Tragedy Ann - Matches  (Waardering Muziekwereld) 9

Tragedy Ann - Matches

Tragedy Ann is niet de naam van een of ander hopeloos en rampzalig meisje, maar wel de groepsnaam van een Canadees duo muzikanten uit Guelph, Ontario, bestaande uit zangeres Liv Cazzola die ook op ukelele, accordeon, orgel, piano en zingende zaag speelt en haar eveneens zingende partner Braden Phelan die het duo begeleidt op akoestische en elektrische gitaar bij hun optredens. Het eerste werk op plaat van ĎTragedy Anní was de Ep Stumbling die in de zomer van 2016 op de markt is gekomen.

Nu hebben ze elf nieuwe, zelfgeschreven folkliedjes verzameld op een eerste full-cd die de titel Matches heeft gekregen. Enkele nummers uit dit album kunt u in een akoestische live uitvoering beluisteren op de video bij deze recensie. Hun harmonieuze samenzang in de meestal zachtjes gezongen nummers is een ware verademing in deze tijden van luide pop- en rockmuziek. Het daarbij begeleidende geluid van ukelele en accordeon zorgt voor een aangenaam kampvuursfeertje bij de beluistering van dit album. Openingsnummer The Last Thing en het amper 25 seconden durende Kids zijn al meteen dusdanige oorwurmen die je na enkele beluisteringen zal proberen mee te zingen. De eenvoud van het daaropvolgende liedje One In Two is tegenwoordig ook meer zeldzaam dan frequent in de wereld van de folkmuziek. Er staan trouwens nog enkele potentiŽle klassiekers op deze debuutplaat van ĎTragedy Anní. Daarbij denken we dan voornamelijk aan de intimistische song Regulars, het als iets van Jack Johnson klinkende Too Soon en de erg mooie afsluiter The Light We Have met een meezingend koortje en een zingende zaag in de instrumentatie. Genieten is ook de boodschap met betrekking tot de geheel akoestisch gebrachte songs Young Man In A Middle School Washroom en het 7 minuten durende Holy Water.

 Het is dezer dagen ontzettend moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen als muzikanten, maar dat is toch iets wat we dit Canadese folkkoppel zouden willen toeschrijven met hun album Matches. Het is gezellig genieten van frisse, complex loze, rustgevende liedjes met verhalende songteksten die gebracht worden op zachte en sfeervolle muziek. ĎTragedy Anní is een duo om van nabij te blijven volgen om te zien en te horen wat ze in de volgende jaren als vervolg op deze knappe debuutplaat zullen gaan creŽren.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/JAN1/CD102.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 december 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex