Terrafyght - Beneath  (Waardering Muziekwereld) 8

Terrafyght - Beneath

Beneath is het debuutalbum van de Nederlandse hardrockband Terrafyght, hoewel de bandleden reeds hun sporen verdienden in andere bands. De band bestaat uit vier leden: frontman/songwriter/gitarist Chris Coenen, songwriter/gitarist Pat Waltmans, drummer Joep Beckers en bassist Maurice Brouwers. Naar eigen zeggen hebben zij sinds hun jeugd  ‘een gezamenlijk probleem’, namelijk hun voorliefde voor melodieuze heavy rockmuziek. Terrafyght is opgericht eind 2013 wanneer Coenen samenpakt met 'Tag Team Combination' Beckers, Brouwers & Waltmans die reeds 12 jaar samenspelen in verschillende andere bands en projecten.

Na deze introductie wil ik graag mijn oordeel geven over dit album. Laat ik vooropstellen dat hardrock niet mijn favoriete muziekgenre is en dan is het natuurlijk lastig om bij mij als recensent tot een hoge waardering te komen. Na diverse luisterbeurten moet ik echter bekennen dat het album mij absoluut niet tegenviel en voor de liefhebbers van het genre beslist wel wat te bieden heeft. En ik ben dan ook nadrukkelijk 'in de (luister)stoel gaan zitten' van genoemde muziekliefhebbers, met als resultaat dat 'Beneath' toch een hoog rapportcijfer heeft ontvangen.

Het album is doorspekt met onmiskenbare rockelementen, zoals twin lead gitaarpartijen, pakkende gitaar-rifs en melodieuze meerstemmige zangpartijen. De teksten gaan inhoudelijk, evenals de muziek, over een breed spectrum, zoals nooit opgeven (Resistance), haatzaaiers (Hollow Words), relatieshit (Bound To Glory, Estranged), alcoholisme (Urban Damnation), wraak (My Vendetta), maar ook over een 18e-eeuwse legende (Riders Fate). Hoe dan ook, over het algemeen onderwerpen waar je soms wel mee te maken hebt gehad in je leven en wanneer dat het geval is, zullen de songs 'onder je huis kruipen'.

Het artwork van de cd is in samenwerking met de jonge Canadese kunstenaar Jonathan Reed tot stand gekomen. Van zijn hand is de ‘Wolfman’ op de cover van de cd. Gespleten persoonlijkheid, twee gezichten, dag en nacht, zwart en wit…..iets dat je op alle nummers van het album kunt terughoren en wie weet ook wel van toepassing is op jou.

Auteur: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 8 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex