Will Hoge - Small town dreams   (Waardering Muziekwereld)

Will Hoge - Small town dreams

Met het nummer “Strong” van zijn vorige cd “Never Give In” scoorde de sympathieke Will Hoge negen albums diep in zijn carričre totaal onverwacht een knoeperd van een hit. En dat heeft hier zo zijn gevolgen! Je moet het ijzer smeden als het heet is, moet de beste man gedacht hebben en dus ging hij voor een op de keper beschouwd behoorlijk commercieel aandoend geheel.

Voor de productie tekende hij in tegenstelling tot voor z’n jongste drie platen niet zelf, maar huurde hij de ook wel van z’n werk met Marc Broussard en Eric Paslay bekende Marshall Altman in. En die laat hem hier heerlijk knallen! Elf nummers lang flirt Hoge met hitlijsten allerhande. En dat kan ook haast niet anders, als je weet dat hij het gros van de nummers op “Small Town Dreams” schreef samen met collega’s als Gary Allan, Chris Stapleton, Adam Hood, Jessi Alexander, Eric Paslay, Tommy Lee James, Brett Beavers en anderen.

De vanuit Nashville actieve Hoge noemt z’n tiende zelf z’n meest representatieve plaat so far. Deze zou niet enkel aa tonen wie hij als artiest is, maar vooral ook waar hij vandaan komt. En dat verklaart meteen helemaal het inhoudelijke aspect van een aantal van de nummers erop. Zo is er bijvoorbeeld de geweldige, samen met Jessi Alexander en Tommy Lee Jones gepende eerste single “Middle Of America”. Doet een beetje denken aan John Mellencamp ten tijde van z’n klassieker “Jack & Diane”, die zalige rocker. Als dat geen monsterhit wordt, tja dan weten wij het ook niet meer…

En met materiaal van dat kaliber blijkt “Small Town Dreams” op de keper beschouwd echt tot de nok toe gevuld. Openingsnummer “Growing Up Here” lijkt zo bijvoorbeeld weggelopen van het repertoire van Tom Petty, “They Don’t Make ‘Em Like They Used To” is een zaligheid van een achteromkijkende ballad en “Better Than You” geeft zo menig een Texaanse countryrockster anno nu het nakijken. “Little Bitty Dream” blijkt op zijn beurt dan weer een vertederend rustpuntje, “Guitar Or A Gun” klinkt net zo verontrustend als z’n titel dat a priori al doet vermoeden en “All I Want Is Us Tonight” zou wel eens een stralende toekomst als stadionrockhymne tegemoet kunnen gaan. De pianoballade “Just Up The Road”, het sympa bar-rockend aan eerdere Hoge-platen herinnerende “Desperate Times”, het atmosferische “The Last Thing I Needed” en het er gelijk als bezeten vandoor gaande “’Til I Do It Again” vervolledigen aansluitend een wat ons betreft quasi perfect songelftal.

“The last time I do it, ‘til I do it again”? Hoge hoeft er voor ons echt niet al te lang mee te wachten…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 juni 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex