Zoe Schwarz Blue Commotion - This is the life I choose  (Waardering Muziekwereld)

ZoŽ Schwarz Blue Commotion - This is the life I choose

Het Verenigd Koninkrijk is maar een paar uurtjes van ons kleine landje vandaan en toch horen we met regelmaat de klacht dat we altijd maar diezelfde bands moeten horen. Niet bekend? Deze ZoŽ Schwarz heeft de laatste vijf jaar telkens een album op de markt gebracht en dan is het alvast geen excuus dat we haar niet kennen. Met This Is The Life I Choose krijgen we het nieuwste wapenfeit te horen.

De bouwstenen rond Blue Commotion zijn uiteraard de vocalen van ZoŽ Schwarz, maar we kunnen hier toch ook niet voorbijgaan aan songwriter/gitarist Rob Koral, die in de muziek voor Zoe Schwarz Blue Commotio zijn volledige inventiviteit kwijt kan. Beiden werken al bijna meer dan 13 jaar samen en in die hoedanigheid is dit reeds hun vierde album samen. De muziek van deze band is blues met een plus want naast blues is er meer dan een knipoog naar soul en jazz. Zelfs is er een beetje rock waar te nemen in de titeltrack. De warmte van dit album komt uit de sterke vocale kwaliteiten van ZoŽ Schwarz die hierbij geruggensteund wordt door de excellente conversaties van Ro Koral's gitaar en de aangename Hammond grooves van Pete Whittaker.

Openen doen ze met een onvervalste floorfiller in Hold On, een bluesnummer waar de energie zo van af springt, net als bij het soulbluesje en meeslepende Broken. Nummers als het jazzy I Wanna Get Something Started With You en het funky I Cant' Live Like That maken van deze plaat een zeer dansbaar hebbedingetje. Na het semi-akoestische Call Of The Night krijgen we nog twee extra bonustracks als extraatje, waarop zeker Feeling Good hoog in mijn lijstje staat aangeschreven. Een nummer dat geschreven is door ZoŽ Schwarzí landgenoten Anthony Newley en Leslie Bricusse en mede door de gitaarsolo van Rob Koral nu eens niet kan worden vergeleken met de versie van Nina Simone.

Als dit het leven is waar ZoŽ Schwarz voor gekozen heeft, kunnen we als bluesliefhebber alleen maar tevreden zijn...

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/zoe%20schwarz%20blue%20commotion.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 maart 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex