Steve Mednick - Enough!  (Waardering Muziekwereld) 8

Steve Mednick - Enough!

Sinds 2006 heeft Steve Mednick, een uit New Haven afkomstige singer-songwriter, meer dan 170 originele nummers opgenomen en uitgebracht vanuit een uniek perspectief dat tot de kern van de zaak doordringt. Steve's opnames bevatten een paar opmerkelijke muzikanten, namelijk Bob Loveday van de band van Sir Bob Geldoff en Matt Cartsonis, die samen met onder andere Warren Zevon en John McEuen heeft samengewerkt.

Met Steve gaan we een hele tijd terug in de tijd met namen als Bob Dylan, Sir Paul McCartney, Stephen Stills, Richard Thompson, Paul Simon, Neil Young, Ray Davies, Joni Mitchell en andere grote songwriters. Hij bezit al hun albums en heeft veel van hun concerten gezien. Steve Mednick heeft 15 cd's opgenomen en 191 nummers gepubliceerd, waaronder zijn nieuwste cd, Enough!.

Enough! Is een serie nummers, waarvan de eerste 7 zijn geÔnspireerd door en opgedragen aan de jonge slachtoffers en overlevenden van het schietpartij op "Parkland Stoneman Douglas" in februari 2018. Het onderwerp is donker, maar toch moet het verhaal worden verteld. De angst is voelbaar en de moordenaar kan het buurmeisje zijn.

Enough! is een nieuwste samenwerking met Eddie Seville en Karl Allweier. In 2009 brachten Steve Mednick en Eddie Seville samen het album La Collaborazione Del Due uit en op Steve's vorige album The Ceremony Of Innocence zit Eddie Seville ook nog eens aan de knoppen als producer. Steve wordt ook vergezeld door zijn Hard Road-landgenoten, Tony Casagrande en Joey Sciortino, zijn oude vocale partner, Natalie Modugno, en Steve Jacobs, die, wederom, een gemene viool speelt. Steve was vooral blij dat Frank Carillo de gitaarsolo's bijdroeg aan What Are You Going To?, A Dark Night Is Upon Us en Jen Durkin's bijdrage aan The Whole World Is Watching.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 september 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex