Surrender Hill - Right here, right now   (Waardering Muziekwereld)

Surrender Hill - Right here, right now

Vanuit Sedona, Arizona bereikte ons onlangs de cd Right Here Right Now van het uit de Zuid-Afrikaan Robert Dean Salmon en de bevallige Afton Seekins bestaande duo Surrender Hill. En die twee blijken daarmee niet aan hun proefstuk toe. In 2015 verscheen immers ook al hun titelloze debuutplaat.

Net zoals op die maiden release staan er ook op Right Here Right Now weer uitsluitend eigen originals. Veertien stuks daarvan om precies te zijn. En die situeren zich echt zonder uitzondering ergens in de schemerzone tussen Americana, country en (in iets mindere mate) rootsrock. Met de nadruk vrijwel doorlopend op twee elkaar wonderwel aanvullende stemmen. Nergens echt wereldschokkend, dat niet, maar wel doorlopend zeer oorvriendelijk. Catchy, om het met het daarvoor gangbare woord te omschrijven. Salmon horen we en passant ook in de weer op akoestische en elektrische gitaren en dobro, Seekins levert op haar beurt percussie- en mandolinebijdragen. En dan zijn er ook nog co-producer Eric Fritsch (bas, orgel, piano, mandoline, accordeon en Wurlitzer), Paul Griffith (drums en percussie), Mike Daly (pedal en lap steel) en Jonathan Callicutt (gitaar), die voor een al bij al erg verzorgd totaalplaatje helpen zorgen. Zouden we bijvoorbeeld durven aan te bevelen aan fans van een act als de Common Linnets. En daarmee weet een beetje liefhebber van Americana allicht genoeg. We hebben het hier inderdaad over de schijnbaar voor een wat groter publiek bestemde variant daarvan.

Onze luistertips: de doorleefde ballad God Donít Let The Road Disappear en het door buddy Eric Fritsch accordeongewijs van nog net dat beetje meer gevoel bediende Empty Bottle Of Dreams.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex