Will Kimbrough - Sideshow love   (Waardering Muziekwereld)  7½

Will Kimbrough - Sideshow love

Gevraagd naar een eigen omschrijving van z’n net verschenen zevende soloplaat had muzikaal manusje-van-al Will Kimbrough onlangs een bijzonder leuk antwoord klaar. “I like to think of it as a trip from Saturday night to Sunday morning. From flirt to first kiss, from heart to heart all night conversation to sunup and coffee and oh-my-God-what-are-we-going-to-do-now? With killer guitar parts.” Een wel bijzonder treffende samenvatting, aangezien het merendeel van de songs erop daadwerkelijk focust op de liefde in zowat al haar aspecten. Zo ongeveer elke halte tussen smachtend verlangen en pure lust wordt daarin wel ergens aangedaan. En dat levert als geheel weer een bijzonder fijne Americana-plaat op.

Kimbrough produceerde het album zelf. Al kreeg hij daarbij wel de nodige hulp van David Henry. En die was naar goede gewoonte ook van de partij op z’n cello. Andere betrokkenen: bassisten Chris Donohue en Tim Marks, drummer-percussionist Paul Griffith, gitarist Pat Buchanan (voor de slidebijdrage in “Dance Like Grownups Dance”) en zangeres Lisa Oliver Gray. Maar het merendeel van het werk deed Kimbrough zoals we dat door de jaren heen van hem gewoon geraakt zijn uiteraard ook nu weer zelf. En dat betekent, dat we hem hier niet enkel horen zingen, maar ook aan de slag weten op respectievelijk gitaren, mandoline, banjo, elektrische bas, keyboards en wat percussie-instrumenten. Een manusje-van-al inderdaad, zoals we al schreven…

Alle songs voor “Sideshow Love” schreef Kimbrough daarenboven ook zelf. Zij het, dat dat zo nu en dan wel gebeurde met een schrijfgrage andere pen in de buurt. Met name die van collega’s Jeff Finlin (voor het bedaarde, maar hypernerveuze rootsy rockertje“When Your Loving Comes Around”), John Deaderick (voor het zomers sensuele rootspopdeuntje “Dance Like Grownups Dance”), Joy Lynn White (voor de verbluffend mooie Americana-ballade “Has Anybody Seen My Heart”) en Carter Wood (voor het in dezelfde buurt als het vorige liedje residerende en van de ingehouden spanning levende “Who Believes In You”).

Samengevat: “Sideshow Love” mag worden ondergebracht onder de hoofdingen Americana, country(rock) en roots pop. En binnen elk van die vakjes verdient de plaat het wat ons betreft ook te worden aanbevolen.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 mei 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats