Tine Thing Helseth - Never going back (Waardering Muziekwereld)

Tine Thinh Helseth - Never going back

Voor de fans van deze klassiek geschoolde trompettiste zal het wel even schrikken zijn wanneer ze het nieuwe album van Tine Thing Helseth te beluisteren krijgen. Met dit album Never Going Back slaat ze duidelijk een geheel andere weg in.

Sinds deze Noorse Tine Thing Helseth in 2013 haar debuut maakte op de BBC proms leeft ze in een droomwereld. Het was een springplank om aan te treden met 's werelds grootste orkeste,n zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor haar nieuwe album schreef ze zelf al de nummer,s al dan niet samen met jazzgitarist Jarle G. Storløkken.

We krijgen hier melodieuze pop gerichte nummers in soms een jazzy jasje. Alle nummers schreef ze over een nader bepaalde periode in haar nog jonge leven. Amper dertig jaar op de teller kan je stellen dat Tine Thing Helseth reeds aan de top staat. Nu ze naast het spelen van de trompet ook nog alle vocals voor haar rekening neemt, mogen we stellen dat zij0 een zeer getalenteerde vrouw is.

Voor de opnamen van Never Going Back liet ze zich omringen door uitstekende musici, waarbij zelfs een stemcoach aan te pas kwam, iets wat resulteerde in een prachtige ietwat engelachtige stem. Voor deze omschakeling van klassiek tot zeg maar jazz verdient ze een pluim en het is nu nog maar de vraag of ze ooit terugkeert naar haar andere doelstelling.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/tine%20thing%20helseth.html

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex