Stacy Jones - Love is everywhere (Waardering Muziekwereld)

Stacy Jones - Love is everywhere

Stacy Jones is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentaliste, die al jong eerst gitaar, dan keyboards en vervolgens harmonica leerde spelen. Ze is een zangeres met een uitstekende stem (goed voor meerdere stijlen) én een dame met ambities. Stacy is al meerdere keren genomineerd als ‘Best of the Blues’ in songwriting, harmonica en gitaar en ze won de titel vocalist van het jaar. Ze trad op tijdens diverse festivals (Chicago Blues Festival, SXSW), in juke joints in Mississippi en op rivierboten in Californië. Ze heeft ondertussen het podium gedeeld met Elvin Bishop, Charlie Musselwhite, Lee Oskar en vele andere legenden. Stacy Jones is een hommage aan de blues, maar durft daarbij ook wel eens wat milde Americana en subtiele country licks te mengen. Met haar Stacy Jones Band (Jeff Menteer: gitaar, haar vader Tom Jones: bas en Rick Bowen: drums) treedt ze regelmatig op en bracht ze al diverse albums uit. Ze debuteerde in 2010 met haar studio album Long Time Comin, in 2011 volgde No Need to Spell it Out en vorig jaar recenceerden we nog Whiskey, Wine, & Water.

Indien Love Is Everywhere [2017] (Stacy’s zevende album) je kennismaking is met Stacy Jones, dan ga je ergens wel versteld staan dat je deze veelzijdige dame nog niet kende. Het album opent uptempo met Mojo Potion #61 & 49 met  Stacy die voor de spiegel staat en, die nadenkt over haar leven als blues zangeres. Wait For Heaven is een opwindende rock ballade gaat over een vriend (Greg Gibson) die ze verloor als gevolg van een huisbrand. In Can’t Find Love zit een “These Boots Are Made for Walking” groove en een knappe baslijn van Tom Jones. De swingende instrumental Stomp Jump Boogie, waaraan Jeff Menteer meeschreef, is mede door harmonicaspeler Lee Oskar een éérste hoogtepunt. Dan volgen er de broeierige blues Can’t You Be Mine, de soul rocker I Fell in Love en een ouderwetse jump blues One Stop Light. Uit Gotta Get Over You en Tough Girls Never Cry druipen Dylan-, Cash- en Cale-invloeden, terwijl de afsluiter I’ll Be On My Way staat voor een Stacy Jones’ signature song, waarin Stacy zich laat leiden door de liefde.

Stacy Jones verdient met Love Is Everywhere een grote pluim op de cowboy hoed, die ze soms draagt. Het is opnieuw een fantastisch rootsalbum van een dame die zeker eens naar onze podia mag afzakken! Iemand schreef “the rolling thunder blues of Howlin’ Wolf mixed with the honesty of Lucinda Williams…”, terecht!

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/AUG1/CD8.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 september 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex