Tangarine - There and back  (Waardering Muziekwereld)

Tangarine - There and back

Tangarine zoekt en vindt inspiratie bij de singersongwriters-boom uit  begin jaren zeventig, naast The Beatles zijn Simon & Garfunkel en uiteraard Bob Dylan de grote voorbeelden van het duo. De tweelingbroertjes Arnout en Sander Brinks vinden geen platenfirma noch bookingagent, noodgedwongen regelen ze alles zelf. Dat resulteert in enkele werkstukken in eigen beheer uitgebracht en gevuld met loepzuivere folkpop. Een passage in De Wereld Draait Door naar aanleiding van Seek & Sigh, het debuut voor Excelsior, maakt meer dan behoorlijk indruk en Tangarine wordt in 2013 het huisorkest van het nieuwsprogramma.

Na de met naar de Fab Four refererende folkpop opgebouwde opvolger Move On komt Tangarine aanzetten met There And Back. De titel verwijst naar de trip naar Tucson, Arizona waar ze in de studio van Calexico verzeilen. John Convertino en Joey Burns zien wel wat in de songs van de Brinks broertjes en zijn als ritmesectie betrokken bij de opnamesessies. De omzwervingen tijdens een uitgebreide roadtrip in de VS, evenals de bijzondere verbondenheid en strijd als eeneÔge tweeling, vormen het thema.

Het zijn niet alleen de songs, het is wellicht de ogenschijnlijk eenvoudige, beproefde aanpak met twee stemmen en twee gitaren en bovenal het wonderlijke harmonische zangwerk dat je vanaf New York City tot aan de afsluiter Everything Is Different Now moeiteloos meesleept in een countrynesk folkpop universum. Tijdens de albumpresentatie op 8 oktober in Tivoli, Utrecht zorgden Convertino en Burns voor ondersteuning. Volgend jaar volgt een uitgebreide theatertour From Tucson With Songs.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/tangarine-there-and-back/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex