Thunderbolt & Lightfoot - Songs for mixed company (Waardering Muziekwereld) 8

Thunderbolt & Lightfoot - Songs for mixed company

Thunderbolt & Lightfoot is de artiestennaam van een Amerikaans folkduo uit Kalamazoo, Michigan. Hun echte namen zijn Sarah Fuerst en Phil Barry en ze debuteerden met een 4 songs tellende ep-tje in 2015 dat enkel hun artiestennaam als titel kreeg. Daarvoor maakten ze allebei gedurende zestien jaar deel uit van de Americana-groep ‘The Corn Fed Girls’ en Phil Barry speelde een aantal jaren eveneens in de rockformatie ‘Knee Deep Shag’ en ook als gitarist in de begeleidingsgroep van singer-songwriter Rachael Yamagata. Sarah Fuerst had toen trouwens ook al een verleden als bassiste van de indie rockgroep ‘Doxie’.

Nu zijn ze echter met zijn tweetjes op de proppen gekomen met een eerste volwaardige studioalbum dat Songs For Mixed Company heet. Daarop staan negen eigen composities die ze samen in perfecte vocale harmonie zingen, gecombineerd met één coversong die hun intimistische versie is van Bruce Springsteen’s klassieker I’m On Fire.

Phil Barry begeleidt het duo op akoestische gitaar en Sarah Fuerst speelt op contrabas, piano en percussie. Dat gebeurt allemaal terwijl ze zo mooi samen blijven zingen in knappe liedjes zoals Let’s Be Friends, eerste single Miss Me, het in een akoestische live uitvoering op bijgaande video te beluisteren nummer Goodbye Is Not The End, Dearly Beloved en het heerlijke Sweetest Baby dat onze favoriete song is.

Voor een aantal tracks werden er ook gastmuzikanten in de studio gehaald met drummers Geoffrey Halsey en Jeff Moehle, naast Michael Fuerst als violist, cellist, co-producer en broer van Sarah en organist, pianist en accordeonist Mike Lynch. ‘Thunderbolt & Lightfoot’ zijn wat mij betreft een regelrechte ontdekking in de wereld van de betere akoestische folkmuziek. De zo leuk in elkaar overvloeiende en elkaar aanvullende stemmen zijn een waar genot voor het oor. Van dit duo gaan we in de toekomst zeker nog meer horen en daar kunnen wij tot nader order alleen maar blij om zijn.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/JULI1/CD95.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex