Splashgirl - Sixth sense  (Waardering Muziekwereld)

Splashgirl - Sixth sense

Het Noorse trio Splashgirl bestaat uit drie vrienden met liefde voor jazzrock in free style.  De instrumentale opnames voor hun zesde creatie vonden plaats op het mooie Ijsland. Futuristische klanksculpturen met een ijskoude snit teisteren je zintuigen.  Baanbrekende jazz ťn meer uit het Hoge Noorden.
Eigen aan de band is de grote vrijheid waarmee hun composities tot stand komen.  Het album heeft als basis piano en elektronica met een amalgaam van percussie. Titelsong Sixth Sense tart je verbeelding met kakofonische percussie, snerende sounds, en een dwingende onderlaag van minimalistische piano. In Half Self grommen de bas uit de diepste kloven van moeder aarde. Het trio reist naar de andere kant van de aarde met de muzikale invulling van een moesson (Monsoon).
Sixth Sense triggert inderdaad het zesde zintuig, maar speelt ook met je incasseringsvermogen. De band speelt met jazz en verwijst ondertussen naar minimalisme, rock en avant-garde. Gegarandeerd gesneden koek voor regisseurs.  Maar is Splashgirl wel van deze aarde?

Auteur: Marino Serdons

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/splashgirl-sixth-sense

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 oktober 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex