Urban Desert Cabaret - Shadow of a ghost (Waardering Muziekwereld)

Urban Desert Cabaret - Shadow of a ghost

Joe City Garcia is de stuwende kracht achter het muzikale project ‘Urban Desert Cabaret’. Hij groeide op in New Mexico en trok via Los Angeles naar Joshua Tree, Californië waar hij dezer dagen zijn tijd voornamelijk doorbrengt met het creëren van nieuwe nummers.

Shadow Of A Ghost is een tien songs tellende nieuwe plaat van ‘Urban Desert Cabaret’ waarvoor Joe City Garcia tekst en muziek voor alle nummers componeerde. Voor de opname van de liedjes kreeg hij muzikale steun van Gar Robertson (lap en pedal steel, elektrische gitaar en basgitaar), Bobby Furgo op viool, piano en toetsen en Danny Frankel op drums en percussie. Zangeres Kirsty McGee zorgt voor de nodige backing vocals bij het Dylaneske liedje Wouldn’t You Agree (zie video) en bij albumtiteltrack-countryballad Shadow Of A Ghost. Garcia en Robertson namen samen de taak van producer voor hun rekening. Qua muziekstijl opereert ‘Urban Desert Cabaret’ ergens in de buurt van alt.folk en Americana en doet het allemaal een beetje denken aan het werk van een Bob Dylan, Joe Ely of John Prine. Onze favoriete tracks van deze cd zijn opener Windy Voice, Delta Bar, het desolaat klinkende Queen Of Lighth, het met accordeonklanken gekleurde Vienna Vampire Waltz en de knappe afsluiter Flagman.

Het album Shadow Of A Ghost volgt op het in 2015 verschenen debuut Sometimes The Angels dat indertijd meer als een soloproject in Joshua Tree tot stand was gekomen. ‘Urban Desert Cabaret’ is ook meer dan een muzikaal project, want samen met zijn vrouw organiseert Joe City Garcia op maandelijkse basis bijeenkomsten voor songschrijvers, schilders en dichters in Hollywood. Er zijn grootse plannen voor een Europese tournee waarbij ze dit nieuwe album live zullen komen voorstellen. Of daarbij ook de Benelux zal worden aangedaan is nog niet duidelijk, maar wat ons betreft zijn Joe City Garcia en zijn muzikale vrienden alvast van harte welkom.

Bron: www.rootstime.be

(valsam)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 juli 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex