Tricca McNiff - Southern star  (Waardering Muziekwereld) 8

Tricca McNiff - Southern star

De Britse songsmid Jason McNiff kenden we hier al van goede tot zelfs ronduit uitstekende platen als Off The Rails, Nobody’s Son, Another Man, In My Time en April Cruel. De in Italië geboren, maar dezer dagen in Londen woonachtige Emma Tricca was voor ons tot voor kort een nobele onbekende. Nochtans is ze al lang niet meer aan haar proefstuk toe. Met Gypsies And Red Chairs, Minor White en Relic heeft ze immers al drie volwaardige langspelers op haar naam  staan. Het lag deze keer dus echt wel aan ons…

Op de ep Southern Star gaan de gelijkgestemde geesten Tricca en McNiff een vooralsnog eenmalig samenwerkingsproject aan. Van beiden staan er drie liedjes op het schijfje. Van Tricca zijn dat het als duet gebrachte titelnummer, het door McNiff vertolkte Middletown en het afsluitende “Paris Rain”, van McNiff op zijn beurt de door Tricca ingepalmde ballad New York, het net wat lichtvoetigere, maar daar toch daar perfect bij aansluitende Hills Of Rome en het weer samen uitgevoerde Southbound Train.

Een fraai setje kleine liedjes is het, waarin het verlangen om te reizen en daarmee gepaard gaande emoties bijna voortdurend centraal staan. Met twee stemmen die elkaar wonderwel weten te vinden. Die complementair zijn, heet dat dan. Die van hem lekker gruizig, die van haar aangenaam breekbaar. En dat alles tegen een akoestische gitaarachtergrond die een duidelijke voorliefde voor schoon volk als een Bert Jansch en een John Renbourn verraadt.

Van beide artiesten verschijnt overigens binnenkort nog ander nieuw materiaal ook. Van McNiff is dat alvast de dubbele verzamelaar Rain Dries Your Eyes, die op 28 april boven de doopvont zal worden gehouden. Aan dat van Tricca wordt momenteel naar verluidt nog volop gesleuteld in de Big Apple.

Bron: ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#TriccaMcNiff

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 april 2017

Listen tracks

Video

Website Jason McNiff

Website Emma Tricca

 

Terug naar Hoofdindex