Someday Jacob - It might take a while  (Waardering Muziekwereld) 7

Someday Jacob - It might take a while

Someday Jacob is een formatie uit Bremen die met ‘It Might Take A While’ hun tweede album presenteren. De productie ervan gebeurde in Duitsland, Engeland en Amerika. Tot het productieteam behoorden Vance Powell (Kings Of Leon, Jack White), Richard Dodd (George Harrison, Tom Petty) en singer/songwriter en multi-instrumentalist Israël Nash Gripka. Someday Jacob eet van diverse walletjes. Nu eens hoor je wat typische Californische rock uit de seventies om wat later vast te stellen dat de heren ook een boon hebben voor elektrische folk met een rockkantje. En alsof het nog niet voldoende is, steekt hier en daar ook een stukje alternatieve country de kop op.
Bij het horen van ‘Between Me And You’ kan ik mij bovendien niet van de mening ontdoen, dat bij het componeren van dit nummer, de muziek van Fleetwood Mac als model stond. Samen met het hoofdzakelijk akoestische folky ‘Room With A View’ zijn dit duidelijk de hoogtepunten. Vocaal zit het wel snor al is het Engels niet altijd even zuiver. 
‘It Might Take A While’ heeft zeker zijn charmes en laat je dromen over uitgestrekte valleien waar mysterie en schoonheid in elkaar overvloeien, maar over de ganse lijn voldoet het album toch niet helemaal aan de verwachtingen.

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/someday-jacob-it-might-take-a-while

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 september 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex