Thomas Hine - Some notion or novelty  (Waardering Muziekwereld) 8

Thomas Hine - Some notion or novelty

Al sinds onze eerste recensie met zijn album Il Porto in 2009 hebben we ons hart verloren aan het werk van de Amerikaanse singer-songwriter Thomas Hine uit Colorado. Zijn volgende albums Motives (2010), Into The Bottomlands (2011) en Forgive My Future uit 2013 konden bij ĎRootstimeí telkens op een zeer lovende recensie rekenen. Vanzelfsprekend zijn we hier dan ook weer zeer verheugd om de meest recente plaat van Thomas Hine in de bus te krijgen om er nu ons commentaar over te geven.

Die nieuwste, zesde solo-cd van Thomas Hine heet Some Notion Or Novelty en bestaat uit dertien liedjes die samen goed zijn voor een uurtje puur muzikaal genot. Omdat hij zelf een multi-instrumentalist is, heeft hij ook nu weer de meeste muziek bij deze songs ingespeeld. Alleen Mike Pearson speelt slidegitaar op twee tracks en Jason Wheeler zorgt voor drums bij twee andere liedjes. Some Notion Or Novelty werd in Golden, Colorado opgenomen in de loop van 2014 en 2015, met uitzondering van het nummer Koblenz Corner waarvoor hij naar het Finse Turku trok om zangeres Tina Kšrkinen van de Finse indie rockformatie Swaying Wires voor extra vocalen bij deze song te laten zorgen. Op de video bij deze recensie kunt u zelf even genieten van de song My Nature, ťťn van de vele zelf gecomponeerde pareltjes die Thomas Hine op deze plaat heeft geplaatst. Het eerste goudklompje op deze cd staat genoteerd als track nummer 1 en heet Before The Sun Rises, een bijzonder knappe en melodieuze popballad. Nog magischer wordt het daarna in het erg relaxt gezongen nummer Just Like Juan Ortiz. Thomas Hine beschikt over de gave om de muziekliefhebber te boeien met zijn in muziek vertaalde verhalen. Clodia+Songs, Monsters en La Belle RiviŤre (zoals de Fransen de Ohio River noemden), het zijn stuk voor stuk potentiŽle singer-songwriter-klassiekers uit de koker van deze getalenteerde Amerikaanse poŽet. Neem nu maar van ons aan dat u er echt niet in zult slagen om een mindere song op Some Notion Or Novelty te vinden, want Never Forget, The Return en vooral The Turn That Time Had Taken (met Jane Turner in harmony vocals) zijn heerlijke, tijdloze liedjes die van ons telkens weer opnieuw gespeeld mogen worden.

Zoals in het begin van dit verhaal al aangegeven, duurt deze plaat ongeveer een uur en dat is in dit geval nog te kort. Want als de laatste track, een demo-versie van het eerder al gehoorde Moffat, op zijn einde loopt, dan veren wij alweer recht uit onze zetel om op de replay-knop te drukken. Ik wil heel graag nog een uurtje langer naar al deze prachtsongs op het album Some Notion Or Novelty van Thomas Hine luisteren.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2016/JUNI1/CD44.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 deember 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex