimmy Ruggiere - Nicer guy

Degelijk album van de Texaanse Americana-veteraan/singer-songwriter Jimmy Ruggiere. Het album klinkt heel soulvol en de tien liedjes zijn stuk voor stuk unieke weerspiegelingen uit het dagelijks leven, veelal doorspekt met de nodige humor.

Blue Streak Records – Nicer Guy Music / 6 78572 21963 / 2015

Website: www.nicerguymusic.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 13-01-2016

 

 

 

Cary Morin - Tiny Town  (Waardering Muziekwereld) 9

Cary Morin - Tiny town

Op grond van zijn derde album Tiny Town kunnen we Cary Morin bestempelen als de nieuwe Kelly Joe Phelps. Morin is een even fabuleuze finger picking gitarist en koerst dezelfde middenweg tussen folk en blues als Phelps op zijn beste platen (Shine Eyed Mister Zen, Tap The Red Cane Whirlwind). Morin betoont zich bovendien een even uitstekend liedjesschrijver en zingt ook nog eens minstens zo goed.

Eigen Beheer / 6 41752 33170 / 2014

Website: www.carymorin.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-12-2015

 

 

 

Rachel Garlin - Wink at july  (Waardering Muziekwereld)

Rachel Garlin - Wink at july

Rachel Garlin is een alt.folkrock-singersongwriter uit San Francisco. Met haar nieuwste album Wink At July brengt zij twaalf boeiende karaktervolle liedjes, die opvallen door hun levendige lyrische zeggingskracht en variëren van akoestische tot ‘fullband’ folkrock.

Tactile Records / 7 00261 41543 7 / 2015

Website: http://www.rachelgarlin.com/index/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-12-2015

 

 

 

Doug Prescott Band - Wasteland  (Waardering Muziekwereld) 8

Doug Prescott Band - Wasteland

Liefhebbers van Little Feat, Delbert McClinton, The Mavericks en The Allman Brothers, opgelet! Laat Wasteland van de uit North-Carolina afkomstige Doug Presott Band niet aan je neus voorbij gaan, want de elf countryblues-nummers (+ 1 bonustrack) vormen stuk voor stuk visitekaartjes om het album zonder aarzeling aan te schaffen.

Howlin' At the Moon Music / 8 88295 32762 6 / 2015

Website: https://www.reverbnation.com/dougprescott

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-12-2015

 

 

 

Judy Nazemeth - Variety Pak  (Waardering Muziekwereld)

Judy Nazemeth - Variety Pak

Op het reeds in 2014 uitgebrachte album Variety Pak weet Judy Nazemetz de luisteraar op verrassende wijze te amuseren met een twaalftal humoristisch getinte mix aan songs, vol pakkende melodieën met als basis traditionele country. De albumtitel dekt derhalve absoluut de lading!

Smokey Lady Music / 7 2410177582 / 2014

Website: http://www.judynazemetz.com/

 

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-12-2015

 

 

Peter Gallway - Muscle and bone  (Waardering Muziekwereld)

Peter Gallway - Music and bone

Singer-songwriter en producer Peter Gallway (hij produceerde meer dan 50 albums!) uit Santa Barbara, Californië, verrast met zijn nieuwe album Muscle And Bone vanwege mooie indiefolk en sfeervolle teksten, die een bevlogen beeld met onverwachte invalshoeken biedt op het alledaagse Amerikaanse leven.

Gallway Bay Music / 7 00261 42995 3 / 2015

Website: http://www.petergallway.com/index6.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 24-11-2015

 

 

 

Floatstone - Skipping over damaged area  (Waardering Muziekwereld) 8

Floatstone - Skipping over damaged area

Floatstone is het muzikale alter ego van van Antwerpenaar Brick de Bois. Zijn nieuwe album is in feite een eenmansproject, waarop de twaalf tracks met onder andere zijn twaalfsnarige gitaar variëren van rootsy, funky tot jazzy en waarbij niettemin een aantal opvallende gasten meedoen, zoals Ani DiFranco op het nummer Hearse. 

Eigen Beheer / 063592888212 / 2015

Website: https://www.reverbnation.com/floatstone

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 24-11-2015

 

 

 

Jillian Speer - Daggers & suede  (Waardering Muziekwereld) 8

Jillian Speer - Daggers & suede

Multi-instrumentalist Jillian Speer uit Seatlle lanceerde afgelopen zomer deze Ep met 6 tracks, als voorproefje op haar binnenkort uit te komen full album. Jillian’s songs kenmerken zich door een soulvolle sound en inspirerende poëzie. We zijn nu heel benieuwd naar het nog voor de jaarwisseling aangekondigde album.

Speerit Records / 7 02730 74952 4 / 2015

Website: http://www.jillianspeer.com/about/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 24-11-2015

 

 

 

Katy Guillen & the Girls - Katy Guillen & the Girls  (Waardering Muziekwereld)

Katy Guillen & the Girls - Katy Guillen & the Girls

Dit in eigen beheer uitgebrachte bluesrock-album verscheen reeds vorig jaar, maar zal bij menig bluesliefhebber aan de aandacht zijn ontsnapt vandaar deze promotie voor het album. Dit debuutalbum van de uit de contreien van Kansas City afkomstige uit drie vrouwen bestaande band is absoluut de moeite waard vanwege de pakkende southern bluesrocksongs. Een band, die het in zich heeft een belangrijke rol te gaan spelen in de Amerikaanse bluesscène, dus we gaan de dames in de gaten houden.

Eigen Beheer / 8 88295 15444 4 / 2014

Website: https://kgandthegirls.bandcamp.com/album/katy-guillen-the-girls

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 24-11-2015

 

 

 

Tokyo Rosenthal - Afterlife  (Waardering Muziekwereld) 8

Tokyo Rosenthal - Afterlife

Met ‘Afterlife’ is de Amerikaanse singer-songwriter Tokyo ‘Toke’ Rosenthal aan zijn zesde studioalbum toe. Reeds meer dan 3 decennia is de zanger, gitarist, pianist en harmonicaspeler met muziek bezig. Rosenthal is een, door een schitterende band begeleide, uiterst bekwame gitarist met een gedistingeerde stem. De lyrische teksten verpakt hij in erg mooie melodieën, zodat ‘Afterlife’ praktisch de soundtrack van zijn leven is.

Rock & Socks Records / 8 88295 29098 2 / 2015

Website: http://www.tokyorosenthal.com/tokyo_rosenthal/home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-10-2015

 

 

 

Jeremy Kinnell - Oh/Ky  (Waardering Muziekwereld) 8

Jeremy Kinnell - Oh/Ky

De 36-jarige Jeremy Pinnell heeft een goud(h)eerlijke old school countryplaat uitgebracht. Geen Nashville-eenheidsworst, maar een ‘slice of life’-album met alle ups-and-downs, geplukt uit zijn eigen ervaringen en emoties. Achttien jaar levenservaring in tien, overwegend trage songs, waarmee Pinnell de luisteraar tot het einde boeit. Met verve geslaagd!

Sofaburn Records / 6 59696 28712 9 / 2015

Website: http://www.jeremypinnell.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-10-2015 

 

 

 

My Quiet Companion - My Quiet Companion  (Waardering Muziekwereld) 8

My Quiet Companion - My Quiet Companion

My Quiet Companion is een Zweeds trio, bestaande uit Sofia Ekberg, Patrick Rydman en Henrik Cederblom. Met de mix van Engelstalige en Zweedse songs is My Quiet Companion zeker geen band van dertien in een dozijn. Aangezien de groep nog maar een drietal jaren bestaat, zullen ze zeker nog evolueren, maar met dit album leveren ze alvast een mooi visitekaartje af.

MQC Records / 7 340065 013670 / 2015

Website: http://www.myquietcompanion.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-10-2015

 

 

 

Selina Martin - I’ve been picking Caruso’s brain: I think we have the information to make a new world   (Waardering Muziekwereld) 7

Selina Martin - I've been picking Caruso's brain: I think we have the information to make a new wordl

Selina Martin is een zeer gewaardeerde en originele singer-songwriter. Ze woont momenteel in Toronto, maar heeft haar wortels in Ottawa Valley. Dit post-pop album klinkt robuust, diepgaand en komt bij wijlen aardig en origineel uit de hoek.

Eigen Beheer / 7 24101 98512 6 / 2015

Website: http://www.selinamartin.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-10-2015 

 

 

 

Kevin Sekhani - Day ain't done (Waardering Muziekwereld)

Kevin Sekhani - Day ain't done

Met Day Ain’t Done uit de loudspeakers is het lastig om rustig op je stoel te blijven zitten, want Kevin Sekhani (Lafayette, Louisiana) presenteert in twaalf tracks een aanstekelijke mix van zydeco en ro(n)ckende billy.

Lousiana Red Hot Records / LRS-CD-7104 / 2015

Website: http://www.kevinsekhani.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 25-09-2015

 

 

 

Matt Woods - Sawdust and Gasoline  (Waardering Muziekwereld) 8

Matt Woods - Sawdust and Gasoline

Singer-songwriter Matt Wood (Knoxville, Tennessee) brengt op Sawdust and Gasoline een mix van Americana, countryblues en roots. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van Americana muziek.

Eigen Beheer / 8 88295 25171 6 / 2015

Website: http://www.therealmattwoods.com/home

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 25-09-2015 

 

 

 

Tiffany Huggins Grant - Jonquil Child  (Waardering Muziekwereld)

Tiffany Huggins Grant - Jonquil Child

Tiffany Huggins Grant (Nashville, Tennessee) verrast ons met haar debuutalbum Jonquil Child. Het album biedt pure originele country met een ‘snik’ in de stem en veel pedal steel. Grant is ontegenzeglijk een nieuw talent in de Amerikaanse countryscene.

MGW Records / 8 88295 25780 0 / 2015

Website: http://www.tiffanyhugginsgrantmusic.com/index/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 25-09-2015

 

 

 

Jonathan Kasper - In the know  (Waardering Muziekwereld)

Jonathan Kasper - In the know

De uit Nashville, Tennessee afkomstige veteraanrocker Jonathan Kasper (o.a. stage-optredens met Led Zeppelin) lanceert met In The Know een nieuw explosief rockalbum. Stevig vakkundig gitaarwerk voor de liefhebbers van het genre.

KasperWits Music / 8 8450179618 7 / 2013

Website: http://www.jonathankasper.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 25-09-2015

 

 

 

Auburn - Mixed feelings  (Waardering Muziekwereld)

Auburn - Mixed feelings

Mixed Feelings is het nieuwe album van de Britse groep Auburn. De 13 songs zijn een aantrekkelijke mix van alt.country, roots en blues met een akoestische inslag. Leadzangeres Liz Lenten is met haar fraaie stem het stralende middelpunt met vocale invloeden die variëren van Bonnie Raitt, Billie Holiday, Ricki Lee Jones, Amy Winehouse, Kate Bush tot Janis Joplin.

5 060230 867359 / Bat Country Records / 2015

Website: http://www.auburn.org.uk/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 30-08-2015

 

 

 

Melanie Dekker, lekker, eh - Live in Europe   (Waardering Muziekwereld) 9

Melanie Dekker - lekker, eh - Live in Europe

Melanie Dekker is een Canadese singer/songwriter uit Vancouver met Nederlandse roots. Dit album is een registratie van vier verschillende live concerten in Europa met uiterst aantrekkelijke akoestische americana-liedjes.

Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.melaniedekker.com/index.htm

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 30-08-2015

 

 

 

The Pinder Brothers - Melancholy sea   (Waardering Muziekwereld)

The Pinder Brothers - Melancholy sea

Pop/rock-formatie The Pinder Brothers, Sacramento, California, brengt met hun vijfde album de inmiddels vertrouwde sound van loepzuivere harmonieuze vocalen in de traditie van Crosby, Stills, Nash & Young. Voor liefhebbers van CSN&Y derhalve een grote aanrader.

8 88295 21562 6 /Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.pinderbros.com/home/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 30-08-2015

 

 

 

Barbara Blue - Memphis blue - Sweet, strong & tight   (Waardering Muziekwereld)

Barbara Blue - Memphis blue - Sweet, strong & tight

Degelijke mix van r&b en blues van deze uit Tennessee afkomstige zangeres (inmiddels al door insiders ‘gedoopt’ alsReigning Queen of Beale Street’), met vocalen die het midden houden tussen Janis Joplin en Etta James. Het album werd opgenomen in de wereldberoemde Royal Studio in Memphis. Met bijdragen van Bobby Rush, Ronnie Earl en Sonny Barbato.

8 83507 00006 9 / Bi Blue Records / 2014

Website: http://www.barbarablue.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 30-08-2015

 

 

Kaurna Cronin - Glass fool  (Waardering Muziekwereld)

Kaurma Cronin - Glass fool

Kaurna Cronin uit Australië weet met zijn debuutalbum te verrassen met de harmonieuze waarop hij  ingrediënten uit de folk, country en een snuifje rock weet samen te smeden tot een uiterst smaakvol muzikaal menu. Verplichte kost voor liefhebbers van americana. 

4 250137 207889 / Songs & Whispers / 2015

Website: www.kaurnacronin.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-08-2015

 

 

 

Annie Gallup - Ghost  (Waardering Muziekwereld) 8

Annie Gallup - Ghost

Op haar nieuwste – alweer 10e - album brengt singer/songwriter Annie Gallup (Santa Barbara, California) negen eigen nummers en twee coverversies. Op Ghost overtuigt Gallup ons op vertrouwde wijze met haar rustgevende liedjes en dito stem.

8 89211 48110 1 / Gallway Bay Music / 2015

Website: http://www.anniegallup.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-08-2015

 

 

 

Spuyten Duyvil - The social music hour vol. 1  (Waardering Muziekwereld) 8

Spuyten Duyvil - The social music hour vol. 1

Grote kans dat de naam Spuyten Duyvil u niets zegt, maar met The Social Music Hour vol. 1 kan daar best wel eens verandering in komen. Deze rootsband weet te imponeren met een mix  van folk, blues, country, jug en gospel, waarbij de hechtheid en een gezonde dosis lef opvallen.

8 88295 22544 / Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.spuytenduyvilnyc.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-08-2015

 

 

 

Byron Fry - Explosive  (Waardering Muziekwereld) 8

Byron Fry - Explosive

Byron Fry is een arrangeur, producer, componist, multi-instrumentalist en bovenal ook nog een gitaar-virtuoos. Op het meest recente album van Byron Fry (2013) staan 14 instrumentale tracks, waarvan Byron er 11 zelf schreef. Gaaf album voor gitaar-adepten.

7 24101 97042 / Iguana Breath Music BMI / 2013

Website: http://byronfry.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-08-2015

 

 

 

Paper Moon Shiners - Paper Moon Shiners  (Waardering Muziekwereld)

Paper Moon - Shiners

Paper Moon Shiners is een duo dat gevormd wordt door Frank Meyer en Elena Mantinelli. Hun album Paper Moon Shiners staat garant voor een stralend goed humeur. Heerlijke muziek, gemaakt door gepassioneerde musici die met overtuiging en plezier een verrukkelijk album hebben gemaakt. Een absolute aanrader!

Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.papermoonshiners.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-07-2015

 

 

 

Markus James - Head for the hills  (Waardering Muziekwereld)

Markus James - Head for the hills

Wereldreiziger Markus James, die in Mali op zoek ging naar de roots van de Afro-Amerikaanse blues en o.m. de zandheuvels van Timbuktu doorkruiste, graaft zich nu al twee decennia lang in in de diepere lagen van de blues. Met dit album sluit hij aan bij de groove van de Mississippi Hill Country blues die nog volop floreert in Holly Springs, Como en Senatobia, waar dit door hem geproduceerde album grotendeels werd opgenomen. Prachtalbum!

754971201422 / Firenze Records / 2014

Website: http://www.firenzerecords.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-07-2015

 

 

Scott Albert Johnson - Going somewhere  (Waardering Muziekwereld) 8

Scott Albert Johnson - Going somewhere

De in St. Louis geboren en in Jackson, Mississippi, opgegroeide Scott Albert Johnson moest er liefst 6½ jaar over doen om Going Somewhere via crowdfunding van Kickstarter uit te brengen. We kunnen ons gelukkig prijzen dat het Johnson is gelukt de fondsen daartoe te vergaren, want hij blinkt uit met zijn songteksten, gitaar- en mondharmoncaspel.

7 00261 42247 3 / Monkarro Music / 2015

Website: www.scottalbertjohnson.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-07-2015

 

 

 

Grand Old Grizzly - Cosmos nada  (Waardering Muziekwereld)

Grand Old Grizzly - Cosmos nada

Dit Texaans kwartet uit Houston stond al op de planken met Blackberry Smoke, Leon Russell, Rodney Crowell, Creedence Clearwater Revisited, Soulhat en anderen. Op hun nieuwste album brengen ze een aantrekkelijke Americana-mix van country, rock, surf en folk.

6 78572 21242 0 / Eigen Beheer / 2014

Website: http://grandoldgrizzly.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-07-2015

 

 

 

Kim Erickson - The raven's wing  (Waardering Muziekwereld) 9

Kim Erickson - The raven's wing

De Canadese Kim Erickson (Ontario) verblijdt ons met een prachtig folkalbum. Erickson’s heldere mezzo sopraan-stem intrigeert de luisteraar met tien wonderschone door haar zelf geschreven liedjes, nadrukkelijk beïnvloed door de in haar jeugd opgedane indrukken in de ruimtelijke landschappen van Noord-Ontario. Absolute aanrader voor folkliefhebbers!

8 056518 310034 /Route 61 Music /  2015

Website: http://www.kimerickson.ca/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-07-2015

 

 

Georgie Jessup - Philosopher dogs  (Waardering Muziekwereld)

Georgie Jessup - Philosopher dogs

De uit Maryland afkomstige Georgie Jessup brengt op haar nieuwe album met haar soulvolle stem Americana in de traditie van the Band met traditionele country-, blues- en folkinvloeden. Sterk album dat ik iedere liefhebber van roots/americana van harte aanbeveel.

7 00261 40361 8 / Winkte Music / 2014

Website: http://www.georgiejessup.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-07-2015

 

 

 

Millpond Moon - Time to turn the tide  (Waardering Muziekwereld)

Millpond Moon - Time to turn the tide

Het Noorse duo Millpond Moon wordt gevormd door Kjersti Mirsje en Rune Hauge. Laatstgenoemde is één van de bekendste rootsartiesten in zijn land en de combinatie met Kjersti’s van oorsprong jazz-geschoolde heldere, loepzuivere stem levert op Time To Burn The Tide tien prachtige folkliedjes op. Zeer genietbaar album voor de rustieke uurtjes met een goed glas wijn.

8 88295 25430 4  / Tikopia Records / 2015

Website: http://www.millpondmoon.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-07-2015

 

 

 

The Coffis Brothers & The Mountain Men - Wrong side of the road  (Waardering Muziekwereld) 8

The Coffis Brothers & The Mountain Men - Wrong side of the road

Jamie en Kellen Coffis zijn de echte ‘Coffis Brothers’ die als leadzangers en songschrijvers actief zijn en ‘The Mountain Men’ zijn leadgitarist Kyle Poppen, bassist Mason Hutchinson en drummer Henry Chadwick. Deze vijf muzikanten uit Belmont, Santa Cruz Mountains, California zijn zowel beïnvloed door de muziek van ‘The Beatles’ als door de meer hedendaagse rock van een band als ‘Tom Petty And The Heartbreakers’. Prima Americana-album!

6 66449 84912 1 / Eigen Beheer /  2014

Website: http://www.coffisbrothers.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-07-2015

 

 

 

Rob Lytle - A hypocrite of heart and hope  (Waardering Muziekwereld) 8

Rob Lytle - A hypocrite of heart and hope

Voortreffelijke alt.countryplaat van Rob Lytle, opgetrokken uit poëtisch getinte verhalen waarbij terugblikt naar zijn verleden. Ondersteund door sessiemuzikanten drummer Lynn Williams (John Hiatt, Delbert McClinton), bassist Mark Fain en toetsenman Barry Walsh, beiden actief bij Ricky Scaggs en Terry Crisp (pedalsteel) blijft A Hypocrite Of Heart And Hope tien nummers lang boeien.

7 00261 40251 2 / Heart and Hope Music / 2014

Website: http://www.roblytle.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-06-2015

 

 

 

D. Edwards - Love is  (Waardering Muziekwereld)

D. Edwards - Love is

D. Eward lijkt voor zijn muziekkeuze beïnvloed te zijn door Stevie Wonder en John Mayer en enkele van zijn nummers op deze plaat leunen zeer dicht bij de muziek van deze performers aan. Een absoluut muzikaal hoogtepunt staat helemaal aan het einde van deze cd en is de albumtiteltrack “Love Is” (een duet met Leah Tysse). Deze cd luistert aangenaam weg.

8 88295 15026 2 / 10th & Clay Records / 2015

Website: http://www.roblytle.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-06-2015

 

 

 

Martin Kaplan - The slow down  (Waardering Muziekwereld) 7

Martin Kaplan - The slow down

Vanuit San Diego in de Amerikaanse staat Californië bereikte ons de debuutplaat van de daar woonachtige singer-songwriter Martin Kaplan. Onder de titel “The Slow Down” bracht hij twaalf eigen composities op de markt die hij gedurende zijn inmiddels al 25-jarige muzikale loopbaan heeft geschreven . Jammer dat Kaplan een nogal monotome stem heeft, maar de pakkende songteksten vergoeden veel.

8 88295 15956 2 / Eigen Beheer / 2014

Website: http://www.martinkaplanmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-06-2015

 

 

 

All Day Sucker - Denim Days  (Waardering Muziekwereld) 7

All Day Sucker - Denim Days

De uit vijf leden samengestelde rockgroep All Day Sucker is afkomstig uit Los Angeles en heeft onlangs haar derde album uitgebracht. Bassist Dan Rothchild tekende net als bij de vorige albums voor de productie van deze plaat. Voor de Europese muziekliefhebber klinken enkele nummers op “Denim Days” wellicht wat te commercieel en te gladjes, maar anderzijds zijn een aantal songs best wel de moeite waard.

8 89211 20674 2 / Big Wow Music / 2015

Website: http://www.alldaysucker.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 23-06-2015

 

 

 

Amanda Rheaume - Keep a fire  (Waardering Muziekwereld) 9

Amanda Rheaume - Keep a fire

De Canadese Amanda Rheaume verrast met een moderne mix van folk en country. Deze in 2013 in eigen beheer opgenomen cd Keep A Fire houdt het vuurtje onbetwist 10 liedjes lang brandend met haar zuivere, heldere stem. Een absolute aanrader voor americana-liefhebbers!

6 25989 67372 4 / Eigen Beheer / 2013

Website: www.amandarheaume.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-06-2015

 

 

Whelan - The story of Ike Dupree  (Waardering Muziekwereld)

Whelan - The story of Ike Dupree

Deze eind vorig jaar verschenen tweede cd van veteraan-gitarist Whelan brengt een boeiende mix van funk, jazz en soul met als absolute blikvanger de inbreng van legende Fred Wesley. Dit is roots muziek van de bovenste plank en derhalve een aanrader voor de liefhebbers van dit genre.

8 88295 24740 5 / Eigen Beheer / 2014

Website: http://thesidwhelanband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-06-2015

 

 

Joel Rafael - Baladista  (Waardering Muziekwereld) 8

Joel Rafael - Baladista

Met zijn negende akoestisch getinte album Baladista brengt singer-songwriter Joel Rafael tien ballads, met teksten die telkens de gevoelige snaar van de luisteraar prikkelen, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar en mondharmonica. Een mooi schijfje voor de late uurtjes bij het haardvuur met een goed glas wijn.

6 96751 04141 8 / Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.joelrafael.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-06-2015

 

 

 

Vincent Cross - A town called normal  (Waardering Muziekwereld) 8

Vincent Cross - A town called normal

Op zijn nieuwe album brengt Vincent de geïnteresseerde luisteraar een mix van twaalf songs met de nodige jazz-invloeden, doordrenkt met countryblues, bluegrass en indie-folkrock. A Town Called Normal is een geslaagd project van de in Dublin geboren, via Australië in The Big Aplle belande singer-songwriter.

8 87516 21752 4 / Eigen Beheer / 2013

Website: http://www.vincentcross.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 01-06-2015

 

 

 

Good Lovelies - Burn the plan  (Waardering Muziekwereld) 9

Good Lovelies - Burn the plan

Met Burn The Plan vervult en voltooit het Canadese damestrio Good Lovelies hun zogenaamde muzikale bestemming als folktrio. De sterke troeven van Good Lovelies zijn hun vocale harmonieën, charisma de met  sympathieke teksten gelardeerde liedjes.

8 36766 00074 5 / Universal Music Canada / 2015

Website: http://www.goodlovelies.com/site/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Cris Cuddy - Dear Elvis  (Waardering Muziekwereld) 8

Cris Cuddy - Dear Elvis

De uit Ontario (Canada) afkomstige Cris Cuddy heeft ervaring zat. Dear Elvis (eigen beheer) is zijn elfde soloplaat, terwijl hij ook al actief was in diverse bands. Met zijn nieuwe album keert Cuddy terug naar zijn roots, 15 tracks roots- en bluesrock.

0 61297 45928 5 / Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.criscuddy.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Boy=Girl - Boy=Girl  (Waardering Muziekwereld) 8

Boy=Girl - Boy=Girl

Boy=Girl is een duo uit Ohio, USA dat gevormd wordt door Jen Maurer (Mo’Mojo) en Paul Kovac (Hillbilly Idol). Het titelloze album telt maar liefst 16 Americana-nummers, waar de natuurlijke vocale en multi-instrumentale bekwaamheid van het duo prima tot uiting komt. Wat steviger werk dan Buddy & Julie Miller, maar toch alleszins de moeite waard.

7 00261 41703 5 / Eigen Beheer / 2015

Website: http://www.boyequalsgirl.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Jim Jones - Race with the wind  (Waardering Muziekwereld)

Jim Jones - Race with the wind

Jim Jones – De winner van the Western Music Association's Male Performer of the Year 2014 - brengt met Race With The Wind alweer zijn negende cd uit. Voor liefhebbers van countryfolk is er weer veel te genieten. Jim’s liedjes verhalen over cowboys, paarden, kuddes, veehoeders en de pracht van het landschap in het westen van de States.

7 00261 41973 2 / Jim Jones Music / 2015

Website: http://www.jimjonesmusic.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Whitehorse - Leave no bridge unburned  (Waardering Muziekwereld)

Whitehorse - Leave no bridge unburned

Whitehorse is een Canadees indie-folkrockduo, gevormd door Luke Doucet en Melissa McLelland. Leave No Bridge Uburned is hun derde studioalbum en vormt tot dusver één van de grootste verrassende releases van dit jaar. Messcherpe harmonieuze vocalen, afwisselend, track voor track ijzersterk, kortom 11 nummers uiterst boeiend met uw recensent continu op het puntje van zijn luisterstoel!

8 36766 00914  4 / 2015 / Six Shooter Records

Website: http://whitehorsemusic.ca/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Johanna Börjeson - Bara åro  (Waardering Muziekwereld)

Johanna Börjeson - Bara åro

Johanna Börjeson is een Zweedse uit Stockholm afkomstige singer-songwriter. De zes songs op haar debuut-ep zijn in het folkrock- en countryrockgenre en getuigen dat ondanks het late debuut deze 40-jarige Zweedse schone heel gelouterd is in de muziekwereld, mede dankzij haar ervaring als achtergrondzangeres van onder andere Roger Waters en Robbie Williams.

DRO114 / 2014 / Dwarf Records

Website: http://www.johannaborjeson.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Richard Schumacher - I'll be honest withya  (Waardering Muziekwereld)

Richard Schumacher - I'll be honest withya

Richard Schumacher uit South Californië schrijft en zingt reeds sinds de jaren 60 country klassiekers.  Onvoorstelbaar dat nu pas zijn debuutalbum verschijnt! Na beluistering van de 10 tracks is de conclusie dat het lange wachten op zijn debuutalbum de moeite waard is geweest.

Eigen Beheer / 2014

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

 

Brad Absher & Swamp Royale - Lucky dog  (Waardering Muziekwereld) 8

Brad Absher - Lucky dog

Zanger / gitarist Brad Absher is de frontman van “Swamp Royale”, een swamp band, die de voorbije twintig jaren een vaste waarde is geworden, in de muziekscene van de Staten aan de Golfkust van Mexico. Op zijn zesde en nieuwe album “Lucky Dog”, voor het eerst uitgebracht bij Montrose Records (zijn nieuwe label), staan vooral eigen Absher songs, die zijn songwriting staven én enkele uitstekende covers.

6 16493 01682 6 / 2014 / Montrose Records

Website: http://www.bradabsher.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 10-05-2015

 

 

 

Aaron Newman & the OK Caravan - Aaron Newman & the OK Caravan  (Waardering Muziekwereld)

Aaron Newman & the OK Caravan - Aaron Newman & the OK Caravan

Oklahoma City-inwoner Aaron Newman en zijn band ‘The OK Caravan’, bestaande uit leadgitarist Blake Lennon, bassist Chad Roper, drummer Walton McMurry en fiddler en mandolinespeler Carlton Dorsey hebben nog maar net de eerste verjaardag van hun oprichting gevierd. Helemaal gefocust op zijn solocarrière begon hij enkele jaartjes geleden al met het componeren van eigen liedjes waarvan de meeste nu een plaatsje hebben gekregen op deze eerste plaat van ‘Aaron Newman & The OK Caravan’. Denk daarbij aan de sound van bands als ‘Hootie And The Blowfish’ of ‘The Wallflowers’.

8 45121 07529  8 / 2014 / Eigen Beheer

Website: http://www.aaronnewmanandtheokcaravan.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 27-04-2015

 

 

Jenna Glatt - Jenna Glatt  (Waardering Muziekwereld) 8

Jenna Glatt - Jenna Glatt

Onlangs studeerde Jenna af aan het prestigieuze Berklee College Of Music in Boston. Bij haar leerkrachten en directie liet zij zo'n onuitwisbare indruk achter dat men haar vroeg als ambassadeur van het instituut op te treden. Op haar debuutlabum horen we invloeden uit de jazz, de pop, de soul en de R & B. Dit album is een must voor liefhebbers van cleane, maar bovenal vakkundig gemaakte muziek.

8 44667 03298  7 / 2014 / Eigen Beheer

Website: http://www.jennaglatt.com/Home.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 27-04-2015

 

 

Brian Ashley Jones - Out of the city  (Waardering Muziekwereld) 8

Brian Ashley Jones - Out of the city

Out Of The City’ is het derde album met originele songs van de vanuit East Nashville, Tennessee opererende singer-songwriter Brian Ashley Jones. Vocaal is Brian Ashley gezegend met een imponerende warme soulvolle stem en als gitarist bereikt hij op dit album een uitermate hoog niveau, en dit zowel op de akoestische, elektrische als de basgitaar.

8 89211 29517 3 / 2014 / Eigen Beheer

Website: http://www.brianashleyjones.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 27-04-2015

 

 

 

RXGF - Any other way  (Waardering Muziekwereld)

RXGF - Any other way

‘Any Other Way’ is het derde album van deze industrial-electronic band uit Seattle. De meeste platen lijden aan het watervalsyndroom.  Niet zo bij RxGF, de interesse blijft en wordt sterker naarmate je meer beluistert. Een ontdekking! Een episch reveil!.

8 89713 50741 8 / 2014 / raNgE aLLiEs Records

Website: http://www.rxgf.co.uk/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 27-04-2015

 

 

 

John McDonough - Dreams and imagination  (Waardering Muziekwereld)

John McDonough - Dreams and imagination

De Texaanse singer/songwriter John McDonough schreef de elf liedjes voor deze cd die hij in een Texaanse opnamestudio heeft ingezongen, terwijl hij zichzelf begeleidt op akoestische gitaar en piano. Co-producer Kevin Butler speelt daarbij op elektrische gitaar en drums, Steve Bernal op bas en cello, Cole Gramling op de alom aanwezige keyboards en Ginger Leigh zorgt voor erg mooie backing vocals bij deze folkrock- en Americana-songs.

8 88174 57065 5 / 2014 / McDonough Records

Website: http://www.johnmcdonoughlive.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-04-2015

 

 

 

Christina Albert - Everything's beautiful now  (Waardering Muziekwereld) 8

Christine Albert - Everything's beautiful now

De voorbije jaren waren op persoonlijk vlak behoorlijk hard voor Christine Albert. Hard in dat opzicht, dat de Texaanse in korte tijd nogal wat dierbaren verloor. Je weet wel, die fase, waar we ooit allemaal doorheen moeten en die met het ouder worden alleen maar dichter blijft komen…Zoals het een goede songsmid past, profiteerde Albert echter optimaal van de situatie/

8 88296 12755 4 / 2014 / Moon House Records

Website: http://www.christinealbert.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-04-2015

 

 

 

Brant Croucher - Blanco county lights  (Waardering Muziekwereld) 8

Brant Croucher - Blanco county lights

Deze muzikant heeft heel wat muzikale invloeden ondergaan door het feit dat hij in zijn toch nog vrij korte leven al op heel wat verschillende plaatsen heeft gewoond en daarbij o.a. tijd heeft doorgebracht in de bekendste muzieksteden van Amerika. Brant Croucher is een verhalenverteller met een boodschap en vooral een heerlijk mooie stem. De inspiratie voor zijn songteksten haalt hij uit zijn dagelijkse leven en uit diverse gebeurtenissen die rondom hem plaatsvinden.

8 88295 16285 2 / 2014 / Wild Cat

Website: http://www.brantcroucher.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-04-2015

 

 

 

Rob McHale - Fields  (Waardering Muziekwereld)

Rob McHale - Fields

Rob McHale is een Amerikaanse singer-songwriter die zijn thuis heeft gevonden in Troutman, North Carolina. Als componist en vertolker van folk- en Americana-songs heeft hij zich in zijn staat al een stevige reputatie weten uit te bouwen.  De cd “Fields” zorgt dan ook voor een fijn moment van verpozen en ‘feel good’.

8 20869 03332 8 / 2014 / Wild Cat

Website:http://www.robmchale.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 26-04-2015

 

 

 

Andrew Maxwell Morris - Well tread roads  (Waardering Muziekwereld) 8

Andrew Maxwell Morris - Well tread roads

Gerechtsadvocaat Andrew Maxwell Morris legt ‘s avonds zijn toga af en zet zich in een hoekje van de huiskamer neer met de akoestische gitaar in aanslag om eigen liedjes te componeren. In de voorbije jaren trad hij o.a. op als voorprogramma van rockgroep ‘Marillion’ en van bluesgitarist Peter Green en hij mocht als soloartiest al drie keer één van de podia van het ‘Glastonbury’-festival betreden. Dat Andrew Maxwell Morris een mooie toekomst tegemoet zal mogen zien als zanger en songschrijver staat buiten kijf.

Eigen Beheer / 2014

Website: http://www.andrewmaxwellmorris.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-04-2015

 

 

Cheryl Barnes - Listen to this  (Waardering Muziekwereld)

Cheryl Barnes - Listen to this

Als traditioneel geschoold jazzzangeres heeft deze Cheryl Barnes ons toch een tijdje doen wachten alvorens ze haar debuut, een full-cd, op de markt bracht, maar met deze ‘Listen To This’ is het dan ook meteen een schot in de roos. Barnes is een getalenteerd jazz- & blues-vocaliste en levert hier met ‘Listen To This’ een heus visitekaartje af. Een zeer aangenaam album om naar te luisteren.

Barnes & Camasso Music / 2014 / BCM6646

Website: http://cheryldbarnes.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-04-2015

 

 

 

Duffy Kane - Dead man walkin'  (Waardering Muziekwereld) 8

Duffy Kane - Dead man walkin'

De stijl van Duffy Kane is een mix van rock en blues met een vleugje country aan toegevoegd. Deze ‘Dead Man Walking’ is reeds zijn 6de album. ‘Dead Man Walkin’ bevat 11 tracks en zijn allen door Duffy Kane geschreven. Voor de opnames deed hij beroep op Brent Mingle op bas en Jeff Gillis aan de drums. Blij deze Duffy Kane te hebben leren kennen met een gevarieerd album waarop we zowel blues als lekker swingende country kunnen horen.

FTR 9925 Freedom Train Music/BMI / 7 11574 77992 5 / 2014

Website: http://duffykane.com/

Dit

 

album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-04-2015

 

Peter Blachley - Nevada sky  (Waardering Muziekwereld)

Peter Blachley - Nevada sky

Peter Blachley is niet alleen muzikant maar ook een fotogalerieuitbater en maakte tal van videoclips. Hij werkte onder andere met de Stray Cats, George Thorogood en Duran Duran. Voor de opname van dit aangename schijfje trok hij samen met enkele muzikanten richting Saltland Studios, Brooklyn en onder het alziend oog van Felix McTeigue kregen zijn songs vaste vorm. ‘Nevada Sky’ is een weldoordacht album  met leuke songs die hun roots vonden in de levenswandel van een man die zijn job bij een platenlabel wisselde voor die van muzikant.

Eigen Beheer

Website: http://peterblachley.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 19-04-2015

 

 

Lynn Jackson & Chris Boyne - The Acoustic Sessions  (Waardering Muziekwereld) 8

Lynn Jackson & Chris Boyne - The Acoustic Sessions

Lynn Jackson is een folkzangeres en songschrijfster uit Kitchener, Ontario in Canada die in de voorbije 10 jaar in totaal zeven albums aan haar muzikale palmares heeft toegevoegd. Het begon in 2004 met debuutplaat “Night Songs”, gevolgd door “Sweet Relief”, “Restless Days”, “Soft Stars”, “Coming Down” en “Down In The Dust” uit 2012. Haar recent op de markt verschenen zevende plaat is eigenlijk een verzamelalbum met akoestische versies van de grootste hits uit haar zes hierboven vernoemde cd’s.

Flat Records / 2014 / 7 00175 73628

Website: http://www.lynnjackson.net/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-04-2015

 

 

Richie Lawrence - Rue Sanxay  (Waardering Muziekwereld) 8

Richie Lawrence - Rue Sanxay

Tien nummers staan er op deze cd met acht songs waarvoor Richie Lawrence tekst en muziek schreef en de twee liedjes “Play On” en albumtiteltrack “Rue Sanxay” die hij samen met Paul Lacques van de formatie ‘Nearly Beloved’ componeerde. “Rue Sanxay” is een schitterende plaat voor alle fans van piano en accordeon, gespeeld door een levende legende die kan terugblikken op lidmaatschap van o.a. ‘The Loose Acoustic Trio’, ‘Ray Bonneville’s Blues Band’ en als accordeonist en pianist bij ‘I See Hawks In L.A.’. Warm aanbevolen!

Big Book Records / 2015 / BBR19

Website: http://www.richielawrence.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-04-2015

 

 

ShAnnie - Blame it on the moon  (Waardering Muziekwereld) 7

ShAnnie - Blame it on the moon

Toevallig ontmoetten Shan Kowert en Annie Acton elkaar in Texas in 2005. Een muzikale reis begon… Shan + Annie = “ShAnnie” = de artiestennaam van het muzikale duo Shan Kowert & Annie Acton. “Blame It On The Moon” van “ShAnnie” is een gevarieerd album (inclusief de duidelijke stempel van producer Walt Wilkins!), met meerdere stijlen geworden. Van opvrolijkende rootsmuziek tot opwindende Spaanse passies... een song voor elke stemming, een album om intens naar te luisteren en te ondergaan.

Eigen Beheer / 2014 / 7 00261 3938

Website: http://www.shannieband.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-04-2015

 

 

Cina Samuelson - Roots & Memories  (Waardering Muziekwereld)

Cina Samuelson - Roots & Memories

Op haar vierde album “Roots & Memories” covert Cina Samuelson op geheel eigen wijze dertien liedjes die ze uit het rijke songrepertoire van de countrymuziek heeft opgepikt. Een aantal van die songs zijn intussen cultureel erfgoed geworden, maar zij selecteerde ook heel wat minder bekende nummers voor dit album. Deze countryplaat werd zo goed als helemaal live opgenomen in een studio in Göteborg met voornamelijk Zweedse instrumentalisten en Cina Samuelson tekende zelf voor de productie van “Roots & Memories”.

CCM (Cool Country Music) / 2014 / 7 320470 176955

Website: http://www.cinasamuelson.se/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 12-04-2015

 

 

Murali Coryell - Restless mind  (Waardering Muziekwereld) 8

Murali Coryell - Restless mind

Murali Coryell, zoon van gitaar legende Larry Coryell groeide op met muziek van Jimi Hendrix, Miles Davis en Carlos Santana. 'Restless Mind' is het eerste studio album na het veelgeprezen 'Sugar Lips' uit 2009. Murali is zelf producer van zijn nieuwe album dat opgenomen werd in de Mesa Recording Studios te Austin Texas. Op 'Restless Mind' staan elf nieuwe eigen geschreven songs en één cover, namelijk de Marvin Gaye klassieker 'Let's Get It On'. Een zeer genietbaar album.

Shake-It-Sugar Records / 2014 / 0 40232 14647 3

Website: http://www.muralicoryell.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2015

 

 

Annie Keating - Make believing  (Waardering Muziekwereld) 9

Annie Keating - Make believing

Singer/songwriter Annie Keating, Brooklyn (NY), brengt met Make Believing alweer haar 6e album op de markt, waarvan de basistracks in drie dagen live werden opgenomen in een studio in Brooklyn. Annie omarmt folk, bluegrass (‘One good morning’) en country (luister naar het heerlijke walsje ‘Sunny dirt road’), maar kan ook lekker rocken (‘I want to believe’). In het prachtige ‘Foxes’ is het arrangement (Mercer) en de begeleiding (o.m. een ‘Mellotron choir’!) wel heel apart en aangenaam. Een prettige verrassing, deze zesde van Annie Keating. Uitstekende cd!

BMI / 2015 /

Website: http://www.anniekeating.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2015

 

 

Ernest Troost - O Love  (Waardering Muziekwereld)

Ernest Troost - O Love

Ernest Troost is een Amerikaan uit Los Angeles, Californië die van vele markten thuis is. Naast het componeren van muziek voor films en televisieseries - waarvoor hij ‘Emmy Awards’ kon winnen - heeft hij voor zich ook een muzikale carrière als soloartiest en singer-songwriter van folkliedjes uitgewerkt. Ernest Troost schrijft folkmuziek en op werk van Woody Guthrie en Bob Dylan lijkende, verhalende teksten bij elk nummer op “O Love”. Voor deze nieuwe plaat heeft hij bewust gekozen voor een minimalistische en sobere instrumentatie bij de songs en dat komt de kwaliteit een aantal keren ruim ten goede.

Travelin' Shoes Records / 2014 / 7 00261 39669 9

Website: http://www.ernesttroost.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2015

 

 

Reed Turner - Ghost in the attic  (Waardering Muziekwereld) 9

Reed Turner - Ghost in the attic

Ghosts In The Attic (eigen beheer) van Reed Turner dateert van 2013, maar is hier in Europa pas dit jaar onder de aandacht gebracht door de Zweedse distributeur Hemifran. Turner is een rusteloze ziel die na Amerika doorkruist te hebben thuis in Austin, Texas, met deze ijzersterke collectie songs op de proppen kwam. Met zijn looks zal hij weinig moeite hebben om de dames van zijn capaciteiten (ook de vocale) te overtuigen, maar eerlijk als wij zijn moeten we toegeven dat we als mannen moeten erkennen dat Reed Turner een erg sterk nieuw talent in dit genre zal worden. Om u definitief te overtuigen van die stelling willen we u de beluistering van zijn nieuwe album “Ghosts In The Attic” warm aanbevelen.

Eigen Beheer / 2013 / 8 84501 86184 7

Website: http://www.reedturner.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 18-03-2015

 

 

Doug Adamz - Doug Adamz plays National Steel  (Waardering Muziekwereld) 9

Doug Adamz - Doug Adamz plays National Steel

Fenomenaal gitarist en boeiende singer-songwriter uit SF, Californië, met een indrukwekkende palmares als co-producer en assist act op diverse albums met een verrassend folkblues-album op de door hem een paar jaar geleden ‘ontdekte National Steel’. Speciaal voor dit album heeft Doug 17 songs geselecteerd en toont zich een ware ‘klasbak’ op dit instrument. Een aanrader voor liefhebbers van het genre!

Magi Productions / 2014 / 8 88295 09762

Website: http://www.dougadamz.com/index.html

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-03-2015

 

 

 

John Cee Stannard & Blue Horizon - Bus depot blues   (Waardering Muziekwereld)

John Cee Stannard & Blue Horizon - Bus depot blues

Stannard was in 2011 begonnen met schrijven aan blues-based materiaal om zijn levendsroom, een volwaardig solo-album, waar te maken. Zijn droom komt nu uit met de release van Bus depot blues, een acoustisch bluesalbum. Twaalf nummers krijgen we te bewonderen waarvan één cover. Het door Arthur “Big Boy” Crudup geschreven “That’s Al lRight” maar u uiteraard bekend in de oren klinkend in de versie van Elvis Presley of later nog Rod Stewart. Prima schijfje!

Castiron Recording / 2014 / 0 702811 594982

Website: www.johnceestannard.co.uk

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-03-2015

 

 

 

Kelley Hunt - The beautiful bones   (Waardering Muziekwereld) 8

Kelley Hunt - The beautiful bones

Singer-songwriter, pianiste en gitariste Kelley Hunt is afkomstig uit Kansas City. Voor haar zesde album “The Beautiful Bones” trok Kelley in Nashville de ’16 Ton studio’s’ in met een enkele topmuzikanten uit de regio. The Beautiful Bones” is een gevarieerd album dat je een goed beeld geeft van een veelzijdige artieste, die voor deze opnamen gebackt wordt door fantastische muzikanten.

88 Records / 2014 / EER1406

Website: http://www.kelleyhunt.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-03-2015

 

 

 

Jan Rørdam - Stardust in your hands   (Waardering Muziekwereld) 9

Jan Rørdam - Stardust in your handsJan Rørdam is een Deense zanger en songschrijver die sinds meerdere jaren actief is in de hoofdstad Kopenhagen waar hij over een eigen opnamestudio beschikt. Die is gehuisvest in een woonboot die gelegen is in een rustig hoekje van Refshaleøen dat in de havenbuurt van die mooie Scandinavische stad ligt. Jan Rørdam is een moderne liedjestroubadour die zijn verhaaltjes op een rustige en comfortabele wijze zingt. Boeiend, verrassend album!

Bonfire Music / 2014

Website: www.janrordam.com

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door Hemifrån / 17-03-2015

 

 

 

Terug naar Hoofdindex