Sugar Lime Blue - Narcoluptuous   (Waardering Muziekwereld) 7

Sugar Lime Blue - Narcoluptuous

In 1999 in Texas werd de romantische ontmoeting van Ashley met Dave Beth afgerond met een huwelijk én het uiteindelijk vormen van een band, Sugar Lime Blue, die hun muzikale interesses werelds moest maken. De band had al een zangeres en gitarist en voor de invulling van de ritmesectie werden bassist Russ Dean en drummer Jeff Gaylor aangetrokken.

Na jaren van geduld, toeren en werken aan eigen nummers, namen ze in 2011 hun debuut Far From The Tree op. Daarna volgde Move That Earth [2015] en in mei Narcoluptuous. Hun nieuwe album is een album met 12 nieuwe nummers. Ze zijn “bluesy en melig, intens maar bescheiden” en worden gedragen door de etherische zang van Ashley, de gitaarsolo’s van Dave en het orgel van Junior Padilla. Het is alsof Grateful Dead, Little Feat en Jefferson Airplanes amen op het podium staan, of je op reis bent in de psychedelische sixties. 

Narcoluptuous opent opgewekt met Dance In The Sunshine maar gaat daarna in slow modus met o.a. Willow en Keep On, Keep On en wordt even funky met Laying Off The Breaks. In de titelsong Narcoluptuous rollen lange solo’s uit de boxen en het rockende Brickbats (een nummer dat bassist Russ Dean schreef) is zowat het meest bluesy nummer. Na Sassafras Tree is Lives In Space door de backing vocals de psychedelische afsluiter.

Deze kennismaking met Sugar Lime Blue voelt wal koel aan. Narcoluptuous moet het vooral van de sfeer hebben, waarbij een gemoedstoestand belangrijk is. Ik moet zeker eens opnieuw naar hun nieuwe album luisteren!

Recensent: Eric Schuurman

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/JUNI1/CD14.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 april 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex