Travis Green - A little too late  (Waardering Muziekwereld) 8

Travis Green - A little too late

Voor zijn nieuwe album trok de jonge Texaan en singer-songwriter Travis Green (niet te verwisselen met de gospel muzikant Travis Greene!) heel zenuwachtig en met de nodige adrenaline de Greaseland Studio’s in San Jose, CA in met producer / gitarist Kid Andersen (was hij de reden van deze nervositeit?), bassist Randy Bermudes, drummer Jason Hansen, toetsenman Jim Pugh, saxophoniste Nancy Wright en backup zangeressen Lisa Leuschner Andersen & Courtney Knott.

Op de tien originele nummers die Travis Green opnam, klinkt hij als een tiener crooner die omgeschoold is tot een gelaarsde roadhouse rocker. Green gebruikt in zijn songs beide richtingen, het spectrum van roots rock en country, met hier en daar wat blues accenten. De zanger / gitarist uit Austin bewijst met zijn songwriting al heel wat lyrische “behendigheid” in petto te hebben. Dat hij kan rocken, bewijst hij met de opener en titel song ”A Little Too Late”. Dit doet hij over in zijn persoonlijk favoriete nummer ”Please Don’t Cry” (een nummer dat hij samen zingt met Lisa Leuschner Andersen) en met de hulp van de backing zangeressen Lisa Leuschner Andersen en Courtney Knott, in ”Everybody Knows”. De blues ballade ”The Only Love” klinkt heel verleidelijk en het Tex-Mex getinte ”Keep You Off My Mind” heel dansbaar. Keyboard speler Jim Pugh valt meerdere keren op in deze solide back-up band. Meerdere nummers (zoals onder andere de titelsong) op dit album gaan over relaties die verkeerd gaan. ”Damage Done” is er nog zo een. Liefde betekent volgens Green, ook kunnen vergeven. De rootsrocker ”Caroline” kennen we van de EP “Clarity” en ”Road Runs Cold”, dat hierna volgt, klinkt heel bezwerend. Met ”Sald And Sand” gaan we naar het einde toe. Deze sombere song met repeterend ritme, gaat de afsluiter ”Don’t Forget” vooraf. Om te eindigen kiest Green voor een rustig nummer, dat iedereen aan het denken zet.

Travis Green zet met “A Little Too Late” strak de richting uit. Liefhebbers van rootsrock en country zullen met dit album zeker aan hun trekken komen. Voor de eventuele line dance specialisten onder hen, trek uw beste danslaarzen maar aan!

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2016/JUNI1/CD115.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 januari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex