The Vignatis - Let's hit the road Gypsybilly vol. 3  (Waardering Muziekwereld) 7

The Vignatis - Let's hit the road Gypsybilly vol. 3

The Vignatis is een Frans-Amerikaans duo dat bestaat uit Fabrice en Tracy Vignati. Hun album. Let's Hit The Road werd vorig jaar al in de VS uitgegeven maar bereikt ons nu pas via de Zweedse promoter Hemifran. Het album maakt deel uit van een trilogie en voor 2020 staat er een volledig nieuw album in de steigers. Het album is een mix van vintage muziek als country en rockabilly met een vleugje Jazz Manouche welk ze omdoopten tot gewoonweg Gyspsybilly.

Een vrolijk aanvoelend album met daarop 12 nummers die luchtig en volledig in de sfeer van "Gyspybilly" worden gebracht. Het is ook een samensmelting van culturen in een volledig kleurenpallet. Ze combineren vakkundig elementen van Gypsy Jazz a la Django Reinhardt, Country, Rockabilly en Jazz tot een sound die Los Angeles heeft bereikt. Hun teksten gaan van plezier en inspiratie tot levenslessen en wereldvrede. Je zingt mee en tikt op je tenen, zelfs als je het nummer voor de eerste keer hoort.

Opener is de titeltrack Let's Hit The Road en al vlug ervaren we dat beiden afwisselend de vocalen op zich nemen. Een beetje Frans chauvinisme wordt in het nummer Tour Eiffel gestoken, mais oui :-). Op Dion' Twenty-Five lijkt het erop of we een moderne versie krijgen van Django Reinhardt's muziek met een vleugje disco beats in verwerkt.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 15 oktober 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex