Tim Treffers - Never trust a man in a fur coat   (Waardering Muziekwereld) 9

Tim Treffers - Never trust a man in a fur coat

De Utrechtse singer/songwriter Tim Treffers pakt verassend uit met zijn debuutalbum Never Trust A Man In A Fur Coat. Het verrassingselement is tweeledig: een uiterst gevarieerde muziekstijl (soul, funk jazz, maar ook pop), alsmede een prima balans tussen rock en mooie ballads. Voeg daar nog eens aan toe dat Tim er in is geslaagd voor zijn debuut een keur aan uitstekende sessiemuzikanten te verzamelen en het ‘plaatje is dan wel rond’ voor een hoge cijferwaardering van uw recensent.

Het songmateriaal is eveneens uitstekend, waarbij Tim werd geholpen door Tim Vermeulen (piano + diverse andere instrumenten, zoon van Hans Vermeulen) en Eric van den Brink (gitaar). Al deze ingrediënten hebben geleid tot 11 boeiende tracks, waarbij de aandacht van de luisteraar nauwelijks kans krijgt te verslappen vanwege de reeds vermelde variatie in stijl en ritmes.

Tim Treffers is niet over één nacht ijs gegaan voor zijn debuut. De nummers werden geschreven in de leegstaande ruimtes van een oude verslavingsopvang dat anti-kraak werd bezet door muzikanten. Daarna werd het album in anderhalf jaar tijd opgenomen in Studio Brinker Media, waarna een label en plugger werden gevonden. Zo veranderde het door de maanden heen van project ‘Washok’ (de beste liedjes werden in het oude washok van het pand geschreven vanwege de mooiste akoestiek en beste geluidsdichtheid) naar de finishing-touch in de studio met een 11 track-album.

Never Trust A Man In A Fur Coat is een muzikale voltreffer van hoog niveau en bewijst eens te meer dat we voor kwaliteit niet uitsluitend zijn aangewezen op het buitenland. Tim Treffers plaatst zich vanuit het niets moeiteloos bij de Nederlandse top en heeft alles in zich om verder uit te groeien tot een muzikant waar we in de toekomst nog meer van gaan horen. Muziekwereld zal Tim’s verdere carrière dan ook nauwlettend op de voet volgen.

Gepubliceerd op Muziekwereld: 19 mei 2015

Auteur: Fred Pach

 

Line up:

Tim Treffers: zang, Mellotron

Tim Vermeulen: piano, Hammond,  clavinet, synthesizers, bas, drums

Eric van den Berg: gitar, dobro, bas, drums

Hans Vermeulen: piano (track7)

Jeroen Bos: bas (track 3 en 4)

Andrew Bowler: gitaar (track 8)

Ramon Braumuller: drums (track 4)

Eddie Conard: voice-over (track 1, percussie (track 4)

Ruud Breuls: trompet (track 2)

Reinier Sijpkens: flugelhorn (track 10)

Steven Polderman: viool (track 5)

Scarlett Hollestelle, Sara Lee Vos, Renske Küpper, Dianne Marchal, Jera Vriens: backing vocals

 

Listen tracks

Video

Website

Bestel de cd: http://timtreffers.nl/bestel-de-cd/

 

Terug naar Hoofdindex